6.9.18

Καλωσόρισμα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Χαλκιδικής από την Δημοκρατική Συνεργασία.

Εμμανουηλίδου-Αμπελίδης(πίσω).
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Χαλκιδικής!

Καλώς ήρθατε στην ομορφη Χαλκιδική συνάδελφοι αναπληρωτές! 
Σας καλωσορίζουμε στο φυσικό σας χώρο, στο χώρο προσφοράς και ζωής, στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία του νομού και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και υγεία! 

Μετά την περίοδο του επιδόματος ανεργίας του καλοκαιριού και την ψυχοφθόρα αναμονή συναντιόμαστε στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο έτοιμοι να διεκδικήσουμε, αλλά και να αγωνιστουμε όλοι μαζί για την εκπαίδευση, την κοινωνία και την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, σε πολύ
δύσκολες συνθήκες.

Οι πρώτες προσλήψεις έγιναν έγκαιρα. Αυτό αποτελεί ένα από τα λίγα θετικά που υπάρχουν στην αφετηρία της σχολικής χρονιάς.
Πολλά από τα υπόλοιπα είναι γκρίζα:
• Το κουτσουρεμένο - φτωχό σχολείο των 8.15 – 13.15.
• Το ολοήμερο που πια δεν έχει μόνιμο και αποκλειστικό δάσκαλο.
• Η δίχρονη προσχολική εκπαιδευση που νομοθετήθηκε, μα παραμένει στάσιμη και ανεφάρμοστη στην πράξη.
• Η κακομοιριά των μικρών επιχορηγήσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, αλλά και η γραφειοκρατεία που απαιτείται για να ξεπεραστούν σκόπελοι.
• Η κατάργηση των μόνιμων διορισμών και η περικοπή των οργανικών θέσεων, που διαρκώς στροβιλίζεται στο μυαλό των αρμόδιων της κυβέρνησης.
• Η διαμόρφωση όρων μονιμότητας στους αναπληρωτές, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κάθε χρόνο αναπληρώνουν τους εαυτούς τους.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Ξεκινά μια πολύ κρίσιμη χρονιά για την προώθηση του κεντρικού αιτήματος για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Η μαχητικότητα, η αποφασιστικότητα και η βούλησή μας να αναδείξουμε ως κεντρικό το ζήτημα αυτό αποτελούν την αφετηρία για μια αποτελεσματική διεκδίκηση.
Οργανωνόμαστε, συντονίζουμε τη δράση μας και ισχυροποιούμε το κίνημά μας. Με προγραμματισμό, σύνθεση και επιμονή καταφέρνουμε την επίλυση των προβλημάτων μας.
Στο Δ.Σ του Συλλόγου μας η Δημοκρατική Συνεργασια εκπροσωπείται από τη Γεν. Γραμματέα Αθανασία Εμμανουηλιδου (6987159167) τον Αντιπρόεδρο και Αιρετό Τάσο Αμπελιδη (697-410-7113) και το μέλος Απόστολο Ζηση (694-730-8631 ), που είναι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε ζήτημα που σας απασχολεί.
Καλώς ήρθατε συνάδελφοι!
Καλή διαμονή, καλή δουλειά. Όλα να πάνε καλά και η Χαλκιδική να σας αφήσει μόνο όμορφες αναμνήσεις. Γιατί, ως γνωστόν, σα τη Χαλκιδική δεν έχει!


Τάσος Αμπελίδης