2.11.22

Με τιμή και με λαμπρότητα γιόρτασε η Ιερισσός την εκατοστή δεκάτη επέτειο της απελευθέρωσης της.

 


Με τιμή και με λαμπρότητα όπως αρμόζει στους ήρωες που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να ζήσουμε εμείς «ζωήν ελευθέραν» γιόρτασε η Ιερισσός την εκατοστή δεκάτη επέτειο της απελευθέρωσης της.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Γεννέσεως της Θεοτόκου με την αρχιερατική Θεία Λειτουργεία και Δοξολογία πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολήτου Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. κ. Θεοκλήτου και με την παρουσία του βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολο Πάνα, του αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Γιώργου, του Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου. αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, των διοικητών του Λιμεναρχείου ,της Πυροσβεστικής Ιερισσού και εκπροσώπων της Αστυνομίας και πλήθος κόσμου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε το μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιερισσού Ειρήνη Μάρκου πού έδωσε ιδιαίτερη μνεία στους Ιερισσιώτες Μακεδονομάχους ήρωες Καπετάν Γιώργη Γιαγλή και Χριστόδουλος Τσόχα.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία του Δημαρχείου μπροστά στην προτομή του Καπετάν Γιαγλή όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση τραγουδιών και χορών της Ιερισσού από τα τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου Ιερισσού «Κλειγένη».
Η Κοινότητα Ιερισσού ευχαριστεί θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις και όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση των και ιδιαίτερα την Φιλαρμονική, τα σχολεία της Ιερισσού καθώς τον Πολιτιστικό σύλλογο Ιερισσου «Κλειγένη» και τους μουσικούς που τον συνόδεψαν.