22.12.23

Τα SOS για το Κτηματολόγιο: Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων από το 2024

 


Αλλαγές περιμένουν από το Κτηματολόγιο εντός του 2024 οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Κάποιες από αυτές είναι η ενεργοποίηση του Ψηφιακού Φακέλου από τις 2 Ιανουαρίου 2024,  η προθεσμία για την κτηματογράφηση έως τις 30 Νοεμβρίου 2024 και το “πάγωμα” τουλάχιστον έως την ίδια ημερομηνία των κλιμακωτών προστίμων.

Για το θέμα μιλούν αρμόδιες πηγές στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Όπως αναφέρουν ο στόχος είναι το  Κτηματολόγιο να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025 και για αυτό το λόγο ο Φορέας θα τρέξει με γοργούς ρυθμούς όλες τις τελευταίες εκκρεμότητες. Στο πλαίσιο αυτό, άνοιξαν εκ νέου οι 35 περιοχές για τα «Αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα».


Η δεύτερη ευκαιρία

Η… δεύτερη ευκαιρία αφορά σε περίπου 15.000 «Αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα» τα οποία βρίσκονται σε 35 περιοχές σε όλη τη χώρα και πλέον οι ιδιοκτήτες που αμέλησαν να τα δηλώσουν έως το 2018 όπου και οριστικοποιήθηκαν οι κτηματολογικές εγγραφές, μπορούν να προβούν στη δήλωσή τους εφόσον κατέχουν στα χέρια τους όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα όπως τίτλους και μπορούν να εντοπίσουν το ακίνητό τους. Μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται Δήμοι της Αττικής, όπως Βριλήσσια, Μελίσσια, Ελευσίνα, Γέρακας, Νέα Πέραμος, Νέα Σμύρνη, Ρέντης, Νέο Ψυχικό, αλλά και περιοχές της Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Δράμας, Πάτμου, Έβρου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Ηλίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φλώρινας.



https://www.enikonomia.gr