4.5.20

Επιστολή προς τη Δημοτική Αρχή Πολυγύρου από την Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων στα σχολεία.

Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο
Θέμα: "Λήψη μέτρων προληψης ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων στα σχολεία."
Προς: Δήμαρχο Πολυγυρου
Κοινοποίηση: Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, ΜΜΕ
Κύριε Δημαρχε
Όπως γνωρίζετε τα σχολεία ανοίγουν όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 αρχής γενομένης
από την Γ' Λυκειου και τη Δευτέρα 18 Μαΐου για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και Γυμνασίου.
Η νέα κατάσταση απαιτεί αλλαγές και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί παρά να προσαρμόζεται σ’αυτές και να είναι ευέλικτη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, πόσο μάλλον των μαθητών.
Η Δημοτική παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο προτείνει στη Δημοτική Αρχή να προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δημου και όλους τους μαθητές με υγειονομικό υλικό, για την προστασία της υγείας τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα προτείνουμε ο Δήμος, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
1) Εκτός των απολυμανσεων που ήδη έχει πραγματοποιήσει να προγραμματίσει και επαναληπτικούς ψεκασμους μεταξύ των εβδομάδων των μαθηματων (τα Σαββατοκύριακα).
2) Να προμηθευτεί και να διαθέσει σε ολους τους μαθητές μάσκες πολλαπλών χρήσεων.
3) Να φροντίσει ώστε να υπάρχουν αντισηπτικά, υγρό σαπούνι , πετσέτες μιας χρήσεως σε επάρκεια για τους σχολικούς χώρους.
4) Να προμηθεύτει για τα φαρμακεία των σχολικών μονάδων σύγχρονα θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως μέτρηση της θερμοκρασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.
5) Να πραξει οτιδήποτε άλλο κρίνουν απαραίτητο ως μέτρο πρόληψης οι αρμοδιοι φορεις.
Τέλος, τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, θα πρέπει να πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους προκειμένου να καταγράφουν τυχόν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, έτσι ώστε αυτό να αναπληρώνεται άμεσα.
Στην περίπτωση που αποφασίσει η κυβέρνηση την επαναλειτουργία και των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Δήμος θα πρέπει επισης να πράξει ανάλογα και να καλυψει και τις ανάγκες δημοτικών και νηπιαγωγείων.
Παρακαλούμε για τις οποίες ενέργειες σας αλλά και σχετικής ενημέρωσης για αυτές, με Δελτίο Τυπου στην ιστοσελίδα του Δήμου, για τον καθησυχασμό γονιών και μαθητών.
Για την Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αβερης Αθανάσιος
Γκλαβας Γεώργιος
Τσινας Αργύριος
Σφυρης Ιωάννης
Γιαλιάς Νικόλαος

Ioannis Sfyris