19.9.24

Σύλλογος Γυναικών Νικήτης : 6η Εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος «Γεώργιος Κασσανδρινός» Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

 


Η ανάγκη για αίμα μεγάλη! Καθημερινά υπάρχουν ασθενείς που έχουν ανάγκη από μεταγγίσεις αίματος. Όσοι είστε καλά στην υγεία σας μπορειτε να προσέλθετε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης από τις 9:00 έως τις 13:00 να αιμοδοτήσετε. Κάθε δωρεά αίματος είναι πολύτιμη! Δώσε αίμα χάρισε τη ζωή!

Λόγοι που η αιμοδοσία κάνει καλό για την υγεία σου !!
Οι τακτικοί αιμοδότες εμφανίζουν κατά 88% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα !!
Έχουν Ισορροπία επιπέδων σιδήρου στο αίμα !!
( Επειδή υψηλά επίπεδα σιδήρου στο σώμα θεωρούνται ως παράγοντας κινδύνου για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, η δωρεά αίματος θα μπορούσε θεωρητικά να μειώσει τον κίνδυνο, μέσα από τη μείωση των αποθεμάτων σιδήρου του σώματος.)
Έχουν Βελτίωση της ροής του αίματος
(Η ζάχαρη, το κάπνισμα, το συναισθηματικό στρες, το άγχος, η υψηλή χοληστερόλη κτλ προκαλούν υπερπηκτικότητα στο αίμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι το αίμα καθίσταται παχύ και αργό σε κίνηση, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο να για θρόμβο στο αίμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η αιμοδοσία μπορεί να βοηθήσει το αίμα σας να ρέει καλύτερα, να περιορίσουν τη ζημιά στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σας και είναι λιγότερο πιθανό να πάθεις καρδιακη προσβολή εγκεφαλικά επεισόδια και καρκίνο.
Ευκαιρία να πραγματοποιήσεις ένα μίνι έλεγχο.
Κάθε αιμοδότης περνά έναν «μίνι έλεγχο» πριν από τη δωρεά αίματος.
Το αίμα θα ελεγχθεί για 13 μολυσματικές ασθένειες όπως το HIV, ηπατίτιδα B και C, τον ιό του Δυτικού Νείλου, και τη σύφιλη . Η αιμοδοσία σίγουρα δεν πρέπει να αντικαταστήσει το ετήσιο τσεκ απ' αλλά είναι μια γρήγορη ματιά για να μάθεις εάν έχεις εκτεθεί σε κάποιο νόσημα χωρίς να το γνωρίζεις !!
Η αιμοδοσία δύο φορές τον χρόνο, μειώνει τη συχνότητα και τη θνησιμότητα από καρκίνο
τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά είναι λιγότερα στους αιμοδότες ηλικίας 43 έως 61 ετών, οι οποίοι δίνουν αίμα δύο φορές τον χρόνο.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι γιατί :
Ο όγκος του αίματος αναπληρώνεται μέσα σε 48 ώρες από την αιμοδοσία, ενώ τα ερυθρά αιμοσφαίρια αναπληρώνονται μέσα σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.