8.11.22

Π.Α.Σ.ΧΑ. (Πανελλήνιος Αυτοκινητιστικός Σύλλογος Χαλκιδικής- Φθινόπωρο στον Χολομώντα 13/11/22

 

Συγκεντρωτικά οι διαδρομές 
Η πρώτη από την Γαλάτιστα έως τον Ταξιάρχη, 37,7χιλ.
και η δεύτερη, από τον Ταξιάρχη έως την ταβέρνα Κοκκινόγεια Του Αγίου προδρόμου, όπου θα γίνουν οι απονομές και το γεύμα. 36,1 χιλ.
συνολική διαδρομή:73,8 χιλιομέτρων

Το Πρόγραμμα:

1ον μέρος:
Η εκκίνησή της βόλτας μας θα γίνει από την Γαλάτιστα στις 10:30 της 13/11/2022.
Θα κινηθούμε σε επαρχιακές οδούς που οι περισσότεροί μας δεν έχουμε διαβεί.
Θα περάσουμε μέσα από χωριά των οποίων οι κάτοικοι σθεναρά τα κρατάνε ζωντανά.
Ο Άγιος Πρόδρομος, ο Γεροπλάτανος, τα Ριζά, το Παλαιόχωρα είναι αυτά που θα αφήσουμε στο διάβα μας, πριν αρχίσουμε να ανηφορίζουμε τον Χολομώντα. Διαδρομή διαφορετική από την περυσινή.(στον κάτω σύνδεσμο η διαδρομή μας)
Η πλούσια βλάστηση, το πανέμορφο Φθινοπωρινό τοπίο, τα πολύχρωμα φύλλα χαλί στο διάβα μας θα μας παρασύρουν και δεν θα καταλάβουμε πότε θα φτάσουμε στην πλατεία του Ταξιάρχη, που φημίζεται για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα του. Η Διαδρομή αυτή είναι 37,3κμ.
Εκεί κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο θα έχει ανάψει από τις 7 του Νοέμβρη θα κάνουμε κλήρωση 5 ίσως και περισσότερων χριστουγεννιάτικων δένδρων και πολλών άλλων δώρων.
Θα παραμείνουμε περίπου για μια ώρα, χρόνος αρκετός για τους πιστούς να ανάψουν ένα κεράκι στην εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ, για τους φυσιολάτρες να περιδιαβούν τα σοκάκια του χωριού, η για τους μερακλήδες να πιούνε ένα τσιπουράκι στο πόδι…
2ο μέρος:
Θα ξεκινήσουμε την κάθοδό μας προς το χωριό Βράσταμα.
(Ενδεχομένως εάν μας παίρνει ο χρόνος και προς την Ορμύλια) και κατόπιν προς τον Πολύγυρο, για το γεύμα μας σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνουν οι απονομές των κυπέλων στους τυχερούς νικητές του παιχνιδιού των φακέλων και οι απονομές των πλακετών προς τους συντελεστές της βόλτας μας.
Μόλις οριστικοποιηθεί το 2ο σκέλος θα σας ανεβάσουμε τον σύνδεσμο της διαδρομής.

Το Παιχνίδι φακέλων:

Θα γίνει το παιχνίδι τυχερών φακέλων, που εμείς έχουμε πρώτο οργανώσει, τόσο για τα δώρα, όσο και για ανάδειξη των 6 τυχερών νικητών που θα αναδειχθούν κυπελούχοι.