6.11.19

Πρωτοφανές !! Η παράταξη του νυν Δημάρχου Σιθωνίας αποχωρεί απο το Δημ.Συμβούλιο και η συζήτηση συνεχίζεται με την μειοψηφία για το θέμα της επιστολής παράδοσης του τ.Δημάρχου, κ.Τζίτζιου.(φωτο-Video ηχητικό)

Video Ηχητικό Απόσπασμα Ξανθόπουλος εισήγηση
Πρωτοφανές γεγονός  εξελίχθηκε  χθες 5-11-19 στο Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας που δεν τιμά  την ίδια την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις τις οποίες   δυστυχώς  δεν μπορεί να παρακολουθούν οι Δημότες
μέσω  διαδικτύου  που σήμερα είναι πανεύκολο, και φυσικά την ευθύνη της μη ενημέρωσης την  έχει η Διοίκηση του Δήμου και όχι μόνο αυτό αλλά και απογορεύουν !! την ηχογράφηση της συζήτησης από τρίτους λες και είναι ιδιοκτησία το Δημαρχείο , ναι  αυτό είπε σύμβουλος της πλειοψηφίας !!
Video Ηχητικό Απόσπασμα ΝΤΕΜΠΛΑΣ- ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Με αίτημα της μείζωνος αντιπολίτευσης  ήρθε ως θέμα προς συζήτηση η Αποδοχή ή απόρριψη της επιστολής του πρώην δημάρχου Σιθωνίας κ. Τζίτζιου, με τίτλο πράξη παράδοσης και με αρ. πρωτ. 13174» (Εισηγητής: κ. Ξανθόπουλος Αθανάσιος, αρχηγός συνδυασμού «Όραμα Δημιουργία Προοπτική») Η επιστολή δημοσιεύθηκε εδώ στο επίσημο site του Δήμου στις 29-8-19
Ο Δήμαρχος κ.Ντέμπλας  και τα μέλη της πλειοψηφίας ήταν αρνητικός να συζητηθεί το θέμα επειδή θεωρούν οτι η επιστολή είναι προσωπική του τ.Δημάρχου κ.Τζίτζιου και οτι υπάρχει σκοπιμότητα από την πλευρά της αντιπολίτευσης να δημιουργηθεί πρόβλημα μεταξύ της πλειοψηφίας και με τον τ.Δήμαρχο. 
Σε επιστολή του που έστειλε ο τ.Δήμαρχος αναφέρει ότι επειδή βρίσκεται εκτός Ελλάδας ζητά να γίνει αναβολή της συζήτησης ώστε να είναι παρών να απαντήσει
Την αναβολή της συζήτησης  ζήτησε και ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ξανθόπουλος ώστε να  είναι παρών και o τ.Δήμαρχος.
Η πλειοψηφία της συμπολίτευσης απέρριψε την πρόταση αναβολής.
Ο εισηγητής του θέματος κ.Ξανθόπουλος στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά για την στάση της δημοτικής αρχής..είμαι σίγουρος ότι όλοι σας έχετε αμφιβολίες κατά πόσον μπορεί να στηριχθεί τέτοια  διότι βρίθει ανακριβειών .
Βέβαια  θα έπρεπε να υπάρχει ετήσιος απολογισμός με ανοιχτό κάλεσμα των δημοτών και ΄δεν έγινε αυτό ποτέ ..είχατε και εσείς επιφυλάξεις για το έργο του τ.Δημάρχου καιδεν τολμούσατε να του φερετε αντίρρηση..
Στην συνέχεια αναφέρθηκε λεπτομερώς  επι της ουσίας σε ότι  αναγράφεται στην επιστολή διακοπτόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ ότι μακρηγορεί !
Μετά και την ομιλία του Δημάρχου κ. Ντέμπλα που στήριξε την θεση ότι  η επιστολή του Δημάρχου είναι ενημερωτική και προσωπική, και τις ομιλίες των άλλων αρχηγών της αντιπολίτευσης και συμβούλων η συμπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα τινάζοντας στον αέρα την συνέναιση που ζητά από την αντιπολίτευση .

