7.9.20

To «σήριαλ» Κατασκήνωση Μεταμόρφωσης Δήμου Πολυγύρου συνεχίζεται με αντιπαραθέσεις. Η απάντηση Δημοτικού Συμβούλου μείζονος αντιπολίτευσης

Με μεγάλο ενδιαφέρον ως "σήριαλ" παρακολουθούμε τις  αντιπαραθέσεις για το τι συμβαίνει με την κατασκήνωση Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής του Δήμου Πολυγύρου. Απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου μείζονος αντιπολίτευσης Γιαννη Σφυρή στον Αντιδήμαρχο κ.Ζαγγίλα

Ιωάννης Σφυρής Δημοτικός Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης


 Καλημέρα σας......καλή βδομαδα
   Διαβάζοντας χθες την απάντηση του Αντιδημάρχου, κ.Ζαγγιλα στη σχετική ανάρτηση μου για την Παιδική Κατασκήνωση στη Μεταμόρφωση, μου κίνησε αρχικά την περιέργεια - ως σύγχρονος Ρομπέν των Δασών όπως με χαρακτήρισε-  η δήλωση του για την δεύτερη καλύτερη κατασκήνωση βαθμολογικα πίσω από αυτή του Αγίου Ανδρέα.
   Σε μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ λοιπον για την κατασκήνωση στον Μαραθώνα, τα αποτέλεσματα που εμφανίζονται και κυριαρχούν  αφορουν κυρίως οικονομικές ατασθαλίες που έγιναν σε αυτή την πρώτη βαθμολογικά δομή. Είμαι βέβαιος ότι η δεύτερη κατασκήνωση  σε βαθμολογία (της Μεταμόρφωσης) -σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου- επ' ουδενί θα εμφάνιζε θέματα οικονομικών ατασθαλιών, όπως η πρώτη. Πόσο μάλλον  με τον  Αντιδημαρχο υπόλογο διαχειριστή πώς θα ήταν δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο αφού στα τόσα χρόνια που διαχειρίζεται χρήματα και υποθεσεις  που αφορούν τον Δήμο γενικότερα ουδέποτε έδωσε δικαίωμα για αυθαιρεσία και κακοδιαχείρηση.
Επί του προκειμένου τώρα.....
   Κύριε Αντιδήμαρχε όλοι γνωρίζουν ότι το ΔΣ της κατασκήνωσης στη Μεταμόρφωση, είναι άτομα της απολύτου επιλογής και εμπιστοσύνης σας και έχετε τον απόλυτο έλεγχο στον διορισμό στελεχών και υπαλλήλων της κατασκήνωσης.
  Έχετε την απόλυτη ευθύνη των προμηθειών, των εξοπλισμών και των επισκευών που αφορούν την κατασκήνωση. Δεν είναι ορθό και τιμιο  να κρύβεστε πίσω από το ΔΣ το οποίο επισης επιλέγετε και ελέγχετε απόλυτα.
  Οι ευθύνες βαραίνουν εσάς προσωπικά  , εσείς εκτίθεστε κι αν κριθεί από τους αρμόδιους σκόπιμο, εσείς θα λογοδοτήσετε.   Δεν είναι συμπεριφορά πολιτικού ανδρος, να κρύβεται πίσω από υφισταμένους που επιλέγει κι ελέγχει την ώρα των ευθυνών.   
  Όταν είσαι στη διοίκηση του Δήμου και της εκάστοτε δομής,  δεν αρκεί να κατηγορεις όσους με ονοματεπώνυμο λένε αληθειες. Πρέπει να δίνεις λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα και να απαντάς με την διόρθωση των "στιγμιαίων" παραλείψεων σου. Σε καμία περίπτωση άλλωστε δε μπορούμε να  κατηγορήσουμε εναν αντιδημαρχο για εγκληματικη αμέλεια και αδιαφορία σε μια τέτοια δομή. Μπορούμε;;;
   Μην κρύβεστε λοιπόν,  δεν θα σας σωσουν τέτοιες τακτικές γιατί η τωρινή αντιπολίτευση τυγχάνει να μην ζητά, αλλά μόνο να ψάχνει και να ερευνά επιζητωντας διαφάνεια  και χρηστή διοίκηση ( άγνωστη λέξη για κάποιους).
    Οι δημότες πλέον μαθαίνουν και κρίνουν συμπεριφορές και πολιτικές που μέχρι χθες δεν γνώριζαν.
    Να είστε βέβαιος και όσοι ασπάλακες κρύβονται πίσω από τέτοιες τακτικες ότι τελικά η πόλη θα νικήσει! Απλώς την επόμενη φορά όλοι οι παραπάνω θα είναι απόντες, γιατί δεν θα εχουν κάτι προσωπικά να κερδίσουν,  όπως συνήθισαν χρόνια τώρα.
Ο υπογράφων με ονοματεπώνυμο
Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγυρου
Σφυρης Ιωάννης
ΥΓ.1: Οπως πολύ καλά τα λέτε, όλα στη κατασκήνωση βαίνουν καλώς και δεν υπαρχει λόγος να ενημερωθεί για το θεμα η αρμόδια Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικης Αλληλεγγύης και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ( πρωην Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας).....αν παραταύτα συμβεί κάτι τέτοιο εκεί να σε δω Αντιδήμαρχε αν θα τους πεις και αυτους  κωμικους και γραφικους όπως αναφέρεσαι με περισσή αγάπη σε μένα.
ΥΓ2.: Αντιπρόταση στα λεγόμενα σας να επιτρέψετε τον έλεγχο της κατασκήνωσης από διαπαραταξιακη επιτροπή με μέλη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού πρώτα παρουσιάσετε επακριβώς τον οικονομικό απολογισμό της κατασκηνωσης και όχι μόνο του τρέχοντος ετους....Να μας δείξει το ΔΣ της Κατασκήνωσης αναλυτικά τα έργα που πραγματοποιήθηκαν βάση των αναθέσεων και αν αυτά που παρουσίασα  δεν ισχύουν,  θα βγω δημόσια να ζητήσω συγγνώμη από τους συνδημότες για την παραπληροφορηση όπως λετε και εσείς....αν όμως ισχύει έστω και ένα από αυτά που δείχνουν οι φωτογραφίες και οι απευθείας αναθέσεις που κανετε όλα αυτά τα χρόνια  ως διοίκηση δεν ανταποκρίνονται σε εκτελεσθέντα έργα,  ελπίζω και εσείς να βγείτε να ζητησετε  δημόσια συγγνωμη αν και το πρέπον θα ήταν σε μια τέτοια περίπτωση να παραιτηθείτε.
ΥΓ3.Έκανα την ανάρτηση πρωί πρωί, αρχή καινούργιας εβδομάδας για να την απολαύσετε με το καφεδάκι σας.....την καλημέρα μου!

