25.4.19

Ο μοναδικός Επιτάφιος Ουρανούπολης με τις χιλιάδες χάνδρες- πέρλες, Πάσχα 2019


 Δεκαέξι  χρόνια στολίζουν τον Επιτάφιο σην Ουρανούπολη Χαλκιδικής  με χιλιάδες  πέρλες , χάνδρες  ,λουλούδια  χρυσάνθεμα με βυζαντινά χρώματα και σχέδια από τα  βιβλία του Αγίου Όρους.

φωτο Μαρία Ρήγα




















sithonianews.blogspot.com

2018 Με Χιλιάδες πέρλες στόλισαν και φέτος τον επιτάφιο στην Ουρανούπολη

φωτο  Μαρία Ρήγα 
Για ακόμη μια χρονιά ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης τραβάει τα βλέμματα και την προσοχή, καθώς στολίστηκε με χιλιάδες  πέρλες.
Χάντρα-χάντρα, λουλούδι-λουλούδι, προχωρούν το έργο των χεριών τους, τον εξαιρετικό Επιτάφιο της Ουρανούπολης
Ενα έργο τέχνης με πέρλες και πάλι  φέτος ο ξεχωριστός επιτάφιος της Ουρανούπολης.
Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια ολόκληρο το χωριό σχεδιάζει και υλοποιεί τον στολισμό κάθε χρόνο με διαφορετικά υλικά και θέματα.

Ο στολισμός βασίζεται πάνω σε υπέροχα βυζαντινά χρώματα και σχέδια από βιβλία του Αγίου Όρους. Όλο το χωριό συμμετέχει σε αυτή την διαδικασία και κάθε χρόνο εντυπωσιάζουν με το αποτέλεσμα. 
Το βράδυ χιλιάδες κόσμου θα συρεύσουν στον ενοριακό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης για να να συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες και να θαυμάσουν ένα μοναδικό έργο τέχνης σε όλη την Ελλάδα.




2015 Ο Επιτάφιος στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής από μικρά λουλούδια, πέρλες και χάνδρες.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ουρανούπολης
Ένας ιδιαίτερος επιτάφιος φτιάχνεται στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια από 4 γυναίκες οι οποίες με τη συναίνεση του ιερέα και τη βοήθεια κατοίκων της Ουρανούπολης στόλισαν έναν διαφορετικό επιτάφιο με πολύ μικρά λουλούδια, πέρλες και χρωματιστές χάντρες. Κάθε χρόνο το σχέδιο είναι διαφορετικό, εμπνευσμένο από βυζαντινά μοτίβα από το Άγιο Όρος. 
Σήμερα αυτός ο ξεχωριστός επιτάφιος κατέληξε να είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες της Ουρανούπολης και του Αγίου Όρους.