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με συμμετοχή μόνο της αντιπολίτευσης και πρόεδρο τον κ.Ψαρογιάννη.
Στην συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα
Η δημοτική παράταξη « ΟΡΑΜΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» του Δήμου Σιθωνίας θεωρεί ότι το έγγραφο του πρώην Δημάρχου , κυρίου Ιωάννη Τζίτζιου προς τους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους με τίτλο «πράξη παράδοσης» είναι θρασύτατο, απαράδεκτο και προσβλητικό προς του πολίτες του Δήμου Σιθωνίας .
Ο πρώην Δήμαρχος παρέδωσε ένα Δήμο υπερχρεωμένο , ένα Δήμο αναγκασμένο να πληρώνει πρόστιμα και δάνεια , ένα Δήμο μ΄ ατροφικές υπηρεσίες που αδυνατούσαν κι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους .
Καθημερινά καταφθάνουν αιτήματα κατασκευαστών και προμηθευτών οι οποίοι εγείρουν απαιτήσεις , μη συμβασιοποιημένες  χιλιάδων ευρώ . 
Δεν ολοκλήρωσε ούτε ένα μεγάλο έργο στο Δήμο εκτός αν θεωρεί τέτοιο τους κυκλικούς κόμβους στη Νικήτη αντί της περιφερειακής οδού , αδιαφορώντας για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι το έγγραφο του πρώην Δημάρχου είναι απαράδεκτο και το απορρίπτουμε .



  
Πράξη παράδοσης προς τη νέα Δημοτική Αρχή Δήμου ΣιθωνίαςΕκτύπωση
  Θέμα:  Πράξη παράδοσης
Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων σας την 1η Σεπτεμβρίου 2019, σάς ενημερώνουμε και εγγράφως για όσα σάς παραδίδουμε – έργα υποδομής και εξοπλισμό- στο Δήμο Σιθωνίας. Πρόκειται κυρίως για έργα, τα οποία όπως γνωρίζετε, πετύχαμε να υλοποιήσουμε με πολύ κόπο και θέσαμε τις βάσεις για έναν σύγχρονο Δήμο Σιθωνίας, καλά οργανωμένο με άρτιες υποδομές.


Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον υλοποιήθηκαν μεγάλα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία υπήρξε προγραμματισμός, αδιάκοπη παρακολούθηση για την εκπόνηση των μελετών, αγωνία και πολλές ώρες δουλειάς για το σχεδιασμό, την ωρίμανση και την υλοποίησή τους με βάση τις ανάγκες του τόπου και την αναπτυξιακή στρατηγική μας.
Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και υλοποιήθηκε ένα μεγάλο έργο με συνεχή και ακούραστη προσπάθεια και δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά που άλλαξαν την εικόνα του τόπου μας προς το καλύτερο. 

Αποχέτευση -Ύδρευση
Ολοκληρώθηκαν νέες, μεγάλες και σύγχρονες υποδομές στην ύδρευση και στην αποχέτευση όλων των οικισμών και συνοικισμών του Δήμου.
Σε άλλους έγιναν:
•    νέα δίκτυα
•    επεκτάσεις δικτύων
•    αντικαταστάσεις των παλαιών δικτύων και
•    πολλά νέα αντλιοστάσια
Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε νέα σύγχρονα δίκτυα (για τα οποία απαιτήθηκαν υπέρογκα ποσά -επρόκειτο για ακριβά έργα-) ύδρευσης και αποχέτευσης και πλέον θα καλύψουν για πολλά χρόνια τις ανάγκες των οικισμών.
Στον τομέα των βιολογικών, όταν αναλάβαμε αρχικά
•    ο βιολογικός της Νικήτης δεν λειτουργούσε γιατί είχε κατασκευαστικά προβλήματα και
•    ο βιολογικός του Ν. Μαρμαρά είχε λιγοστές κατασκευές και μόνο στον τομέα των οικοδομικών (χωρίς καθόλου εξοπλισμό).
Δώσαμε λύσεις και εξασφαλίσαμε πόρους –αν και νέα τότε Δημοτική Αρχή- και πολύ γρήγορα λειτούργησαν.
Επίσης:
•    Κατασκευάσαμε νέους βιολογικούς στον Άγιο Νικόλαο και στη Συκιά.
•    Συντηρήσαμε τον πλημμελώς λειτουργούντα βιολογικό της Σάρτης.
•    Ολοκληρώνεται άμεσα ο βιολογικός του Μεταγγιτσίου.
Εν τέλει, έχει γίνει εκσυγχρονισμός όλων των λειτουργούντων βιολογικών και η σωστή λειτουργία τους καταδεικνύεται από τα αποτελέσματα των αναλύσεων των επεξεργασμένων λυμάτων.

