11.3.21

Χαλκιδική αγορά ακινήτων λίστες αναμονής με εντονότερο ενδιαφέρον να εντοπίζεται για κατοικίες σε Νικήτη ,Πολύχρονο, Χανιώτη, Φούρκα, και Βουρβουρού

foto Νικήτη
 

Λίστες αναμονής, οι οποίες μεγαλώνουν όσο δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού, καταρτίζουν κτηματομεσιτικά γραφεία της Χαλκιδικής. Καταγράφουν ενδιαφέρον για αγορά εξοχικών κατοικιών, που στην πλειονότητά τους, όμως, είναι αδύνατον να μετουσιωθούν σε πράξη με τους περιορισμούς που υπάρχουν. Αναμφίβολα η

ζήτηση είναι μειωμένη σε σχέση με την προ κορωνοϊού εποχή ωστόσο η αγορά της Χαλκιδικής δεν έχει σταματήσει να κινείται και να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για αυτήν.
Θεσσαλονικείς, Βορειοελλαδίτες, Βαλκάνιοι αλλά και Ευρωπαίοι φιγουράρουν στις λίστες των κτηματομεσιτικών γραφείων και ζητούν πληροφορίες για ακίνητα που εντοπίζουν μέσω διαδικτύου προσδοκώντας πως σύντομα οι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα αρθούν και η επιδημιολογική εικόνα θα αναστραφεί προκειμένου να μπορέσουν να τα δουν δια ζώσης.
«Ακόμη και οι Θεσσαλονικείς, που βρίσκονται δίπλα στη Χαλκιδική, λόγω των περιοριστικών μέτρων αδυνατούν να επισκεφτούν ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, πόσο μάλλον οι ξένοι επενδυτές. 

Την ίδια ώρα κωλύματα δημιουργούν και οι καθυστερήσεις με τις υπηρεσίες πχ. εφορίες για την πώληση ενός ακινήτου» λέει στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής, Κωνσταντίνος Καρούλης, επισημαίνοντας ότι «το θετικό είναι πως παρά την πανδημία υπάρχει μια σταθερή ζήτηση και το ενδιαφέρον παραμένει».

Σε ποιες περιοχές εντοπίζεται το ενδιαφέρον

Το εντονότερο ενδιαφέρον εντοπίζεται για κατοικίες σε Πολύχρονο, Χανιώτη, Φούρκα, Βουρβουρού και Νικήτη, ενώ η πλειονότητα των εν δυνάμει επενδυτών ζητά, όταν πρόκειται για διαμερίσματα, ακίνητα με τιμή γύρω στις 90.000 έως 100.000 ευρώ.

«Τα φτηνά ακίνητα στη Χαλκιδική έχουν εκλείψει. Όταν μάλιστα μιλάμε για αυτόνομη εξοχική κατοικία οι τιμές ξεκινούν από 130.000 - 150.000 ευρώ» σημειώνει ο κ. Καρούλης επισημαίνοντας πως όλα εξαρτώνται από την περιοχή, την κατάσταση αλλά και τις παροχές του εκάστοτε ακινήτου. Όπως λέει, η περιοχή του δήμου Προποντίδας είναι σαφώς πιο οικονομική από τον δήμο Κασσάνδρας ή τον δήμο Σιθωνίας.
Οι ενδιαφερόμενοι πέραν των Θεσσαλονικέων και των Βορειοελλαδιτών, ευρύτερα, που αγαπούν διαχρονικά τη Χαλκιδική, προέρχονται από τα Βαλκάνια, αλλά και από Γερμανία, Αγγλία και Πολωνία.



Απόσπασμα www.voria.gr

* Foto Διαδίκτυο