12.5.22

Kασσάνδρα : 'Aσκηση πεδίου πολιτικής προστασίας σχετικά με την προληπτική απομάκρυνση πολιτών, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην Φούρκα Χαλκιδικής, 12-5-22

 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η άσκηση επί χάρτου την 11η Μαΐου και σήμερα 12 Μαΐου η άσκηση πεδίου πολιτικής προστασίας σχετικά με την προληπτική απομάκρυνση πολιτών, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην Φούρκα Χαλκιδικής, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη, του ΓΓΠΠ κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου του Γενικού Διευθυντή Συντονισμού ΓΓΠΠ κ. Φοίβου Θεοδώρου, του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου, της Δημάρχου Κασσάνδρας κας. Χαλκιά Αναστασίας και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων.


Πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, και γίνεται σε ένα σημείο ιδιαίτερης σημασίας με πλούσιο πευκόδασος, που το καλοκαίρι του 2021 κινδύνευσε ιδιαίτερα.

φωτο  Fb Dimitris Lokovitis


 Αναστασία Χαλκιά Δήμαρχος Κασσάνδρας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η άσκηση με την κωδική ονομασία ( Κάσσανδρος 2022) η πρώτη σε όλη την Ελλάδα θέλω να ευχηθώ να μην χρειαστεί να μπει ποτέ σε εφαρμογή λόγο πραγματικού συμβάντος σε κανένα χωριό του δήμου Κασσάνδρας, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σε ετοιμότητα και σήμερα αποδείξαμε ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε στο μέγιστο βαθμό .
Η άσκηση διοργανώθηκε από τον Δήμο Κασσάνδρας, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δ/νσεις Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις κλπ.), στη βάση ρεαλιστικού σεναρίου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».
θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν
Τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Ιωάννη Πετρούτσο, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβο Θεοδώρου.,τον Αντιπεριφεριάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης,τους συνεργάτες μου αντιδημάρχους Βασίλειο Στακινό, Φωτεινή Μίζογλου ,Παύλο Παντζίκη ,τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚ Ηρακλή Λειβαδιώτη .Η Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Τμήμα πολιτικής προστασίας περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Κασσάνδρας),Η Πολιτική Προστασία Δήμου Κασσάνδρας,Η Δ.Ι.Π.Υ.Ν. Χαλκιδικής,Η ΕΛ.ΑΣ (Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής),Το Ε.Κ.Α.Β.,Κοινωνική μέριμνα του Δήμου Κασσάνδρας,Το Λιμεναρχείο Νέων Μουδανιών,Η Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής (Δασαρχείο Κασσάνδρας),Οι Εθελοντικές οργανώσεις – ομάδες ενταγμένες στο μητρώο της Γ.Γ.Π.Π.,Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φούρκας ,Το δημοτικό σχολείο του μικρούς μαθητές την διεύθυνση και εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τους κατοίκους που συμμετείχαν.












ΣΧΕΤΙΚΟ 

https://halkidikigr.blogspot.com/2022/05/blog-post_11.html#more


Δήμος Κασσάνδρας , Πολιτική Προστασία - Πρώτη φάση της άσκησης «Κάσσανδρος»

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ –ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Κασσάνδρεια 11/5/22
Σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στις 11,00 π.μ. πραγματοποιήθηκε επί χάρτου η πρώτη φάση της άσκησης «Κάσσανδρος» στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κασσάνδρας. Η άσκηση αφορά μια ευρείας έκτασης- προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.
Έλαβαν μέρος οι υπηρεσίες:
o Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης
o Η Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
o Τμήμα πολιτικής προστασίας περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής
o Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Κασσάνδρας),
o Η Πολιτική Προστασία Δήμου Κασσάνδρας
o Η Δ.Ι.Π.Υ.Ν. Χαλκιδικής
o Η ΕΛ.ΑΣ (Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής),
o Το Ε.Κ.Α.Β.
o Κοινωνική μέριμνα του Δήμου Κασσάνδρας
o Το Λιμεναρχείο Νέων Μουδανιών
o Η Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής (Δασαρχείο Κασσάνδρας),
o Οι Εθελοντικές οργανώσεις – ομάδες ενταγμένες στο μητρώο της Γ.Γ.Π.Π.
o Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φούρκας
Αύριο Πέμπτη 12/5/22στις 11,00 π.μ θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα Φούρκας του Δήμου Κασσάνδρας-Πολιτιστικό κέντρο Φούρκας, άσκηση ετοιμότητας η δεύτερη φάση της άσκησης.Το σενάριο της οποίας, θα είναι ρεαλιστικό, κατά το δυνατόν, με την υλοποίηση του επικαιροποιημένου σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ έτους 2022, Δήμου Κασσάνδρας.
Για την διευκόλυνση των φορέων που θα συμμετέχουν και για την επιτυχία της άσκησης θα γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σημεία των δρόμων:
1) Οι σηματοδότες στην σκάλα Φούρκας στο ρεύμα προς Φούρκα.
2) Η είσοδος της Φούρκας.
3) Η είσοδος προς Κασσανδρινό έως την Αγία Μαρίνα.
4) Επίσης όλοι οι εσωτερικοί δρόμοι του χωριού.
5) Παρακαλούνται οι κάτοικοι καθώς και οι επισκέπτες να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις του για την ομαλή διεξαγωγή της άσκησης.!