4.12.22

Επιμελητήριο Χαλκιδικής- Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για ανάδειξη των θεμάτων του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητητρίου Χαλκιδικής ενημερωτική ημερίδα σε συνεργασία με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) και με τη συμμετοχή του Β' Αντιπροέδρου ΕΘΕΑΣ και μέλος Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, Christos Giannakakis, αλλά και πολλών Προέδρων και μελών Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων από όλη τη Χαλκιδική, καθώς και μελών Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.


Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, ο Α' Αντιπρόεδρος Στέλιος Χούτας, τα μέλη Δ.Σ. @maria.caravana5 και Παναγιώτης Χλιάπας, που συντόνιζαν τη συζήτηση. Με την παρουσία τους τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ΙωάννηςΓιώργος και ο Βουλευτής Απόστολος Πάνας.

Στόχος ήταν να αναδειχθούν θέματα του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, που απασχολούν τους αγρότες της Χαλκιδικής. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η αναδιάρθρωση των δενδρωδών καλλιεργειών, η αντιχαλαζιακή προστασία και το φλέγον ζήτημα της έλλειψης εργατών γης. Υποβλήθηκαν πολλά και καίρια ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους, τα οποία απαντήθηκαν, ενώ ο διάλογος που έγινε, ήταν σε ήπιους τόνους και ιδιαίτερα γόνιμος.
Σημαντικές ήταν οι προτάσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής @Γιάννης Κουφίδης, ο οποίος πρότεινε την ένταξη του Νόμου Χαλκιδικής στην αντιχαλαζιακή προστασία του προγράμματος του ΕΛΓΑ.
Αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, πρότεινε και συμφωνήθηκε η από κοινού παρέμβαση και κατάθεση προτάσεων στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να ασκηθεί πίεση για επίλυση του θέματος.