1.10.21

Παραίτηση Βασίλη Λαφαζάνη από Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου-Απολογισμός συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου 29/9/2021

 


Ανακοίνωση της παράταξής Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου

Πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, το μέλος της παράταξής Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου, Βασίλης Λαφαζάνης, ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου. 

Σε μία φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, ο καλός συνάδελφος, Βασίλης Λαφαζάνης, έκανε έναν απολογισμό της

πορείας και της συμμετοχής του στα δημοτικά συμβούλια του δήμου μας και δήλωσε ότι παραιτείται από την θέση του Δημοτικού συμβούλου.

Ο Βασίλης Λαφαζάνης είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα που κόσμησε για 4 δημοτικές θητείες το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πολυγύρου, αφού εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1990 ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, το 2010 με τη δημοτική παράταξη του Κώστα Μπογδάνου, το 2014 με τη δημοτική παράταξη του Τάσου Κανταρα και το 2019 με τη δημοτική παράταξη, Συνεργασία πολιτών Δήμου Πολυγύρου, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κυργιαφινη. 

Ο Βασίλης αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη, με την δράση του, το ήθος του και την αγάπη του για τον τόπο, στους επόμενους που συνεχίζουμε και σε όσους  θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η απουσία του θα αφήσει ένα μεγάλο κενό, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα τον έχουμε δίπλα μας σε ό,τι κάνουμε.

Βασίλη, σ' ευχαριστούμε!

Στην θέση του, θα αναλάβει καθήκοντα η αγαπητή συνεργάτης, Μαρία Μπεχλιβανακη.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης και πριν από την ημερήσια διάταξη τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Συνεργασίας πολιτών Δήμου Πολυγύρου, Δημήτρης Κυργιαφίνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Βασίλη Λαφαζάνη για την προσφορά του και την συμμετοχή του στην Συνεργασία πολιτών. 

Εξέφρασε την προσωπική του τιμή και χαρά για την συμμετοχή του Βασίλη στην κοινή προσπάθεια, συνεργαζόμενος μαζί του.

Στην συνέχεια έθεσε ερώτημα στο Δήμαρχο για την μελέτη του έργου ανάπλασης της οδού 22 Απριλίου 1854 και της περιοχής γύρω από αυτήν, έχοντας δει τα σχέδια, τα οποία του δημιούργησαν κάκιστη εντύπωση, αφού σχεδιάζεται μια παρέμβαση η οποία θα προσθέσει προβλήματα, παρά θα λύσει. 

Εφαρμόζοντας τη γνωστή διάταξη των πεζοδρομίων με τις εσοχές και συρρικνώνοντας το οδόστρωμα στο απαράδεκτο εύρος των τριών μέτρων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, αλλά συγχρόνως και των πεζών.

Απουσιάζει πλήρως η παρουσία πρασίνου, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης αυτοκινήτων και δεν υπάρχει πρόβλεψη φρεατίων ομβρίων υδάτων. Επίσης, δεν συμπεριλήφθηκε κανενός είδους κυκλοφοριακή μελέτη.

Η μελέτη φαίνεται να έγινε με προχειρότητα και επιβάλλεται η διόρθωση της. 

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα και θα επιληφθεί της διόρθωσης της μελέτης.

Στην συνέχεια, τέθηκε ερώτημα, σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα έργα της διαπλάτυνσης και προέκτασης του δρόμου που οδηγεί στο 3ο Δημοτικό σχολείο Πολυγύρου και της κατασκευής του υπόλοιπου έργου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύνδεσή του και να πάψει να είναι αδιέξοδος.

Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι θα κατατεθούν τα χρήματα που υπάρχουν για την αποζημίωση των δικαιούχων στο Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, προκειμένου να ξεπεραστούν όποια προβλήματα και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. 

Στην συνέχεια ο Δ. Κυργιαφινης έβαλε το ζήτημα της ενεργειακής κοινότητας του Δήμου μας, που ψηφίστηκε πρόσφατα, μεταφέροντας την πληροφορία ότι συστάθηκε και άλλη ενεργειακή κοινότητα αυτοδιοικητική στο νομό μας, με συνεργασία Δήμου Σιθωνίας και δήμου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης και επισήμανε την αναγκαιότητα της επίσπευσης των δράσεων για την σύσταση της κοινότητας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο κορεσμού του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο θα στερήσει στον Δήμο Πολυγύρου την δυνατότητα εγκατάστασης ΑΠΕ. 

Η τοποθέτηση του δημάρχου ήταν καθησυχαστική, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιος κινδυνος κι ότι το έργο θα προχωρήσει.

Ας ελπίσουμε να μην επαληθευτούν οι φόβοι μας.  

Τέλος, δόθηκαν εύσημα στην δημοτική αρχή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αγοράς του κτηρίου "Φούρνος Κατερζη," εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να υπάρχει ένας χώρος στον Δήμο μας όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν σημαντικές δράσεις.

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της Συνεργασίας πολιτών, Τάσος Γιάννος, και έθεσε το ερώτημα για την πρόοδο των εργασιών του δρόμου Δουμπιά - Καλαμωτο, ο οποίος δείχνει εικόνα εγκατάλειψης, παρόλο που είναι ένα έργο για το οποίο ο δήμαρχος, στο ξεκίνημά του, διαβεβαίωνε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα. 

Απαντώντας, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα και θα τελειώσουν.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων και των παρατηρήσεων της Συνεργασίας πολιτών, οι οποίες, όπως πάντα, διαμορφώνονται με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα για τους κατοίκους του Δήμου μας.

Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου