1.7.24

Αναπτυξιακή Χαλκιδικής, ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ Α.Ε., Ημερίδα με θέμα την «Πορεία Υλοποίησης & Αποτελεσμάτων Τοπικού Προγράμματος ΤΑΠΤΟΚ LEADER/CLLC Νομού Χαλκιδικής».

 


Σημαντική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Pomegranate, από την ΑναπτυξιακήΧαλκιδικής, ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ Α.Ε., με θέμα την «Πορεία Υλοποίησης & Αποτελεσμάτων Τοπικού Προγράμματος ΤΑΠΤΟΚ LEADER/CLLC Νομού Χαλκιδικής» και με την παρουσία του Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Διονύση Σταμενίτη, του Γ. Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, κυβερνητικών και υπηρεσιακών Παραγόντων του ΥΠΑΑΤ, βουλευτών,. εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλών ωφελούμενων.

Παρών στην εκδήλωση και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ΓιάννηςΚουφίδης, που είναι και αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής. Στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συμβολή της ΑΝΕΤΧΑ στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την χρηματοδότηση του προγράμματος TASTE HALKIDIKI, του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της γαστρονομίας, ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού, αλλά και των μοναδικών τοπικών προϊόντων.
📌
Μοχλό ανάπτυξης χαρακτήρισε την ΑΝΕΤΧΑ ο Πρόεδρός της @ΓιώργοςΠασαλής, και αναφέρθηκε στην συμβολή της, στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής στη Χαλκιδική.

Ο Υφυπουργός του ΥΠΑΑΤ κ. Διονύσης Σταμενίτης, αναφέρθηκε στα προγράμματα LEADER ως πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης για τη στήριξη της περιφέρειας. Ανακοίνωσε ακόμη, την ένταξη της Π.Ε. Χαλκιδικής στην αντιχαλαζική προστασία, πάγιο αίτημα των αγροτών της περιοχής.
Ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτριος Παπαγιαννίδης αναφέρθηκε στη δυναμική και τις επιτυχίες της ΑΝΕΤΧΑ, καθώς την χαρακτήρισε μια από τις καλύτερες Αναπτυξιακές στη χώρα.
Σημαντικές οι παρουσιάσεις των στελεχών της ΑΝΕΤΧΑ Όλγας Σαββίδου για την Πορεία και εξέλιξη του LEADER και Γεωργίας Καραγιάννη για Διαχειριστικά Ζητήματα και Τήρηση Υποχρεώσεων από τους ωφελούμενους.

Την παρουσίαση του TASTE HALKIDIKI, ως καλή πρακτική του LEADER έκανε η KoumedakiSylvia του Chefstories.gr, ενώ η @NanaZygoura παρουσίασε τους θησαυρούς της Χαλκιδικής, καθώς και προτάσεις εμψύχωσης, ευκαιρίες ανάπτυξης και εξωστρέφειας.
Από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής παρευρέθηκαν ακόμη ο Α' Αντιπρόεδρος Στέλιος Χούτας και η Κορίνα Ζολά.