17.4.19

Απο Εφημερίδα Συντακτών για Δήμο Σιθωνίας Ακριβά μου υδρόμετρα... ......

Το halkidikigr σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον Δήμαρχο Σιθωνίας τα αναδημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη περί του βασίμου των καταγγελιών αλλά οι "έμμεσες απειλές"  με  αγωγή ατόμου  t...sak... στο έκτακτο συμβούλιο του Δήμου Σιθωνίας (* σχολ. χρήματα δεν έχει ας του 'πάρoυν και ..χωράφι' ),  επειδή αναδημοσίευσε  άρθρα άλλων εφημερίδων,  με επιφύλαξη και με απαντήσεις Δημάρχου , είναι απαράδεκτες. Ας κάνουν αγωγή στα θηρία  των μέσων μαζικής ενημέρωσης ....  του κομματικού χώρου τους,  ή  του αντίθετου κυβερνητικού τα οποία δημοσιεύουν  για τους δικούς τους λόγους . (υπάρχει και ηχητικό..)
Οψόμεθα ... αλλά κάτι συμβαίνει !!  στον Δήμο τις υπηρεσίες  και εποπτευόμενους φορείς ... και κλειστές θύρες στο Λιμενικό ταμείο γράφει η efsyn

Απο  fsyn Νίκος Φωτόπουλος
Εγγύηση 25.000 ευρώ (εδώ η απάντηση του Δημαρχου από αναρτηση στο  halkidikigr ) για να αφεθεί ελεύθερος πλήρωσε ο «γαλάζιος» δήμαρχος Σιθωνίας Χαλκιδικής που κατηγορείται για το σκάνδαλο με την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης του δήμου 
● Σε εξέλιξη και άλλη εισαγγελική έρευνα για σειρά «σκανδάλων» που καταγγέλθηκαν από αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου Σιθωνίας
Νέοι μπελάδες με τη Δικαιοσύνη για τον «γαλάζιο» δήμαρχο Σιθωνίας Χαλκιδικής Ιωάννη Τζίτζιο, που χρειάστηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση 25 χιλιάδων ευρώ και να ικανοποιήσει τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης παρουσίας στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πολυγύρου για καταγγελλόμενο σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ, σχετικό με τον έλεγχο αναβάθμισης δικτύων ύδρευσης στην περιοχή του.

Ο κ. Τζίτζιος ελέγχεται με παραγγελία του εισαγγελέα Διαφθοράς Βόρειας Ελλάδας για σειρά παρατυπιών που έφτασαν στη Δικαιοσύνη με ογκώδη φάκελο, ο οποίος κατατέθηκε από άλλους αυτοδιοικητικούς.

Για την εν λόγω υπόθεση με τα υδρόμετρα, ωστόσο, έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα τόσο εις βάρος του δημάρχου όσο και άλλων δημοτικών παραγόντων.
Η δικογραφία σχετίζεται με προμήθεια έργου για την αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης του Δήμου Σιθωνίας και συγκεκριμένα την ηλεκτρονική-ψηφιακή παρακολούθηση συστημάτων ύδρευσης. Ο εκσυγχρονισμός αφορούσε την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών ικανών να ενημερώνουν για τυχόν διαρροή νερού και να καταμετρούν με ακρίβεια την κατανάλωση μέσω λογισμικού. Η σύμβαση προμήθειας όμως, ύψους 9,4 εκατ. ευρώ, είχε απενταχθεί από το ΕΣΠΑ.

Εκθεση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (18 Φεβρουαρίου 2016) αναφέρει πως «διαπιστώθηκε ότι είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης και συμβασιοποίησης του ελεγχόμενου υποέργου, δεν είχε όμως αρχίσει η εκτέλεσή του».

Υπό αυτές τις συνθήκες το έργο σταμάτησε, αλλά με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής τον Δεκέμβριο του 2016 εκδόθηκε διαταγή πληρωμής προς τον εργολάβο που είχε αναλάβει για 3 εκατ. ευρώ ως εκτελέσαντα τμήμα του έργου. Η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα και μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται άλλη εισαγγελική έρευνα για σειρά «σκανδάλων» που καταγγέλθηκαν από επίσης αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου Σιθωνίας. Μεταξύ άλλων καταγγέλλονται:

● Καταπάτηση κοινοτικής περιουσίας (οικόπεδα, γήπεδο Νικήτης κ.λπ.) συνολικής έκτασης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, η αξία της οποίας εκτιμάται σε τουλάχιστον 300 χιλιάδες ευρώ, για την οποία η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτε προκειμένου να την προστατεύσει. Μάλιστα, σιωπηρά φέρεται να έχει ανεχτεί ακόμη και μετεγγραφές στο Υποθηκοφυλακείο.

● Μη εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου, με αποτέλεσμα κατάχρηση του δημόσιου χώρου στην παραλία της Νικήτης από ιδιώτες, αλλά και παράνομη αδειοδότηση νυχτερινών κέντρων στον ιστορικό και διατηρητέο οικισμό του χωριού.

● Ασφαλτοστρώσεις και επισκευές λόγω ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία ουδέποτε υπήρξαν.

● Καταβολή άνω των 20 εκατ. ευρώ από το δημοτικό ταμείο, κυρίως με διαταγές πληρωμής, από το 2010 έως σήμερα, σε εργολάβους και προμηθευτές χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες (μελέτες, δημοπρασίες κ.λπ.).

● Αναθέσεις μεγάλων έργων με κατάτμηση (προκειμένου να γίνουν απευθείας χωρίς διαγωνισμό).

● Μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών στα έργα (π.χ. ανάπλαση παραλίας Νικήτης) με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων και κόστος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον δήμο στις διενέξεις με εργολάβους.

● Εκδοση ψευδών βεβαιώσεων για κάθε χρήση (άδειες καταστημάτων, πολεοδομικές κ.λπ.). Ο ίδιος ο δήμαρχος, σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, έχει εκδώσει ψευδή βεβαίωση ακόμη και για τη μόνιμη κατοικία του (που είναι σε άλλο δήμο).

● Στον δήμο δεν γράφονται και δεν υπάρχουν επίσημα πρακτικά υπογεγραμμένα από δημοτικούς συμβούλους ούτε τηρούνται νομίμως τα βιβλία αποφάσεων.

● Για περιπτώσεις που ο δήμαρχος πρέπει να πάει στα δικαστήρια ορίζονται προσωπικοί δικηγόροι, τους οποίους βεβαίως πληρώνει ο δήμος.

● Δεν γίνεται ο προβλεπόμενος απολογισμός - λογοδοσία.

● Πρακτικές «κλειστών θυρών» ακολουθούνται τόσο στο λιμενικό ταμείο του δήμου όσο και στην τουριστική επιχείρηση στο Πλατανίτσι.

πηγή efsyn.gr