12.9.24

Λύκοι κατασπάραξαν λυκόσκυλο στην Β. Χαλκιδική – «Θέρισαν» 30 σκυλιά μέσα στο καλοκαίρι (φωτο)

 


Λύκοι κατασπάραξαν λυκόσκυλο – «Θερίζουν» ποιμενικούς και κυνηγετικούς σκύλους σε περιοχές της Χαλκιδικής

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει οι λύκοι για τους κατοίκους της Αρναίας Χαλκιδικής καθώς γίνονται μάρτυρες φρικαλέων περιστατικών από επιθέσεις λύκων. 

Στόχος των μεγάλων σαρκοφάγων αυτή τη φορά ήταν ένα λυκόσκυλο 5 ετών όπου κατασπαράχθηκε εντός περιφραγμένου χώρου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στο kynigesia o Στυλιανός Τζελέπης, κάτοικος Αρναίας, το 5 ετών λυκόσκυλο που άκουγε στο όνομα «Ρεξ» βρήκε τραγικό θάνατο στα δόντια των αρπάγων την Τρίτη, 10/9/204, στις 5:00 το απόγευμα.

ΡΕΞ


Τα αρπακτικά αφού πήδηξαν φράχτη ύψους 1.80εκ. εισέβαλαν στο χώρο του κτήματος που βρίσκονταν ο άτυχος σκύλος και τον κατασπάραξαν. Το θέαμα που αντίκρυσε ο ίδιος μαζί με τον φίλο του ήταν σοκαριστικό.

Στην παρακάτω αποκρουστική εικόνα φαίνεται ό,τι απέμεινε από το λυκόσκυλο:



Οι μακελάρηδες λύκοι προκαλούν όλεθρο όπου «χτυπούν»

Το πρόσφατο περιστατικό με το λυκόσκυλο έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα που έχουν σημειωθεί σε περιοχές της Αρναίας.

«Έχουν φάει σκυλιά σε απόσταση 100 μέτρων από τα σπίτια και όλα μέσα σε περιφραγμένους χώρουςΚάποια από τα σκυλιά βρίσκονται φαγωμένα και άλλα όχι. Τα παίρνουν μαζί τους. Πολλές θανατηφόρες επιθέσεις σε σκυλιά έχουν σημειωθεί και σε άλλα χωριά του δήμου Αριστοτέλη. Για παράδειγμα στο Παλαιοχώρι, Μ. Παναγιά, Νεοχώρι, Στάγειρα και Στρατονίκη όπου ένα περίπου μήνα πριν, τέσσερις λύκοι άρπαξαν τον σκύλο μπροστά από τα μάτια του ιδιοκτήτη που το είχε βγάλει βόλτα. Μάλιστα έδειξαν και επιθετικές διαθέσεις προν τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Οι επιθέσεις όλες διεξάγονται πέριξ ή εντός κατοικημένων περιοχών. Μέχρι στιγμής έχουν κατασπαράξει 30 σκύλους κυνηγετικούς και μη», προσθέτει ο Στυλιανός Τζελέπης.

Πολύ σοβαρό το θέμα με ανησυχητικές διαστάσεις

Ο Στυλιανός Τζελέπης, κυνηγός αγριογούρουνου από την Αρναία Χαλικιδικής, μιλώντας στο kynigesia.gr χαρακτηρίζει εξαιρετικά σοβαρό το θέμα το οποίο απαιτεί τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων – Κυνηγετικών Οργανώσεων, Δασαρχείου και Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Επισυνάπτουμε παρακάτω τις εικόνες «ατόφιες» όπως μας απέστειλε ο κ. Τζελέπης ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση μήπως και κάποιος από την πολιτεία συγκινηθεί για την ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση που επικρατεί με την δραματική αύξηση των επιθέσεων των λύκων. Κάτι που συμβαίνει ανά την Ελλάδα.

Προσοχή σκληρές εικόνες!

 kynigesia.gr