17.3.21

Σύλλογος Επαγγελματιών Συκιάς : Ακόμα ένα μεγάλο μέρος του παλιού μονοπατιού προς τον Κούκο καθαρίστηκε το περασμένο Σάββατο από την ομάδα του Συλλόγου

 

Σύλλογος Επαγγελματιών Συκιάς - Άθωνος 

Ακόμα ένα μεγάλο μέρος του παλιού μονοπατιού προς τον Κούκο καθαρίστηκε το περασμένο Σάββατο από την ομάδα του Συλλόγου που την συντρόφεψαν δυναμικά , ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της Κοινότητας Καζάκας Δημήτριος, μαζί μας ακόμα πιο δυνατά ίδρωσε και κόπιασε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Ζήσιος καθώς και η υπόλοιπη γνωστή ομάδα.


Ξεκινήσαμε από το σημείο που σταματήσαμε την πρώτη φορά και προχωρήσαμε όλο το μονοπάτι ανηφορικά που μας οδήγησε στο σημείο πάνω από το Σφυράκι , στα Τριβόλια.


Το επόμενο στάδιο είναι προγραμματισμένο (καιρού θέλοντος) την Κυριακή που μας έρχεται , όπου θα ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο τελευταίο κομμάτι της διαδρομή, φθάνοντας στον τελικό μας προορισμό , τον προϊστορικό οικισμό και το ύψωμα του Κούκου.
Μια συλλογική και συντροφική δουλειά που οδηγεί ίσως σε ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ανοίγματα στην τουριστική προβολή της περιοχής μας, στην ανάδειξη της ιστορίας μας και των αξιοθέατων μας σε επισκέπτες και τουρίστες, αλλά και σε φίλους της περιοχής μας από όλο τον κόσμο.
Η επίτευξη αυτού του σκοπού είναι ένας συνδυασμός από ενέργειες ανθρώπων και φορέων που είτε φαίνονται, είτε όχι , κάθε στιγμή προσπαθούν και μοχθούν ο καθένας από την θέση του , για την ολοκλήρωση του.
Τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος θα φανούν κάπου στο μέλλον και θα δικαιώσουν τον κόπο όλων αυτών που εδώ και χρονιά τα σκέφτονται ,τα σχεδιάζουν και βλέπουν μικρές ξεχασμένες γειτονιές να γίνονται πολυσύχναστοι δρόμοι με μαγαζιά και πολλούς επισκέπτες να περιδιαβαίνουν  τα σοκάκια ενός πανέμορφου και ιστορικού παραδοσιακού χωριού.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που πιστεύετε πως όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε αυτό...
Επόμενη στάση η κορυφή!!