Εκεί η Μαρία και ο Γιώργος μας επεφύλαξαν την πιο μεγάλη έκπληξη: όλα τα προϊόντα της Αρναίας, μαγειρεμένα με τις αυθεντικές συνταγές του παππού, ο οποίος ήταν αρχιμάγειρας στα αθωνικά μοναστήρια, προσφέρθηκαν στα καταπληκτικά σερβίτσια του
restaurant, αποδεικνύοντας τη δύναμη της παραδοσιακής κουζίνας!Η Σοφία ήταν η τιμώμενη chef της βραδιάς, δεδομένου ότι το φετινό KOUZINA είναι αφιερωμένο στις γυναίκες chef. Μελέτησε στο έπακρο το μύθο γύρω από το μενού και εστίασε στο ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από την ανάδειξη της αρνιώτικης φέτας και του κατσικίσιου τυριού. Τα πιάτα της εξαιρετικά.
Το μέλι Αρναίας, από το Γιάννη, τον Αργύρη, το Χρήστο και τους άλλους αρνιώτες μελοπαραγωγούς ήταν αυτό που συντρόφευσε γευστικά τους τυρομεζέδες: μεταμορφώθηκε σε τσάτνει, σε επικάλυψη, σε κρούστα και σε γέμιση.
Αυτό το δεύτερο βράδυ του KOUZINA λοιπόν στην Αρναία, νιώσαμε ότι αυτή η διοργάνωση (η φετινή) θα είναι η πιο δεμένη, η πιο γεμάτη, η πιο ώριμη, η πιο όμορφη, η πιο παραγωγική και η πιο σημαντική της ιστορίας της. Μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής αποχής από τη δημιουργία…
Αύριο, αφού περιηγηθούμε στους μελισσότοπους της Αρναίας, θα καταλήξουμε στη Μεγάλη Παναγία, όπου στον πανέμορφο αμπελώνα του Κτήματος Ταραζά, θα μπλεχθούμε σε μια αναπαράσταση αρχαιοελληνικής κρασοκατάνυξης, εκεί απέναντι από την κορυφή του Άθωνα – σύμβολο της περιοχής.