Ποιότητα και ποσότητα νερού

Εξασφαλίσαμε νερό παντού, σε κάθε Κοινότητα, κάναμε εκατοντάδες γεωτρήσεις και συνεχή συντήρηση των παλαιών.
Εγκαταστήσαμε υπερσύγχρονες μονάδες βελτίωσης ποιότητας νερού:
•    Άλλες κατασκευάστηκαν και λειτουργούν (Συκιά, Σάρτη, Καλαμίτσι, Τορώνη, Τριστινίκα και Νιπόταμος) και
•    άλλες κατασκευάζονται τώρα στο Ν.Μαρμαρά (κεντρική μονάδα στη δεξαμενή), στη Νικήτη (στην κεντρική δεξαμενή, Καρυά, Σπαθιές) και στον Άγιο Νικόλαο (κεντρική δεξαμενή, Σαλονικού, Ταπιά).
Με το σωστό προγραμματισμό και δράσεις πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό, να έχουμε επάρκεια νερού, ενώ σύντομα θα έχουμε παντού νερό και με ποιότητα.
Σημειωτέον, έγινε εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης γεωτρήσεων δεξαμενών, ώστε οι υδρονομείς των Κοινοτήτων Νικήτης, Αγ.Νικολάου και Ν. Μαρμαρά να προβαίνουν σε άμεσες ενέργειες, όπου χρειάζεται, για την ομαλή λειτουργία των γεωτρήσεων.

Αναπλάσεις
Ένα από τα μεγαλύτερα έργα είναι οι αναπλάσεις σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Σιθωνίας που βελτίωσαν καθοριστικά την εικόνα των Κοινοτήτων. Πρόκειται για παρεμβάσεις αναπλάσεων σε όλους σχεδόν τους οικισμούς του Δήμου μας και αφορούν σε:
•    πεζόδρομους
•    νέες πλατείες
•    ανάδειξη επιμέρους περιοχών
•    ιδιαίτερο φωτισμό
•    αναπλάσεις στους παλιούς οικισμούς
•    πλακοστρώσεις όλων των χωριών,
•    ανάπλαση παραλιακού μετώπου
•    ανάπλαση κομβικών περιοχών
Επίσης πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις σχεδόν παντού, σε κάθε Κοινότητα, γιατί όταν αναλάβαμε πρώτη φορά τη διοίκηση του Δήμου Σιθωνίας, οι περισσότεροι δρόμοι στα χωριά μας ήταν χωματόδρομοι. Υπολείπονται ελάχιστοι δρόμοι να ασφαλτοστρωθούν για να ολοκληρωθεί όλο το δημοτικό οδικό δίκτυο.

Καθαριότητα
Ο Δήμος Σιθωνίας, αν και αυξήθηκε πολύ πληθυσμιακά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά. Βέβαια υπάρχουν πολίτες που λειτουργούν ασυνείδητα, πετώντας ανεξέλεγκτα σκουπίδια και παντός τύπου απορρίμματα, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια του Δήμου. Με τη συμμετοχή όλων και καλλιεργώντας περιβαλλοντική συνείδηση τα πράγματα θα μπορέσουν να γίνουν καλύτερα.
-    Έχουμε επάρκεια στον εξοπλισμό (απορριμματοφόρα, πράσινους κάδους) και σύστημα ανακύκλωσης με δύο απορριμματοφόρα και μπλε κάδους.

-    Στον τομέα της καθαριότητας δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας και δόθηκαν δουλειές, προτιμήσαμε κυρίως τους συνδημότες.
Έκλεισαν οι ΧΑΔΑ και έγινε αποκατάσταση αυτών, κατασκευάστηκε ΣΜΑ στη Νικήτη και μεταφέρονται τα απορρίμματα εκτός Δήμου.

Πολεοδομήσεις
Οι πολεοδομήσεις στο Δήμο Σιθωνίας βρίσκονται σε τελικό στάδιο.
Καθυστέρησε η έγκρισή τους, λόγω γραφειοκρατίας άλλων υπηρεσιών αλλά πολύ σύντομα θα έχουμε την ολοκλήρωσή τους, αρκεί να γίνουν κάποιες τυπικές ενέργειες από το Δήμο:
•    Παραλία Συκιάς
•    Επέκταση Α΄ Κατοικίας Συκιάς
•    Επέκταση Κάμπου Ν. Μαρμαρά.
Ο Δήμος Σιθωνίας δεν οφείλει χρήματα στους μελετητές (πληρώθηκαν μεγάλα ποσά).
•    Είναι δρομολογημένη και η επέκταση του οικισμού του Αγίου Νικολάου.
Απαιτείται εγρήγορση και σύντομα θα υπάρχουν οι εγκρίσεις τους.

Σχολική Στέγη
Ολοκληρώθηκαν υποδειγματικές υποδομές στον τομέα σχολικής και προσχολικής στέγης σ’ όλες τις Κοινότητες:
•    με ανέγερση πολλών νέων σχολικών μονάδων,
•    με επέκταση των υφιστάμενων,
•    με ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων.
Απαιτούνται λίγες παρεμβάσεις για να έχουμε τέλειες υποδομές για τα παιδιά μας.

Λιμάνια- Μαρίνες
Ολοκληρώθηκαν σημαντικές λιμενικές υποδομές, με τις οποίες πετύχαμε βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, όπως τα λιμάνια:
•    στη Νικήτη,
•    στην περιοχή Λατούρα Αγίου Νικολάου και
•    στο Πηγαδάκι Συκιάς
Συντηρήθηκαν οι λιμενικές εγκαταστάσεις:
•    στο Ν. Μαρμαρά  (κυρίως, στη 2η πλατεία και στο καρνάγιο)
•    στον Όρμο Παναγίας και
•    στην Αχλάδα Σάρτης.

Αντιπλημμυρικά έργα
Κατασκευάστηκε ένας μεγάλος αριθμός έργων, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε όλους τους οικισμούς και συνοικισμούς που τους θωράκισαν κατά το δυνατό καλύτερα. Τα έργα αφορούν σε:
•    Τοιχία αντιστήριξης
•    Νέες γέφυρες
•    Τσιμεντοστρώσεις
•    Πλακοσκεπείς οχετοί
•    Δίκτυα ομβρίων
•    Διανοίξεις ρεμάτων
•    Συνεχής καθαριότητα ρεμάτων

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θεομηνίες και απαιτούνται κι άλλα παρόμοια έργα για να θωρακιστούν οι οικισμοί.
 Πολιτισμός - Αθλητισμός
Στον τομέα του Πολιτισμού υπήρξε άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς για την ανάδειξη του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης στη Σιθωνία και παράλληλα κατασκευάστηκαν:
•    Ανοιχτά θέατρα
•    Κλειστά θέατρα
•    Χώροι πολιτισμού
•    Νέα μουσεία και επισκευή παλαιών
•    Διατήρηση μνημείων
Συνεργασία με τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και συνεχής στήριξή τους για διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων παντού, σε κάθε χωριό.
Στο τομέα του Αθλητισμού:
•    κατασκευάστηκαν νέα κλειστά Γυμναστήρια,
•    είχαμε συνεχή συντήρηση των ανοιχτών γηπέδων ποδοσφαίρου και
•    αναβάθμισή τους με κερκίδες, φωτισμό, αποδυτήρια (είτε νέα είτε συντήρηση υφιστάμενων).

Οργάνωση  και εκσυγχρονισμός υπηρεσιών 
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δήμου Σιθωνίας στοχεύσαμε στην αρτιότερη οργάνωση των υπηρεσιών τόσο στην έδρα του Δήμου όσο και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση ήμασταν σε χώρο 50 τ.μ. με τέσσερις μόνο υπαλλήλους. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το κτίριο του Δημαρχείου, να οργανώσουμε και να στελεχώσουμε τις υπηρεσίες, ώστε να λειτουργούν σωστά και να παρέχουν άμεση εξυπηρέτηση στους συνδημότες μας.
Συστήσαμε  υπηρεσία Πολεοδομίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες και να επιλύουν άμεσα τα προβλήματά τους.
Λειτουργήσαμε  με επιτυχία νέες δομές, οι οποίες προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες:
•    το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»,
•    τα ΚΕΠ
•    τα ΚΑΠΗ,
•    τα ΚΕΦΟ και
•    οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Αγοράσαμε πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία που καλύπτουν τις ανάγκες μεταφοράς των υπαλλήλων, τόσο για διοικητικούς λογούς, όσο και για τις ανάγκες στην ύδρευση, αποχέτευση κλπ.
Βέβαια, έγιναν και άλλα πάρα πολλά μικρότερα έργα, τα οποία δεν αναφέρονται στην παρούσα πράξη.


Εν κατακλείδι, εφαρμόσαμε μια σύγχρονη διοίκηση, η οποία αντιδρούσε γρήγορα στις διάφορες προκλήσεις και στα χρηματοδοτικά προγράμματα, στις ανάγκες των πολιτών και στις απαιτήσεις της κεντρικής διοίκησης και των υπουργείων, παρόλο που οι υπάλληλοι ήταν πολύ λίγοι. Ωστόσο, εργάστηκαν μεθοδικά και με υπευθυνότητα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος Σιθωνίας να είναι ο Δήμος με την μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων από διάφορα προγράμματα.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και να αναφέρω ότι μέσα από συλλογικές ενέργειες κερδίζονται μεγάλες επιτυχίες.
Θα ήταν παράλειψή μου, αν δεν ευχαριστούσα τους δημοτικούς υπαλλήλους που υπερέβαλαν τον εαυτό τους και συνεργάστηκαν αγαστά με τη διοίκηση, ώστε να πετύχουμε τέτοια θετικά αποτελέσματα.
Δημιουργήσαμε ιδανικό περιβάλλον εργασίας, είχαμε πολύ καλή συνεργασία, με εμπιστοσύνη και συναισθανόμενοι την ευθύνη απέναντι στον τόπο και στους συνδημότες, δουλέψαμε ακούραστα μέσα στο πλαίσιο του νόμου, με ευθύνη και με γνώμονα το κοινό καλό.


Προετοιμάσαμε πολλά έργα αλλά απαιτείται από σας εγρήγορση και όχι εφησυχασμός γιατί υφίσταται κίνδυνος απώλειάς τους.
Τα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες.

