7.8.18

Με επιτυχία η 4η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων στην Ιερισσό 02 έως 05 Αυγούστου 2018 (φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων στην Ιερισσό 02 έως 05 Αυγούστου 2018
Στο πλαίσιο δράσεων του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και της προβολής των προϊόντων του νομού, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 02 έως 05 Αυγούστου 2018, η 4η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού.

Με την παρουσία πολυάριθμων ξένων αλλά και Ελλήνων επισκεπτών, σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, με επαγγελματικό στήσιμο και άψογη οργάνωση, 17 επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, καθώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της ξενοδοχεία της περιοχής, μεταφέροντας Έλληνες και ξένους τουρίστες από τα ξενοδοχεία στον χώρο της έκθεσης.
Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου από το περίπτερό του.
Την έκθεση πλαισίωσαν καθημερινά εκδηλώσεις καλλιτεχνικών σχημάτων και μαγειρικής παραδοσιακών εδεσμάτων από αγνά υλικά της Αριστοτελικής γης και της Αθωνικής Πολιτείας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γιάννης Κουφίδης, ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αριστοτέλη και το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού για την άριστη συνεργασία για την υλοποίηση της έκθεσης.
Ο κος Κουφίδης δήλωσε: «Πιστεύουμε στις δυνατότητες των Χαλκιδικιώτικων προϊόντων και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα θετικά σχόλια που αποκομίσαμε από τους επισκέπτες της έκθεσης. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι μας τίμησαν με την συμμετοχή τους και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης και στη συνολική προβολή της περιοχής μας ως έναν ιδανικό και πολυδιάστατο προορισμό.»
Επιμελητήριο Χαλκιδικής




ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Ολοκληρώθηκαν οι «Ημέρες Τοπικών Προϊόντων και Παραγωγών» του Δ. Αριστοτέλη με την "4η γιορτή Αριστοτελικών και Αθωνικών Γεύσεων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 5 Αυγούστου οι «Ημέρες Τοπικών Προϊόντων και Παραγωγών» του Δήμου Αριστοτέλη με την "4η γιορτή Αριστοτελικών και Αθωνικών Γεύσεων" στην παραλία της Ιερισσού.
Η συνέργεια του Δήμου Αριστοτέλη, των Νομικών του Προσώπων (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. και Α.Π.Κ.), του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και του Σωματείου Επαγγελματιών Ιερισσού απέδωσε τα μέγιστα, στηρίζοντας τους παραγωγούς του τόπου μας και προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες ένα τετραήμερο γεύσεων, παράδοσης και ψυχαγωγίας σε ένα ιδανικό περιβάλλον, δίπλα στη θάλασσα. Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν αγνά προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές, τυριά, μέλι, τσίπουρο, κρασί, ελιές, μπάρες δημητριακών, γλυκίσματα φτιαγμένα με γνώση και μεράκι από παραγωγούς και μεταποιητές.
Δόθηκε με αυτόν τον τρόπο για άλλη μια φορά το μήνυμα της σπουδαιότητας που έχει για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος πρέπει να στηριχθεί και να ανθίσει ακόμα περισσότερο, ώστε να προσελκύσει ανθρώπους με αγάπη για την παράδοση, δημιουργικούς και έτοιμους να πάρουν πρωτοβουλίες που θα ανοίξουν τους ορίζοντες ολόκληρης της περιοχής.
Ακόμα μεγαλύτερο χρώμα σε αυτό το τετραήμερο έδωσαν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και οι δράσεις με μικρά παιδιά του Δήμου Αριστοτέλη, τη νέα γενιά του τόπου μας. Πολύ ιδιαίτερη ήταν η γαστρονομική εμπειρία που μας προσέφεραν οι Μοναχοί Ιωάσαφ και Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός, που μαζί με τον σεφ Γιώργο Παλησίδη, μοιράστηκαν μαζί μας μερικά από τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης του Αγίου Όρους και της Αριστοτελικής διατροφής.
Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο με φυσικό κάλλος, ιστορία και παράδοση. Αυτά οφείλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μπολιάζοντάς τα με τη φρέσκια ματιά και τις ιδέες των νέων ανθρώπων. Αυτά αποτελούν τον πλούτο μας.
Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν και φέτος για την επιτυχία αυτής της γιορτής και δίνουμε υπόσχεση και ραντεβού σε μια ακόμα πιο δυναμική 5η χρονιά Τοπικών Προϊόντων και Παραγωγών το καλοκαίρι του 2019.
σχετικό εδώ halkidikigr