1.12.20

ΠΟΕΔΗΝ:Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Νοσούν πάνω από 30 συνάδελφοι-Μπαίνουν στις κλινικές και τις ΜΕΘ κορωνοιού με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια.

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους και το Σωματείο του νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής.

 O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος, σε δήλωσή του, επ'αφορμής καταγγελιών των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, δηλώνει ότι βρίσκεται «στο κόκκινο»,
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νοσηλεύονται 55 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές, 6 στη ΜΕΘ στις 6 κλίνες που διαθέτει και 4 ασθενείς στη ΜΑΦ στις 5 κλίνες που διαθέτει χωρίς ασφάλεια.

 Επειδή είχαν διασωληνωμένους ασθενείς στις κλινικές άνοιξαν τη ΜΑΦ 5 κλινών με λειψό και ανεκπαίδευτο
προσωπικό.Πήραν προσωπικό από τμήματα χωρίς εκπαίδευση και τους ανέθεσαν να λειτουργήσουν ΜΑΦ και μεταφέρθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τους θαλάμους.

Υπάρχει μεγάλη έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.

Μπαίνουν στις κλινικές και τις ΜΕΘ κορωνοϊού με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια. Δεν υπάρχουν ποδονάρια, σκουφιά, μάσκες υψηλής προστασίας FFP3″, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο διαθέτει μοριακό αναλυτή  αλλά δεν έχει αντιδραστήρια(*σημ. από δωρεά ιδιώτη.  ΠΕ Χαλκιδικής και Δήμοι  προχωρούν σε δωρεές αντιδραστηρίων) . Αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή του αντιδραστήρια για 140 τεστ και κάνει 10 τεστ την ημέρα. Τα υπόλοιπα στέλνονται Θεσσαλονίκη.
Αργούν έως δύο ημέρες. Η διαλογή των υπόπτων κρουσμάτων γίνεται με rapid test σε πολλές περιπτώσεις ασθενών που είναι επικίνδυνο. Από 13 Νοεμβρίου έως σήμερα ξέφυγαν και νοσηλεύτηκαν σε κλινικές άλλων παθήσεων 9 περιστατικά κορωνοιου. Η διασπορά είναι μεγάλη και νοσούν πάνω από 30 συνάδελφοι. Υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι γιατροί και ελάχιστο αποδεκατισμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος, σημειώνεται πως “τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Συνεχώς αυξάνεται η δουλειά λόγω πανδημίας. Αντί να τα ενισχύουν με προσωπικό τα αποψιλώνουν.. Μετακινούν δεκάδες νοσηλευτές, επισκέπτες, μαίες από τα νοσοκομεία για να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα για το κορωνοιο Που είναι η προετοιμασία που έγινε. Πως σχεδιάστηκε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Ξεχάσανε να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν προσωπικό”

 

 


 ΣΧΕΤΙΚΟ 

 https://halkidikigr.blogspot.com/2020/11/3-covid19-1-conid19.html

Σε απόγνωση οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκιδικής και καταγγέλλουν: Αρκετοί Εργαζόμενοι Νοσούν- 3 κλινικές Covid19 -1ΜΕΘ conid19 γίνεται και δεύτερη και προσωπικό δεν υπάρχει.

 



Το Σωματείο αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν  για μη  χρήση ολόσωμων στολών προστασίας (τύπου Tyvek) εκτος ΜΕΘ