24.8.19

Η Χαλκιδικιώτισσα τραγουδίστρια Πάολα τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη στα «Πρέσπεια»και εντυπωσίασε ! (βίντεο)

Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσε η Πάολα στα «Πρέσπεια» και προκάλεσε ποικίλα σχόλια
Δεν έπεφτε ...καρφίτσα στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα στο πλαίσιο των

εκδηλώσεων «Πρέσπες 2019» για τα ενενήντα πέντε χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη ερμήνευσε μεταξύ άλλων και  η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια από την Συκιά Χαλκιδικής, Πάολα, επιχειρώντας να κάνει ένα νέο και διαφορετικό βήμα στην καριέρα της. 
Η επιλογή της για τα φετινά «Πρέσπεια»  ήταν από την αρχή έκπληξη, ενώ προκάλεσε αντιδράσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές. Η Πάολα όμως ήταν το πρόσωπο που επέλεξε η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης για να «ντύσει» με τη φωνή της τις μουσικές του μουσικοσυνθέτη, χθές 23 Αυγούστου.
Μεταξύ των ερμηνευτών θα βρίσκεται ο Βασίλης Λέκκας και η Έλενα Φερεντίνου. 
Η Πάολα όμως σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον τόσο των θεατών, όσο κι όσων δεν βρίσκονται εκεί. 
Η ίδια, πάντως, σε ερώτηση που τής είχε γίνει πριν από κάποια χρόνια σχετικά με το αν θα τραγουδούσε Θεοδωράκη, είχε απαντήσει χαρακτηριστικά: ««Τραγουδούσα στο σχολείο αυτά τα τραγούδια. Αυτός το ξέρει άμα θα τα τραγουδούσα, ο ίδιος ο Θεοδωράκης. Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Αν μου κάνει την τιμή, μπορεί και να τραγουδήσω. Γιατί όχι; Τιμή μου θα είναι. Αν πάλι κρίνουν ότι με τίποτα να τραγουδήσει αυτή Θεοδωράκη, ας μην τραγουδήσω ποτέ»

Να, λοιπόν, που αρκετά χρόνια αργότερα έφθασε η στιγμή που η δημοφιλής τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει, μπροστά στο κοινό και υπό τη συνοδεία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», τα μεγάλα αυτά τραγούδια που κουβαλούν τόνους ιστορίας… Μια πρώτη γεύση, πάντως, είχαμε πάρει τον χειμώνα του 2018, όταν η Πάολα είχε τραγουδήσει την «Όμορφη Πόλη», κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας της στην εκπομπή «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου.
«Θεωρώ τη χειρότερη εκτέλεση πολύ καλύτερη από μια απαγόρευση» είχε δηλώσει με νόημα ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφερόμενος στις αναπάντεχες επιλογές ερμηνευτών των τραγουδιών του.