 

 
 
https://halkidikigr.blogspot.com/2020/09/blog-post_76.html

5.9.20

Παραπλανητική η ανάρτηση μεμονωμένου φωτογραφικού υλικού από απομονωμένους χώρους που δεν λειτούργησαν, η απάντηση του Δ.Σ. των Δημοτικών Κατασκηνώσεων Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής Δήμου Πολυγύρου προς την Μείζων Αντιπολίτευση (φωτο)

Απάντηση προς την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης  «Ανεξάρτητο Ψηφοδελτίο» και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σφυρή, σε ότι αφορά την ανάρτηση   φωτογραφιών που δείχνουν χώρους σε άσχημη κατάσταση  από τις  Δημοτικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πολυγύρου στη Μεταμόρφωση Xαλκιδικής (εδώ  halkidikigr.blogspot.com) εδωσε το Δ.Σ. των κατασκηνώσεων

 Με βάση τις σκόπιμα συνεχιζόμενες και άκρως παραπλανητικές αναρτήσεις, οι οποίες απέχουν πολύ από μια σωστή αυτοδιοικητική συμπεριφορά και δεοντολογία, του

«Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου» και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σφυρή, σε ότι αφορά τις κατασκηνώσεις στη Μεταμόρφωση,  η διοίκηση έχει να επισημάνει τα εξής.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κατασκήνωσή μας, αφού ελέγχθηκε και έλαβε το σχετικό πιστοποιητικό καταλληλότητας από το Ελληνικό Δημόσιο, λειτούργησε σε συγκεκριμένους χώρους (κι όχι σε όλους) που πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας και μόνο με κλειστές δομές λόγω Κορωνοιού. 

Οι εν λόγω κύριοι, ως νέοι Ρομπέν των Δασών και συνεχίζοντας την παραπλανητική πολιτική τους, ανήρτησαν φωτογραφικό υλικό από απομονωμένους χώρους που δε λειτούργησαν και που προβλέπεται να συντηρηθούν ,ώστε να είναι έτοιμοι για τις επόμενες χρονικές περιόδους. Δέον να σημειωθεί, ότι η κατασκήνωση καλύπτει χώρο 25 στρεμμάτων και υπάρχουν τουλάχιστον 40 τουαλέτες από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι μισές και κατά ομολογία των εκπροσώπων των ΑΜΕΑ ήταν σε άριστη κατάσταση(ακολουθεί σχετικό έγγραφό τους).
Καλό θα ήταν αγαπητοί κύριοι, πριν προβείτε σε χτυπήματα κάτω από τη μέση- τα οποία βέβαια ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν και απλώς σας εκθέτουν- να φιλτράρετε τις πληροφορίες που σας δίνουν πρόσωπα που χρησιμοποιείτε μέσα από το χώρο της κατασκήνωσης, μιας και φέτος η δομή ήταν κλειστή.
Ενδεικτικά σας επισημαίνουμε, ότι η Κατασκήνωση στη Μεταμόρφωση, την οποία όπως γνωρίζετε , αν και κάνετε τους ανήξερους-πιο βολικό αυτό- παραλάβαμε σε κακά χάλια, έχει πλέον αναγνωρισθεί από το Αρμόδιο Υπουργείο, ως η καλύτερη ανά την Ελλάδα, μετά από αυτή του Αγίου Ανδρέα και για το λόγο αυτό, παρά τον Κορωνοιό συμπεριλήφθηκε από το Υπουργείο στις 8 κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα που λειτούργησαν φέτος. Επίσης καλό θα ήταν, αν αντέχετε, να κάνετε μια αναδρομή στα εγκωμιαστικά σχόλια και τις ευχαριστίες των δομών που έχουν φιλοξενηθεί.
Είναι πάντως λυπηρό, διότι αντί να κάνετε μια ουσιαστική πρόταση για το καλό των πολιτών, όπως αρέσκεστε να λέτε, ασχολείσθε με τουαλέτες, ψευδείς ειδήσεις και δημιουργία φαντασμάτων. Πέρα από γραφικοί, έχετε καταντήσει πλέον και κωμικοί.
Το Δ.Σ της Κατασκήνωσης.

