12.4.19

Δήμαρχος Σιθωνίας Τζίτζιος στην αίθουσα του Δημοτ, Συμβουλίου για την υπόθεση υδρομέτρων του Δήμου : Έργο καινοτόμο που υπήρχε ελεγκτικός μηχανισμός

Αρχείο
Σήμερα 12-4-19 στην αίθουσα συνεδριάσεως του Δήμου Σιθωνίας ήταν να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώρα 14:00 . Επειδή όμως πέρασε το χρονικό διάστημα και δεν υπήρχε απαρτία (13 μέλη παρόντα ) το 14 μέλος έφθασε εκτός προθεσμίας έγινε ενημέρωση πάνω στο θέμα από τον Δήμαρχο και μέλη Δημοτικο Συμβουλίου. Η μείζων αντιπολίτευση δεν παρεβρέθηκε αλλά έστειλε υπόμνημα .

Για το θέμα έγραψε η εφημερίδα Καρφίτσα και Παρασκήνιο (ίδιος ο εκδότης) ως υπόθεση που ταλανίζει τον Δήμο Σιθωνίας. Το δημοσίευμα έχει αναπαραχθεί από πολλά μεσα πανελλαδικής δικτύωσης καθώς και από το halkidikigr ως copy paste χωρίς καθόλου σχόλια και δόλο.
Στην αρχή της συνεδρίασης υπήρξε ένταση και για διάφορα άλλα θέματα.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επιστολή του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κατέκρινε ότι δεν παρουσιάσθηκε η παράταξη και την κατηγόρησε ως επιστολή λασπολογίας . 
Για τα δημοσιεύματα τα χαρακτήριζε ύποπτα αφήνοντας κάποιες ..υπόνοιες, Για το έργα υποέργο 1) «Αναβάθμιση Δικτύων ύδρευσης Δήμου Σιθωνίας (ηλεκτρονική ψηφιακή παρακολούθηση συστημάτων ύδρευσης) και υποέργο 2)«Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης Δήμου Σιθωνίας (ηλεκτρονική ψηφιακή παρακολούθηση συστημάτων ύδρευσης)  τόνισε ότι ήταν έργα καινοτόμα. Το πρώτο έργο ‹ήταν εύκολο και το 2ο δεν ξεκίνησε
Για το πρώτο έργο της ψηφιακής αναβάθμισης περιέγραψε τι αφορά και ΄το πως θα λειτουργούσε ως καινοτόμο έργο ξεκίνησε ώς έργο κατασκευής και προμήθειας το 2013 έγινε δημοπράτηση και σύμβαση και παραγγέλθηκαν υλικά. και υπάρχουν βεβαιώσεις για τις παραλαβές. Υπήρχε εποπτεία και ελεγκτικός μηχανισμός από 3 Προιστάμενες αρχές . Τον Φεβρουάριο του 2015 έγινε απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ. Το έργο μετά σταμάτησε ( μετά την έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων ).
Στην αυτοψία που έγινε από την αστυνομία μετά από καταγγελία το υδρόμετρο που βρέθηκε και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο 2 υπάλληλοι ήταν απλό και όχι ψηφιακό.
Η κοινοπραξία ολοκλήρωσε το 1/3 του έργου 3.000.οοο και έπρεπε να βγει διαταγή πληρωμής.
Για τα δημοσιεύματα εγγυήσεων χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους που επέβαλαν δικαστές αφορούν πολλές καταγγελίες για έργα υποδομής, ανέφερε ότι μόνο για την παραλία της Νικητης η εγγύηση είναι 10.000 από τον σύνολο των 25.000. Σαν παράδειγμα ανέφερε τις περιφράξεις γεωτρήσεων , δρόμους στη Λατούρα, , ΧΥΤΑ , δεξαμενή όρμου Παναγία κ.α.
Για την απόφαση του Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων τη διακοπή της προόδου της διαδικασίας ανάθεσης και εκτέλεσης των δύο ελεγχθέντων συμβάσεων έγινε προσφυγή στο ΣτΕ
Για την παραπομπή δεν υπάρχει κατηγορία  το συμβούλιο πλημμελειοδικών δεν μπορεί να απαγγέλει κατηγορία αλλά μονο το Συμβούλιο Εφετών και εκεί θα λάμψει οι αλήθεια στη λασπολογία.

Ο Μιχάλης Αναγνωστάρας σε έντονο γνωστό ύφος. είπε πολλά γενικώς , και για την απόφαση του Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και τις βεβαιώσεις των υπαλλήλων.
Μίλησαν στην συνέχεια  Προϊσταμένη Υπάλληλος του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι που υποστήριξαν τον Δήμαρχο και τις ενέργειες του,  επέκριναν την επιστολή και την μή παρουσία του Αρχηγού της Μείζονος αντιπολίτευσης.
Στη ενημέρωση αυτή που είχε και την εντονότητά της με βαριές εκφράσεις , υπερβολές που δεν μπορεί να αποδειχθούν αλλά ούτε και να μηνυθούν όπως κάποιοι ανέφεραν.
Το halkidikigr τονίζει για μία ακόμη φορά, δεν υπάρχει καμία εμπάθεια για τον Δήμαρχο, αλώστε μπορεί να το εξακριβώσει κάποιος με την πληθώρα των δημοσιευμάτων για τα έργα που γίνονται στη ΣΙΘΩΝΙΑ.
Βέβαια υπήρχαν και κάποιο σχόλια για τον Δήμαρχο στα πλαίσια του τρόπου δημοκρατικής λειτουργίας ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ , και μάλιστα ο γράφων δεν το πιστεύει, επειδή τον γνωρίζει και προσωπικά ,  και δεν έχει καμία επαφή με την Εφημεριδα  ούτε γνωρίζει τους εκδότες
Μάλιστα όταν τηλεφωνήθηκε από δημοσιογράφο μεγάλης πανελλαδικής εφημερίδας και site να πληροφορηθεί για κάτι που αφορούσε σε δημοσιεύματα για το Παλιό Χωριό που η εφημερίδα δημοσίευσε αρνήθηκε να δεχθεί  εμπλοκή δημάρχου αλλα και   για ...άλλο γεγονός . Aνάρτησε στο blog άμεσα την απάντηση του Δημάρχου μετά απο  e-mail σενεργάτη του

https://halkidikigr.blogspot.com/2018/06/blog-post_46.html