13.4.19

Απάντηση της μείζωνος αντιπολίτευσης Δήμου Σιθωνίας για την μη παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας 12-4-19 σχετικα με το θέμα των δημοσιευμάτων περι ‹ ψηφιακών υδρομέτρων›

Το halkidikigr σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον Δήμαρχο Σιθωνίας τα αναδημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη περί του βασίμου των καταγγελιών 
To κείμενο δημοσιεύεται  στο fb Κοινοτική Παράταξη Αγίου Νικολάου για την Ανατροπή  το αναδημοσιεύει  το halkidikigr  με κάθε επιφύλαξη του νόμου περι διασποράς ψευδών εισήσεων
 ..που φτασαμε εν ετει  2019
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 
Αγαπητοί συμπολίτες. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα δημοσιεύματα που αφορούν στην γνωστή δικογραφία όπου εμπλέκονται στελέχη του δήμου μας, ο δήμαρχος αποφάσισε να στήσει έμμεσα ένα δικαστήριο καλώντας σε συνεδρίαση σήμερα
(12/4/19),για συζήτηση και λήψη απόφασης! τους δημοτικούς συμβούλους.Σας παραθέτω την εισήγηση του δημάρχου επί του θέματος και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΘΕΜΑ:'' Δημοσιεύματα-καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής".
Συζήτηση για τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες Παρασκήνιο και Καρφίτσα και τις καταγγελίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Ληστή Σωτήρη.
Εμείς μετά από ενδελεχή ανάλυση της παραπάνω "εισήγησης" λαμβάνοντας υπόψιν την πολυπλοκότητά της! και όλες τις παραμέτρους! που τίθενται απαντήσαμε με την παρακάτω επιστολή προς τους δημοτικούς συμβούλους.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Άφωνοι μείναμε διαβάζοντας το θέμα της δέκατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου υπό το πρόσχημα των δημοσιευμάτων που αναπαράγουν μια αδιαμφισβήτητη προδικαστική έρευνα και απόφαση, ο κ. δήμαρχος εξάγει το συμπέρασμα ότι στο πρόσωπό του συκοφαντείται η δημοτική αρχή. 
Ουδέν ψευδέστερον! Άλλο δήμαρχος και άλλο δημοτική αρχή.Μόνο καθεστωτικές αντιλήψεις μπορούν να έχουν μια τέτοια λογική. Αν ήταν έτσι τα πράγματα τότε πρέπει να συμπεράνουμε ότι ο εισαγγελέας το τελευταίο εξάμηνο διεξάγει έρευνα και καλεί σε απολογία την δημοτική αρχή Σιθωνίας!
Ίσως βέβαια αυτό να βολεύει τον κ. δήμαρχο ώστε να εκμαιεύσει κάποια απόφαση από τους συμβούλους. Το δημοτικό συμβούλιο όμως δεν νομιμοποιείται να συζητήσει και να πάρει απόφαση για ζητήματα που απασχολούν εδώ και καιρό τη δικαιοσύνη.
Όσον αφορά στα δημοσιεύματα αν ο κ. δήμαρχος θεωρεί ότι τον αδικούν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υπάρχουν και τα δικαστήρια όπου μπορεί να προσφύγει! 
Εμείς από την πλευρά μας θέτουμε θέμα κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου και νομιμότητας αυτής της συνεδρίασης γιαυτό θα απέχουμε και παράλληλα καλούμε τους συμμετέχοντες συμβούλους να αναλογισθούν επιτέλους τις ευθύνες τους και να μην συμπράξουν σε μια παράνομη διαδικασία. Καλούμε επίσης και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο καθ’ύλην αρμόδιος να μην νομιμοποιήσει αυτή την παρωδία.
Ευτυχώς στις δημοκρατίες η διαφθορά κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες και όχι στα δημοτικά συμβούλια από ασπόνδυλους αυλοκόλακες. Παρακαλώ τον πρόεδρο να διαβαστεί η επιστολή στους δημοτικούς συμβούλους και να κατατεθεί στα πρακτικά.
Για την μείζονα αντιπολίτευση ΛΗΣΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Δ.Σ) ήταν στις 2:00 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή, αλλά η προσπάθεια του δημάρχου δυστυχώς για τον ίδιο έπεσε στο κενό,αφού η συνεδρίαση ματαιώθηκε λόγω μή απαρτίας.
Η παραπάνω εξέλιξη ήταν αναμενόμενη αφού εδώ και πολύ καιρό η απαρτία που πραγματοποιείται στα συμβούλια,οφείλεται στην υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης όπου οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι έχουν μόνιμη και σταθερή παρουσία.