 








 

 

 

https://halkidikigr.blogspot.com/2020/09/blog-post_4.html

Δημοτική Κατασκήνωση Μεταμόρφωσης του Δήμου Πολυγύρου -Είναι αυτή εικόνα κατασκήνωσης που φιλοξένησε ΑΜΕΑ ;

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πολυγύρου έκανε πολλές αναπλάσεις και έργα στην Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, που άλλαξαν την εικόνα του Δήμου και την ποιότητα ζωής των Δημοτών. Η παράταξη της Μείζονος αντιπολίτευσης Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο καταγγέλλει συνεχώς διάφορα , και  ίσως να υπάρχει αρκετές φορές υπερβολή  

 Δημοσιεύουμαι  την σημερινή καταγγελία  που είναι φωτογραφίες από την Δημοτική Κατασκήνωση Μεταμόρφωσης του Δήμου Πολυγύρου που φιλοξένησε ΑΜΕΑ , την σχετική ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου της παραπάνω παράταξης Ιωάννη Σφυρή

Αν η εικόνα ειναι αυτή που καταγγέλλεται οφείλει να απαντήσει άμεσα ο Δήμαρχος και να αποδοθούν ευθύνες

Η καταγγελία από τον Δημοτικό Σύμβουλο
Ioannis Sfyris

 Εκλεισε χθες η Δημοτική Κατασκήνωση στην Μεταμορφωση και αποχώρησαν οι τελευταίοι υπαλληλοι.
Με μόλις τρεις κατασκηνωτικές περίοδος ΑΜΕΑ, με μικρό αριθμό κατασκηνωτων λόγω και των μέτρων κατά της πανδημίας, άνοιξε τις πύλες της στις 24 Ιουλίου και τα τελευταία παιδιά αποχώρησαν ένα μήνα μετά, αφού στη τελευταία περίοδο δεν προσήλθε κανενας κατασκηνωτης..
👉 Στη Δημοτική Κατασκήνωση στη Μεταμόρφωση, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εργασίες άνω των 100.000€ για συντηρήσεις. Μάλιστα περισυ δόθηκε και επιπλέον χρηματοδότηση λόγω θεομηνίας ύψους 105.000€.
Πολλά λεφτά δόθηκαν και φέτος....
Για την ακρίβεια η κατασκήνωση για κάθε μέρα λειτουργίας της κόστισε πάνω από δέκα χιλιάδες Ευρώ(!!!!)βάση και του προϋπολογισμού της...και ας υπολειτουργούσε.
Πολλαπλασιασμό ξέρετε να κάνετε, βγάλτε το κουστούμι!
Το θέμα είναι ότι η κατασκήνωση, παρά τις πολλές εργασίες(;;;), είναι ακόμη στα κακά της χάλια.
Συγκρίναμε τις αναθέσεις πέρυσι και φέτος και διαπίστωσαμε ότι υπάρχουν πολλές ίδιες εργασίες.🛠️
Ο προϋπολογισμός περιλάμβανε και κωδικούς για επισκευές, βαψίματα, υδραυλικά, ηλεκτρικά, πόρτες, στρωματα κ.λ.π.
📸 Παραθέτω μερικές εικόνες από την κατασκήνωση (φετινές και μάλιστα προς το τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου).....μάτια έχετε και πιστεύω ότι βλεπετε τις επισκευές και συντηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Λίγο αξιοπρέπεια δε βλάπτει.....αξιοπρεπεια κυρίως προς τα άτομα ΑΜΕΑ που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι.
Για το θέμα φυσικά και θα επανέλθουμε ως Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο με στοιχεία και αίτημα για ενημέρωση και επιτόπιο έλεγχο.

 

Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο