8.6.25

Ιερισσός : 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής με στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της περιοχής.

 


Η παραλία της Ιερισσού απέκτησε σήμερα άλλο χρώμα και άρωμα. Σεφ αλλά και μέλη τοπικών συλλόγων ανέλαβαν δράση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, μαγειρεύοντας ιδιαίτερα πιάτα με τοπικά προϊόντα.

Αυτός είναι ο 5ος χρόνος, που διοργανώνεται στη Χαλκιδική η συγκεκριμένη εκδήλωση η συγκεκριμένη εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

 Παραγωγοί από όλοι τη Χαλκιδική εκθέτουν τα εκλεκτά προϊόντα τους, ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, βότανα, τυριά, κρασί, μπίρα, μαύρος χοίρος, αρτοποιήματα, ενώ σεφ από τα εστιατόρια της περιοχής μαγειρεύουν τοπικές λιχουδιές, τις οποίες οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν. 

 Το φετινό φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμος Αριστοτέλη / Municipality of Aristotle, το Kouzina, ενώ τη διοργάνωση έχει η εταιρεία Chef Stories.


 

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις τοπικές γεύσεις και τις προτάσεις της τοπικής κουζίνας.

 Ρεπορταζ εδώ https://www.ertnews.gr/

 


 

 Σταύρος Πανούσης