1.6.21

Η Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Δήμου Πολυγύρου ζητά την επανεξέταση του θέματος "Ανάπλαση Πεζόδρομου Πολυγυρου", μέσα από μια διαδικασία Δημόσιας Διαβούλευσης.


Μείζων Αντιπολίτευση Δήμου Πολυγύρου Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο 
Με αφορμή την μελέτη και τις μακέτες που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή τις τελευταίες ημέρες, που αφορούν την ανάπλαση του πεζόδρομου Πολυγυρου, αλλά και τη χθεσινή "συζητηση" που έγινε κατά την διαρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω.
  Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του δημόσιου βίου της πόλης του Πολυγύρου και του Δήμου μας εν γένει, είναι το έλλειμμα δημόσιας επικοινωνίας, διαλόγου και συνεννόησης ειδικά τα τελευταία χρονια. Οι περισσότερες
συζητήσεις γίνονται εν κρυπτώ και παραβύστω εντός Δημαρχιακού Μεγάρου.
   Ταυτόχρονα υπάρχει μια οικειοθελής λογοκρισία της αντιπολίτευσης μην τυχόν και κάποιος δυνητικός ψηφοφόρος υποστηρικτης της δημοτικής αρχής, ενοχληθεί από μια θέση που εκφράζει κάποιος εκλεγμένος αιρετός άλλης δημοτικής παράταξης.
   Έτσι σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα στο Δήμο μας περνούν απαρατήρητα για την (εντός ή εκτός εισαγωγικών) τοπική πολιτική ελίτ. Μπορει στο δημαρχείο να τελείται κοσμογονία και οργασμός έργων όπως λενε, αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις επιτροπές άλλα λόγια να αγαπιομαστε.
 Το αποτέλεσμα αυτής της οικειοθελούς δημόσιας σιωπής το αντιλαμβάνεται πλέον ο πολίτης ως απουσία τοπικών πολιτικών γεγονότων. Πραγματικά οι περισσότεροι συνδημότες μας πιστεύουν οτι τίποτα το αξιόλογο δε γινεται στη δημόσια σφαίρα του τόπου μας. Σα να μην συμβαίνει τίποτα.
   Η απουσία δημόσιου διαλόγου, συνεννόησης και συνεργασιας γίνεται εμφανής και αυτό το έλλειμμα διαλόγου οδηγεί σε πολιτική και νοητική ατροφία.
   Ο διάλογος είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και η απουσία του αποτρέπει τη γόνιμη αντιπαράθεση απόψεων και κατά συνέπεια την εξεύρεση της καλύτερης και πιο δίκαιης κάθε φορά επιλογής.
  Κάπως έτσι φτάσαμε για ένα από τα σημαντικοτερα θέματα του τόπου μας, την ανάπλαση του πεζόδρομου Πολυγυρου, τα όσα αναφέρουμε παραπάνω να  επαναλαμβάνονται: η Δημοτική Αρχή αποφάσισε για μελέτη Πεζόδρομου χωρίς να ρωτήσει κανένα, χωρίς διαβούλευση, χωρις διάλογο, χωρίς να πράξει αυτό που είχε υποσχεθεί προ διετίας.
Οτι θα προχωρούσε σε σύνταξη πρότασης για Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της συγκεκριμένης αναπλασης μέσω του Πράσινου Ταμειου. Χρονικά περιθώρια υπήρχαν, χρηματοδότηση υπήρχε, αλλά......
 Το θέμα δεν είναι ποιος έχει την καλύτερη άποψη, ούτε σκοπός μας είναι να επικρατήσει η δική μας θέση. Ζητούμενο είναι αυτή τη φορά η πόλη μας να καταφέρει να συναποφασίσει για ένα κομβικό ζήτημα. Να καταλήξουμε όλοι μαζί στην βέλτιστη θέση  που θα εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον.....το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής, των επαγγελματιών, των επισκεπτών, της πόλης μας γενικότερα.
  Θέλοντας να συμβάλλουμε ώστε να δημιουργηθεί μια κουλτούρα διαλόγου, αντιπαράθεσης ιδεών και διαβούλευσης έχουμε την πρόθεση να καταθέσουμε - ευελπιστούμε με την στήριξη και των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης- αίτημα για την επανεξέταση του θέματος "Ανάπλαση Πεζόδρομου Πολυγυρου", μέσα από μια διαδικασία Δημόσιας Διαβούλευσης. 

Ελπίζουμε ο Δήμαρχος να κάνει και αυτός το πρώτο δειλό βήμα προς τον διάλογο κάνοντας αποδεκτή την πρότασή μας, μήπως και αρχίσει αυτή η πόλη να συζητά και να συναποφασίζει.
  Για να ασχοληθείς με έργα που αλλάζουν τον τόπο απαιτείται γνώση αλλά και κίνητρο. Η γνώση προϋποθέτει εμπειρία και όραμα, χαρακτηριστικά τα οποία ποτέ δεν είπαμε ότι τα διαθέτουμε εμείς ως παράταξη.
   Κάθε άλλο μαλιστα, το αναφερουμε και στο πρόγραμμα μας, ότι μόνο τεχνοκράτες επαγγελματίες μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τέτοια σημαντικά θέματα του Δήμου μας.
   Εμείς ως εκλεγμένοι αιρετοί έχουμε το κίνητρο γιατί πιστευω μας είναι, ότι  όταν εκλέγεσαι δημοτικός συμβουλος, έχεις σκοπό να διαθέσεις τέσσερα χρόνια από τη ζωή σου με πάθος, για να εξυπηρετήσεις το κοινό συμφέρον και μόνο αυτό.
 Όσο μόνοι και να νιώθουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τις ανάγκες του τόπου μας και το κοινό συμφέρον. Γιατί η μοναξιά που νιώθουμε περιορίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  Στην κοινωνία δεν είμαστε μόνοι. Γιατί η ανησυχία της κοινωνίας είναι εκεί που βρίσκεται και η δική μας.
  Και όχι μόνο για τον πεζόδρομο, για όλα τα θέματα του Δήμου μας.
Δημοτική Παράταξη
Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο

 

 

 ΣΧΕΤΙΚΟ

Πολύγυρος:Νέα Πρόταση του ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ και τμημάτων ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ (2.500.000) ευρώ κατά προτεραιότητα στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (foto)

Αστεριος Ζωγράφος Δήμαρχος

Ύστερα από μεθοδευμένη δουλειά, προσπάθειες και σκέψεις, ολοκληρώσαμε και καταθέσαμε την νέα πρόταση για την ανάδειξη του ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ και τμημάτων ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ του Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (2.500.000) ευρώ. Η πρόταση κατατέθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και ζητήθηκε να εξεταστεί- κατά προτεραιότητα-

ως πρώτη, σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα. Αναμένουμε τη σχετική έγκριση για να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση του όλου έργου.

Το έργο αυτό σε συνδυασμό και με το έργο της 22ας Απριλίου, συνολικού προϋπολογισμού οκτακοσίων δεκατριών χιλιάδων (813.000) ευρώ,  που ήδη δημοπρατείται,  θα αλλάξουν τόσο αισθητικά όσο και αναπτυξιακά την πόλη του Πολυγύρου.

 Ένας Πολύγυρος ο οποίος σταδιακά μεταμορφώνεται σε μια σύγχρονη πόλη και τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε  περήφανοι γι αυτό.

Αστέριος Ζωγράφος