23.11.19

Βόλτα στα ‹μπετόν› του σταθμού του Μετρό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσ/νίκης (φωτο)

Από το Σάββατο το πρωί επισκέψιμος για το κοινό ήταν ο σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης, στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στο πλαίσιο του φετινού Open House.
Βέβαια μάλλον για εξειδικευμένο κοινό της κατασκευής θα λέγαμε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον στη φάση αυτή .
Ο σταθμός θα είναι προσβάσιμος για το κοινό, χωρίς
κράτηση από 10π.μ. έως τις 14.00 το μεσημέρι από ΄Σάββατο 23-11-19 και την Κυριακή.
Η διαδικασία επίσκεψης είναι : Περιμένεις στη σειρά , φθάνεις στο τραπεζάκι εξυπηρέτησης , δίνεις ονοματεπώνυμο, ηλικία, επάγγελμα, τόπο διαμονής και περιμένεις περίπου 15 λεπτά μέχρι να επιστρέψουν τα 2 γκρούπ των 20 ατόμων να παραλάβεις το κράνος.
Κατεβαίνεις τις σκάλες που είναι έξοδος ασφαλείας, στα 2 επίπεδα του σταθμού .
Μηχανικοί σου εξηγούν πως θα λειτουργήσει . 
Εσύ βλέπεις ακόμα ένα σταθμό που σχεδόν δεν έχει τίποτα από ηλεκτρομηχανολογικά, και ούτε ράγες. Ο μηχανικός δέχεται οποιαδήποτε ερώτηση και σου εξηγεί πως θα λειτουργήσει ενώ εσύ βλέπεις μόνο μπετόν ....

Ο σταθμός του μετρό στον ΟΣΕ εκτείνεται σε δύο επίπεδα, στο πρώτο θα υπάρχουν τα ταμεία, τα εκδοτήρια και άλλοι χώροι, ενώ στο δεύτερο επίπεδο σε βάθους περίπου 17 μέτρων είναι η αποβάθρα όπου θα κινούνται τα τρένα χωρίς οδηγό και θα υπάρχει ειδικό γυάλινο ή Plexiglas διαχωριστικό που θα χωρίζει την αποβάθρα με τους 2 ανεξάρτητες γραμμές συρμών

Ο σταθμός θα έχει δύο εισόδους - εξόδους μια από την πλευρά του Σιδηροδρομικού Σταθμού και μια από την απέναντι πλευρά στο ύψος της Γιαννιτσών.
Πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε τα πράγματα όταν ήταν στην Κυβέρνηση , ήταν και αυτό ένα επικοινωνιακό ψέμα ??
Πρώτο Επίπεδο εκδοτήρια

Δεύτερο επίπεδο  αποβάθρα 

Αίθουσες Χειρισμών Ηλεκτ/Μηχανολ κ.λ.π

Κυλιόμενες Σκάλες
Εισοδ Εξοδ για Σιδηρ Σταθμό