1η Κατηγορία: Έργα 25 εκατ. € περίπου που είναι ενταγμένα και υπολείπεται μόνο η δημοπράτηση
•    Νέες Παιδικές χαρές (2 Νικήτη, 2 Ν. Μαρμαρά, 2 Συκιά, 2 Άγιος Νικόλαος, 1 Σάρτη και 1 Μεταγγίτσι)
•    Επισκευή –ανακαίνιση Σχολικών κτιρίων (Γυμνάσιο Λύκειο Αγίου Νικολάου)
•    Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)
•    Αγροτική οδοποιία (Λιβροχιό)
•    Προμήθεια χωματουργικών μηχανημάτων
•    Διαμόρφωση κεντρικού ρέματος Συκιάς
•    Κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις της κεντρικής οδού Νικήτης με αντίστοιχες κάθετες οδούς του οικισμού, για καλύτερη αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργούν τα φανάρια, δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης εκατέρωθεν της κεντρικής οδού, κατασκευή πεζοδρομίων, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, τοποθέτηση φωτιστικών και αναβάθμιση του κεντρικού τοπικού οδικού δικτύου του οικισμού της Νικήτης με ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια και φωτισμό.
•    Μονάδες βελτίωσης ποιότητας  νερού στη Νικήτη, στο Ν. Μαρμαρά και στον Άγιο Νικόλαο (το έργο είναι σε εξέλιξη)
•    Αποκατάσταση και επανάχρηση συγκροτήματος Νερόμυλου Μεταγγιτσίου
•    Σήμανση περιοχών εντός και εκτός σχεδίου (βρίσκεται στο στάδιο των συμβάσεων)

2η Κατηγορία:  Έργα που είναι υπό ένταξη, προϋπολογισμού περίπου 16 εκ. ευρώ:
•    Αφαλάτωση γεώτρησης «Κασταμονίτη» στη Νικήτη
•    Διαμόρφωση ρέματος Πόρτο Κουφό
•    Προμήθεια εξοπλισμού για τα φρεάτια εν κενώ στη Σάρτη
•    Παλαιός επαρχιακός δρόμος Τορώνης – Συκιάς
•    Εξοπλισμός πρόσβασης και εξυπηρέτησης αναγκών ΑμεΑ σε παραλίες
•    Στέγαστρα για στάσεις λεωφορείων
•    Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Νικήτης

3η Κατηγορία: Έτοιμα έργα προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ:
•    Λιμάνι Νέου Μαρμαρά, βρίσκεται στο τελικό στάδιο για ένταξη 16,6 εκατ. ευρώ με όλες τις μελέτες και όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.
•    Μαρίνα Παραδείσου, με όλες τις μελέτες, προϋπολογισμού 5 εκατ. €. Όπως γνωρίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα να γίνει διαγωνισμός με ΣΔΙΤ, καθώς δεν υπάρχει χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
•    Κλειστό Γυμναστήριο Συκιάς, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα, ξανά, η δημοπράτηση του έργου, καθώς υπάρχει νέα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.


Τέλος, σας ενημερώνουμε  ότι το Ταμείο που παραδίδουμε σύμφωνα με στοιχεία της 26ης Αυγούστου 2019 ανέρχεται στα 3.805.007,40 ευρώ.
Επίσης θα έχουμε επιστροφή ΦΠΑ από τη ΔΟΥ Πολυγύρου για τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του Δήμου,  500.000 ευρώ εντός του επόμενου μήνα.


Ό,τι καταφέραμε δεν ήταν αυτονόητο. Τίποτα δεν χαρίζεται. Ό,τι πετύχαμε, κατακτήθηκε με σκληρή δουλειά και μεγάλο αγώνα. Αγωνιστήκαμε με αρχές και αξίες, με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας, κινηθήκαμε με μέθοδο και αποτελεσματικότητα και πετύχαμε να υλοποιήσουμε το σύνολο των βασικών στόχων του προγράμματός μας και να αλλάξουμε ριζικά τη Σιθωνία.
Σας παραδίδουμε αυτήν την τεράστια υποδομή και σας καλούμε και να την διατηρήσετε καλά συντηρημένη αλλά και να την διευρύνεται, ώστε να επιλυθούν περισσότερα προβλήματα και να βελτιωθεί περαιτέρω η ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.
Σας εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε.

Ιωάννης Τρ. Τζίτζιος
Δήμαρχος Σιθωνίας