22.11.19

Το φυσικό έλατο των 17 μέτρων από τον Ταξιάρχη τοποθετήθηκε στην Πλατεία Αριστέλους-Συναυλία με Πρωτοψάλτη και Φουρέιρα (foto)

Το πρωί συνεργεία του κεντρικού δήμου μετέφεραν από τον Χολομώντα Ταξιάρχη  της Χαλκιδικής ένα φυσικό έλατο, ύψους περίπου 17 μέτρων, το οποίο τοποθετήθηκε στην πλατεία Αριστοτελους. (μπορείτε να το δείτε σε live camera εδώ)
Στο ίδιο σημείο, τις επόμενες ημέρες, θα στηθεί μια φάτνη και μια σκηνή για τις συναυλίες και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν την
περίοδο των γιορτών. 
Η φωταγώγηση του δέντρου έχει προγραμματιστεί για τις 7 Δεκεμβρίου από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζερβα.  Η χριστουγεννιάτικη αγορά φέτος θα στηθεί στην πλατεία γύρω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Συνολικά 39 ξύλινα σπιτάκια εμπορικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος θα υπάρχουν στην πλατεία κατά την εορταστική περίοδο. Επίσης, στο ίδιο σημείο θα στηθεί και το χωριό του Αϊ-Βασίλη, καρουζέλ, τρενάκι και παγοδρόμιο.

Πρωτοψάλτη και Φουρέιρα στην Αριστοτέλους

Δύο μεγάλες συναυλίες θα διοργανώσει φέτος ο δήμος Θεσσαλονίκης την εορταστική περίοδο, καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις. Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να ανεβαίνει στην σκηνή που θα στηθεί στην Αριστοτέλους, συνοδευόμενη από τη συμφωνική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης
Η δεύτερη μεγάλη συναυλία θα γίνει το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, με μια αγαπημένη τραγουδίστρια της νεολαίας. Η Ελένη Φουρέιρα θα δώσει το ρυθμό του 2020 στην πόλη, μαζί με άλλους τραγουδιστές που θα τη συνοδέψουν.