Κατά τη διάρκεια του δρώμενου:
με μουσική και όργανα του τόπου μας, με παρουσιάσεις τοπικών συνταγών (με χρήση μελιού) και αναβιώσεις αρχαιοελληνικών εθίμων.
7 ντόπιοι και 3 Σλοβένοι μελοπαραγωγοί – νομάδες της φύσης,
παρουσιάζουν όλες τις ποικιλίες μελιού, που παράγονται στη Σλοβενία και στο Δήμο Αριστοτέλη – από την Αρναία μέχρι τον Άθωνα, ενώ η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου, σε συνεργασία με ντόπιους επιχειρηματίες και παραγωγούς
προτείνει επιδόρπια και πιάτα με μέλι.
Τοπικά και μακεδονίτικα συγκροτήματα αναβιώνουν αρχαιοελληνικά έθιμα για το μέλι και ολοκληρώνουν τη βραδιά με τραγούδια και γλέντια ελληνικά.
Σας περιμένουμε!
Από τις 14:30 έως τις 16:00 θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις δημοτικών σχολείων στο χώρο.
Οι μαθητές θα εκπαιδευτούν «στο κυνήγι της μέλισσας», ώστε να κατανοήσουν πώς η μέλισσα (αυτό το «εργοστάσιο» της φύσης) εργάζεται σκληρά και μεθοδικά μέχρι να φτάσει στην παραγωγή μελιού.