Τι γίνεται όταν παντρεύεις την παραδοσιακή κουζίνα με τα bao buns του Δημήτρη Παμπόρη?
Τι συμβαίνει όταν γιαπράκια με παστό χοιρινό, ντόπια λουκάνικα και τσιγαρίδια μετατρέπονται σε γέμιση των λαχταριστών bao?
Τότε μάλλον το Παλαιοχώρι, που υποδέχθηκε απόψε την ομάδα των Σλοβένων εκπροσώπων Τύπου, δημιουργεί το δικό του signature τοπικό bao bun, η γεύση του οποίου μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους.
Στην κεντρική πλατεία του οικισμού οι τοπικοί σύλλογοι είχαν προετοιμάσει όμορφη γιορτή. Αφού πατινάραμε με τους ντόπιους στους πέτρινους δρόμους του χωριού,σταθήκαμε στην κεντρική πλατεία, όπου οι γαστρονομικές εκπλήξεις διαδέχονταν η μια την άλλη.
• Τα bao του Δημήτρη Παμπόρη γέμισαν με παλαιοχωρινά λουκάνικα και λάχανα,
• τα γιαπράκια τύλιξαν σε φύλλα ξινολάχανου παστό χοιρινό και μπόλικο κόκκινο πιπέρι,
• οι σπιτικές σπανακόπιτες μοσχοβόλισαν μάραθα και κρεμμυδάκια φρέσκα, ενώ
• οι μυρωδιές των ψητών κρεατικών έσπαγαν τη μύτη.
Η Δέσποινα για άλλη μια φορά μας έδειξε πώς φτιάχνει τα παλαιοχωρινά γιαπράκια, έχοντας μάθει πια τα μυστικά των γαστρονομικών workshop.
Χορεύοντας και τραγουδώντας είπαμε σε όλους ότι 20/5/22, στις 8 το βράδυ, το KOUZINA μεταφέρεται στο Νεοχώρι: στην κεντρική πλατεία του οικισμού, όπου το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αφιερώνει πολιτιστικά την εκδήλωση στα «100 χρόνια από την καταστροφή, 100 χρόνια στη νέα πατρίδα», εμείς θα αφιερώσουμε το γαστρονομικό της κομμάτι στη μνήμη της Μαίρης Βαλοδήμου, που μας ενέπνευσε να επανατοποθετήσουμε τα λουβίδια στη διατροφή και στο τραπέζι μας!
http://www.cluster-aristotle.travel/
Μάιος 2022