25.11.19

Σε χαράδρα της Κασσάνδρας εντοπίσθηκε 32χρονη αγνοούμενη (φωτο)

foto
Μια γυναίκα 32 χρονών που έφυγε με το αυτοκίνητό της από την Θεσσαλονίκη αναζητούσαν οι αρχές μετά από ενημέρωση του συζύγου της. Στην επιχείρηση με την αστυνομία συμμετείχαν η Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) και ο (ΟΦΚΑΘ). Το όχημά της βρέθηκε το απόγευμα σε περιοχή της Φούρκας. Ερευνώντας την περιοχή ακούστηκε φωνή από χαράδρα που ζητούσε βοήθεια Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες κατάφεραν να την βγάλουν και να την μεταφέρουν στο Κ.Υ. Κασσανδρείας . Η κοπέλα βρέθηκε με υποθερμία και σπασμένο πόδι


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λίγα λογία για το  συμβάν...(προσέξτε τις ώρες)
Χθες 25/11/2019 και ώρα 16,25 ειδοποιηθήκαμε από την Γραμμή Ζωής Silver Alert Hellas για την εξαφάνιση μιας 32χρονης από την Χαρίλαου Θεσσαλονίκης με σήμα S.O.S
16.35 Επικοινωνούμε με την οικογένια και το Α.Τ. Χαρίλαου που έχει αναλάβει την υπόθεση και συγκεντρώνουμε στοιχεία

16.50 Η ομαδα είναι σε ετοιμότητα και ενημερώνει την Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. και την Ε.Ο.Δ Χαλκιδικής Βαση Ετοιμοτητας Κασσανδρας καθώς υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι η κοπέλα βρισκετε στην ευρύτερη περιοχη της Φούρκας Χαλκιδικής
17.15 Εντοπίζεται από μέλος μας το αυτοκίνητο χωρίς την αγνοουμένη μέσα...αμέσως ειδοποιείτε η Αστυνομία η Πυροσβεστική και το Ε.Κ.Α.Β. όπου σε λίγα λεπτά ήταν στο σημείο.
17.20 Βρίσκουμε την κοπέλα σε δύσβατο σημείο ζωντανή αλλά με πολλαπλά τραύματα.
17.28 Φτάνουν πρώτοι οι διασώστες της Ε.Ο.Δ όπου και ξεκινάμε την επιχείρηση διάσωσης.
17.55 Η τραυματίας μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για τις πρώτες βοήθειες και έπειτα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου λόγω τις σοβαρότητα της κατάστασης της.
Σε σημερινή επικοινωνία με την οικογένεια η κοπέλα είναι στην εντατική με σταθερή κατάσταση της υγειά της!!
Υ.π Θέλουμε να επισημάνουμε ότι σε μια εξαφάνιση οι πρώτες ώρες είναι και οι πιο κρίσιμες......όταν υπάρχει άριστη συνεργασία με όλους!!!...καθαρό μυαλό και η άμεση επέμβαση..φέρνουμε το θεμιτό αποτέλεσμα!!!!
Ευχαριστούμε τα μέλη μας άλλα και του συνάδελφους εθελοντές από την Ε.Ο.Δ για την άριστη συνεργασία!!!!!!
Η επίσημη ανακοίνωση του SILVER ALERT
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 32χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, που αναζητούνταν από την οικογένειά της. 
Συγκεκριμένα, ο 32χρονη χάθηκε το μεσημέρι της 25/07/2019, από το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας πίσω της σημείωμα, στο οποίο δήλωνε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενημέρωσε και ζήτησε τη συνδρομή των Εθελοντών Αναζήτησης και των διασωστών του ΟΦΚΑΘ, συνεργάτη του SILVER ALERT, ενώ κινούνταν οι διαδικασίες για τη δημοσιοποίηση του Συναγερμού.
Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και πριν τη δημοσιοποίηση του SILVER ALERT, oι διασώστες του ΟΦΚΑΘ και της ΕΟΔ κατάφεραν και εντόπισαν την αγνοουμενη, τραυματισμένη σε γκρεμό, προβαίνοντας σε σωτήρια επιχείρηση διάσωσης!
Η υπηρεσία SILVER ALERT, ευχαριστεί τον ΟΦΚΑΘ, που για μία ακόμα φορά ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.