5.8.21

Παραλία Καβουρότρυπες- Σιθωνία Χαλκιδική- Πανέμορφο τοπίο ..που έχει και την ασχήμια του.. (video drone george sal)

 
Παραλία Καβουρότρυπες- Σιθωνία Χαλκιδική (video drone   και κείμενο  George Sal)

Οι καβουρότρυπες είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Χαλκιδικής. Παλιότερα ήταν παράλια γυμνιστών, κυρίως

λόγω του ανάγλυφου του τοπίου αλλά  και των βραχώδη κολπίσκων. Το )αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της πανέμορφης αυτής  παραλίας είναι τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερα, κ οι αμμώδης παραλιες. Πολλοί θεωρούν οτι το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στις Καβουρότρυπες ειναι τα ολόλευκα  βράχια που χαρακτηρίζουν το ευρύτερο τοπιο.

Το "φαινόμενο" των λευκών βράχων αποδίδεται στο οτι το χειμώνα τα κύματα χτυπάνε τους βράχους, οπου μαζι με την αλμύρα της θάλασσας και την δυνατή ηλιοφάνεια του καλοκαιρού, τα βράχια αποκτούν αυτη την λευκή-ξεθωριασμένη εικόνα.


Οι Καβουρότρυπες ως φυσικό τοπιο, ειναι μαγικές κ εντυπωσιακές οπου σίγουρα ο επισκέπτης θα μεινει απόλυτα ευχαριστημένος.

Για να χαρείτε την παραδεισένια αυτή περιοχή της Σιθωνιας μην πατε Σαββατοκύριακο κ κυρίως αργα το μεσημέρι, διοτι θα ειναι γεματη κοσμο΄.

Επίσης το μήνα Αύγουστο ακόμα και καθημερνή αν πάτε, για να βρείτε ελεύθερο σημειο να κολυμπήσετε, θα πρεπει να πατε πριν τις 10 το πρωι.


Μια θλιβερή εικόνα που συνάντησα ήταν οτι σε πολλά σημεία οι κατασκηνωτές φεύγοντας άφηναν τα σκουπίδια τους στο σημείο που μένανε ,και δεν μιλώ απλά για μια τσαντούλα σκουπίδια αλλά για ολόκληρες  στοίβες (λογικά ηταν απο τροχόσπιτα).

Άλλη μια θλιβερή εικόνα ηταν τα Μπιτσόμπαρα οπου καταλαμβάνουν με ξαπλώστρες μεγάλο μερος της ούτως η άλλως μικρής παραλιας . 

Τραγική αίσθηση δημιουργούν στον πανέμορφο  αυτο προορισμό της Σιθωνίας και οι μεγάλες τροχοφόρες γεννήτριες που χρησιμοποιούν για ηλεκτρικό τα μπιτσόμπαρα, οπου περα απο τον θόρυβο μυρίζουν κ Πετρέλαιο . 

George Sal






Music -- 1 "Markvard - Greatest" is under a Creative Commons (CC BY 3.0) license.

https://www.youtube.com/channel/UC8zg...

Music promoted by BreakingCopyright: https://youtu.be/nErXmYkEKcg


Music -- 2 Track: Elektronomia - Sky High pt. II [NCS Release]

Royalty Free Music provided by NoCopyrightSounds.

Watch: https://youtu.be/lG6HVrrXup8

Free Download / Stream: http://ncs.io/SkyHigh2