30.8.24

Σήμερα Παρασκευή 30/8/24 τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης χαρακτικής "ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης.


 "ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" Έκθεση Χαρακτικής

Η κολεκτίβα αρτίστικα 'κούκος', διοργανώνει ομαδική έκθεση με έργα που έχουν δημιουργηθεί με διάφορες τεχνικές της χαρακτικής και θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας -Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού.
Εγκαίνια: Παρασκευή 30/8/24 ώρα 20.00
Διάρκεια: 30 Αυγούστου-30 Σεπτεμβρίου 2024
Επιμέλεια: Γιάννης Χολογγούνης-Θανάσης Ράπτης
Συμμετέχουν: Στεφανία Πατρικίου, Θανάσης Ράπτης, Γιώργος Πάλλης, Γιάννης Σταμενίτης, Ευθύμης Μουρατίδης, Γιάννης Χολογγούνης, Αργύρης Λιαπόπουλος, Βασίλης Καρκατσέλης, Αναστασία Τσετουλίδου, Κώστα Κουμλής, Μαρίνα Προβατίδου
Έντεκα εικαστικοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη αποτυπώνουν, με την δική τους προσωπική οπτική ο καθένας/ καθεμιά, την πρόσληψη του κόσμου, μέσα από τα πάνω και τα κάτω της ζωής. Γίνονται μάρτυρες της αγωνιώδους προσπάθειας του ανθρώπου να επιβιώσει μέσα σε όλο και πιο δυσβάσταχτες συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από τους πολέμους, την προσφυγιά, τις οικολογικές καταστροφές, την αλλοίωση του κλίματος, τον ρατσισμό, τις επικίνδυνες γραμμές των τρένων του θανάτου και της συγκάλυψης, τα παθήματα της Δημοκρατίας.
Την εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιώσουν μουσικά οι κ.κ. Λαφαζάνη Μαρία (φωνή-φλάουτο) και Έφη Ψωμαδέλλη (πιάνο) , με την ευγενική χορηγία ατόμου που δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομα του!!!
Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη!!!