Συνέχεια για τις πρωτότυπες δράσεις του Δήμο υ Αριστοτέλη και χθες Σάββατο 17 Μαίου 2025 διοργανώθηκε για πρώτη φορά Συμπόσιο για το Αριστοτελικό Μέλι στο Άλσος Αγίας Παρασκευής στην Αρναία.
Με τη συμμετοχή μελισσοκόμων της περιοχής, διακεκριμένων επιστημόνων, φοιτητών, τοπικών παραγόντων, αλλά και της αποστολής των φιλοξενούμενων Σλοβένων Μελισσοκόμων (czs.si), έγινε μια αναδρομή στην μακρά
ιστορία της μελισσοκομίας για τη Χαλκιδική, που τοποθετείται στα βάθη των αιώνων, αλλά και στην τεράστια σημασία της στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα σήμερα.
Παρών και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική στήριξη που προσφέρει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις δράσεις του Kouzina, αλλά και συνολικά στους παραγωγούς των εκλεκτών προϊόντων του τόπου μέσω του προγράμματος #TasteHalkidiki.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αρναίας και οι διακεκριμένοι επιστήμονες Χριστοδούλου και Φανή Χατζήνα αναφέρθηκαν στην ιστορία της μελισσοκομίας στην περιοχή, τις μοναδικές ιδιότητες του χαλκιδικιώτικου μελιού, αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για αυτό το μοναδικό προϊόν.
Φιλοξενούμενη στις δράσεις του Kouzina η αγαπημένη σεφ όλων Dina Nikolaou.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ημέρας, το ενδιαφέρον τράβηξε το προγραμματισμένο workshop γευσιγνωσίας μελιών για τους παριστάμενους Έλληνες και Σλοβένους μελισσοκόμους από τις Nana Zygoura και Koumedaki Sylvia της Chef Stories, στρατηγικών συνεργατών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο πρόγραμμα #steHalkidiki.
Στο Συμπόσιο μελιού συμμετείχαν:
Georgakas honey Μέλι Αρναίας Ρεπάνη @assahoney Μελιτεύς @melimparakis
Επόμενη δράση από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής το Φεστιβάλ Γαστρονομίας θεσμός Taste Halkidiki Festival που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Ιερισσό στις 8 Ιουνίου 2025.