12.3.21

Δήμος Σιθωνίας: Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής με τηλεδιάσκεψη 16/3/21- Τα θέματα

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη της, σε τακτική συνεδρίαση, την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00μ.μ., η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις:
Τα θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων είναι τα κάτωθι:
 1.    Έγκριση πρακτικού Ι  για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης του έργου «ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΙΘΩΝΙΑΣ»

2.    Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου ΣΙΘΩΝΙΑΣ για την Πράξη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΜΕΑ» στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩ¬ΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», Πρόσκληση ΑΤ10 «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός

3.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 19/2021 απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας με θέμα «Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σιθωνίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας για την ανάθεση/επίβλεψη προμηθειών, έργων, μελετών και υπηρεσιών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας σε θέματα αρμοδιότητάς του.

4.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 17/2021 απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας με θέμα «1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2021»

5.    Έγκριση και εφαρμογή του Εγχειρίδιου Διαδικασιών Διαχείρισης Προμηθειών, Έργων, Μελετών/Υπηρεσιών για την εξασφάλιση διαχειριστικής και τεχνικής επάρκειας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας.

6.    Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σιθωνίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας για την ανάθεση/επίβλεψη προμηθειών, έργων, μελετών και υπηρεσιών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας σε θέματα αρμοδιότητάς του.

7.    Έγκριση-παραλαβή Φακέλων Δημόσιας Σύμβασης για την εκπόνηση μελετών της Πράξης «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜ¬ΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, Υποέργο 1: Μελέτη αγροτικών οδών Δήμου Σιθωνίας, Υποέργο 2: Μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων Δήμου Σιθωνίας, Υποέργο 3: Μελέτη αναβάθμισης και επέκτασης δικτύου αποχέτευσης Δήμου Σιθωνίας».

8.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ Αναπτυξιακός ΟΤΑ (ΑΝΕΘ) στο πλαίσιο υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου ΣΙΘΩΝΙΑΣ για την Πράξη «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, Υποέργο 1: Μελέτη αγροτικών οδών Δήμου Σιθωνίας, Υποέργο 2: Μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων Δήμου Σιθωνίας, Υποέργο 3: Μελέτη αναβάθμισης και επέκτασης δικτύου αποχέτευσης Δήμου Σιθωνίας» στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

9.    Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου ΣΙΘΩΝΙΑΣ για την Πράξη «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, Υποέργο 1: Μελέτη αγροτικών οδών Δήμου Σιθωνίας, Υποέργο 2: Μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων Δήμου Σιθωνίας, Υποέργο 3: Μελέτη αναβάθμισης και επέκτασης δικτύου αποχέτευσης Δήμου Σιθωνίας» στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

10.    1η  υποχρεωτική  αναμόρφωση  του προϋπολογισμού έτους 2021 Δήμου Σιθωνίας και τροποποίηση του Ο.Π.Δ.

11.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 5/2021 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», με θέμα «Έγκριση της υποχρεωτικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021»

12.    Έγκριση της υπ’αριθ. 6/2021 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», με θέμα «Έγκριση της υποχρεωτικής αναμόρφωσης του Ο.Π.Δ. οικονομικού έτους 2021»

13.    Έγκριση των υπ’αριθ. 7/2021, 8/2021,9/2021, 10/2021 αποφάσεων του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», σχετικά με την οικονομική ενίσχυση δημοτών

14.    Πολυετής προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης  2022 - 2025

15.    Ετήσιος Προγραμματισμός προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού έτους 2021 στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού

16.    Πρόσληψη εκτάκτου Προσωπικού Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών του Δήμου Σιθωνίας, με σύμβαση εργασίας Ορισμένου χρόνου έως οκτώ (8) μήνες από την επέλευση του γεγονότος.

17.    Λήψη απόφασης για την άσκηση ένδικου μέσου

18.    Λήψη απόφασης για την άσκηση προσφυγής ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του αρθρ.152 του Ν. 3463/2008

19.    Λήψη απόφασης για την μη άσκηση ένδικου μέσου

20.    Ορισμός Δικηγόρου για λήψη αντιγράφων, μελέτη δικογραφίας, επιμέλεια φακέλου και υπεράσπιση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, των αιρετών του Δήμου..... επί της Γ.Α.Δ. 2689 / 2018, κατηγορουμένων για συνέργεια-άμεση συνδρομή στο δράστη, σε απιστία σε βάρος του Ο.Τ.Α. με την επωνυμία ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ, σε βαθμό κακουργήματος

21.    Ορισμός δικηγόρου για νομικές ενέργειες για απόδοση του μισθίου «ΑΧΛΑΔΑ» Δήμου Σιθωνίας

22.    Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 26/2021 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Σύσταση Επιτροπής εξέτασης ενστάσεων»  

23.    Αποδοχή των όρων συμμετοχής στην πρόσκληση ΑΤ14 του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» με τίτλο: «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021»


                                                     

                                                         Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

                                 Ντέμπλας Κυπαρίσσης