30.10.20

Αναστολή λειτουργίας του Δημαρχείου Πολυγύρου για14 μέρες λόγω 7 κρουσμάτων covid 19 -Ανακοίνωση Δημοτ.Συμβούλου Αντιπολίτευσης 'Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο"

 

Δήμαρχος Αστ. Ζωγράφος

Δυστυχώς, παρά τα μέτρα κ τις προφυλάξεις που ελήφθησαν, απο την πλευρα του Δήμου μας, μας ανακοινώθηκαν σημερα επτά επιβεβαιωμένα κρουσματα στον covid-19.

Άμεσα και με εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και εγκυκλίων ζητήθηκε η σχετική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

 Η παραπάνω υπηρεσία γνωμοδότησε σύμφωνα και με σημερινό της έγγραφο, οτι θα πρεπει να ανασταλλεί η λειτουργία του Δημου (Δημαρχείο Πολυγύρου) για 14 ημέρες και λόγω υπέρβασης του ελάχιστου αριθμού 3 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 

Κατόπιν των παραπάνω, γνωστοποιούμε στους δημότες μας, οτι, με απόφασή μας, απο αύριο και μέχρι τις 13-11-20 αναστέλλεται η λειτουργία του Δημαρχείου Πολυγύρου, ευχόμενοι η δοκιμασία αυτή να είναι η τελευταία.

Μεμονωμένες αντιπολιτευτικές φωνές, που δεν ειχαν την ευθιξία να ενημερωθούν επίσημα απο το Δήμο και χρησιμοποιουν τις δυσκολες αυτες ώρες για πολιτική και ψηφοθηρική εκμετάλλευση, τις αποκρουουμε και τις αφήνουμε στην κριση των δημοτών μας.

 Όλα έχουν ένα όριο.

Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις και τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών.

 

 

Δημοτικός Σύμβουλος Αντιπολίτευσης "Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο'  Ιωάννης Σφυρής

Καλησπέρα σας...
Δημοτικό συμβούλιο Οκτωβρίου σήμερα το απόγευμα πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη στις εφτα το απόγευμα.
Αρκετά θέματα ,πολλές ερωτήσεις αλλά θα κυριαρχήσει το θέμα με την εξάπλωση του Κορωνοιου στο Δημαρχιακό Μέγαρο και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.
➡️ Ήδη υπάρχουν εφτά επιβεβαιωμενα κρούσματα εργαζομένων και δημοτικών συμβούλων.
➡️ Η Δημοτική Αρχή φέρει ευθυνη για την καθυστερημένη αντίδρασή της στο θέμα του εντοπισμού κρουσματων κορωνοϊού στο Δημαρχείο Πολυγυρου.
➡️Δεν έγινε κακώς μέχρι και αυτή την ωρα κάποια επίσημη ανακοίνωση από το Δημο ( επιεικώς δείγμα ανευθυνότητας).
👉Το Δημαρχείο έπρεπε να κλεισει αμέσως όταν έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα το Σάββατο για περαιτέρω διερεύνηση ωστε να προστατέψει τους εργαζόμενους και τους δημότες, ενώ έχασε χρόνο μέχρι να γίνουν τεστ στους εργαζόμενους του.
👉Φτάσαμε Παρασκευή προκειμένου να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο κτίριο του Δημαρχείο του οποίου και κλείδωσε τις πόρτες προκειμένου να γίνει έλεγχος στους εργαζόμενους....τα τεστ δεν έφτασαν όμως...το είδαμε και αυτό.
👉Με παρέμβαση του ο Δήμαρχος ήρθε σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι έλεγχοι συνεχίστηκαν εκεί.
➡️Πολλοί εργαζόμενοι μόλις πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη κρουσματος-των, είχαν ξεκινήσει από μόνοι τους να κάνουν το τεστ ( έτσι βγήκε και μέρος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων) , γιατί η ανησυχία είναι μεγάλη, έχουν οικογένειες και ζουν μαζί τους ευπαθείς ομάδες ανθρώπων.
➡️Το Δημαρχείο είναι ένας χώρος όπου μπαινοβγαίνουν δημότες και οι εργαζόμενοι εκεί, περνούν τη μισή τους μέρα στο χώρο.
‼️Ο κορωνοϊός, είναι εδώ και είναι ορατός. Το αόρατο είναι αυτό που έχει να κάνει με τους εργαζόμενους στους Δήμους και τους δημότες και έχει σχέση με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
👉Σε ατομικό επίπεδο και στο κομμάτι που μας αναλογεί( σηκώνει μεγάλη συζήτηση), ο καθένας πρέπει να πάρει μέτρα.... όλοι πρέπει να φροντίσουμε για την αυτοπροστασία μας αρχικά.
➡️➡️➡️Το Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο είχε καταθέσει στη Δημοτική Αρχή από τις 11 Αυγούστου σχετικό έγγραφο για ενέργειες που έπρεπε να λήφθουν σε τέτοια περιπτωση αλλά μάλλον αγνοήθηκε....Ανέφερε το έγγραφο:
"Μετά τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις με τη διάδοση του κορονοϊού στην επικράτεια του Δήμου Πολυγύρου, θεωρούμε ως επείγουσα προτεραιότητα να συνεδριάσει άμεσα, το Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, στην εξής κατεύθυνση:
📌Με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή προστασία των εργαζομένων του Δήμου -και ειδικά όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες- καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, θα πρέπει να απαγορευτεί η αυτοπροσωπη παρουσία στο Δημαρχείο και στα Δημοτικά Καταστήματα των πολιτών και αν αυτή απαιτείται να πραγματοποιείται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
📌Ο Δήμος Πολυγύρου θα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο προκειμένου να κατευθύνει τους πολίτες στην υπηρεσία που χρειάζονται για την επίλυση των θεμάτων τους.
Απαιτείται άμεσα η ενεργοποίηση τηλεφωνικού κέντρου με τετραψήφιο ή πενταψηφιο αριθμό, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.
📌Ενημέρωση για τις δυνατότητες εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης και επικοινωνίας των πολιτών με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με σχετικη αναρτηση στην κεντρική ιστοσελίδα όλων των ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών στοιχείων.
📌Οι αιτήσεις που αφορούν πρωτόκολλο αλλά και λοιπές υπηρεσίες να γίνεται μόνο ηλεκτρονικα.
📌Οι πληρωμές να γίνονται επίσης μόνο μέσω web banking.
📌Προκειμενου να μην διακινδυνεύσουμε τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και των συμπολιτών μας, να πραγματοποιηθούν προληπτικά τεστ στους υπαλλήλους του Δήμου.
📌Ελέγχοι στο σύνολο των χώρων εργασίας για να διαπιστώθουν αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις μεταξύ υπαλλήλων και κοινού, συγχρωτισμός εργαζομένων σε μικρούς χωρους, χρήση μάσκας, επαναλαμβανόμενες απολυμανσεις κ.α.).
📌Δυνατότητας υποβολής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποδοχής από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου, όλων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, προκειμένου να μη χρειάζεται να προσέρχονται στον Δήμο.
📌Απομάκρυνση των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού και εφαρμογή κάθε μέτρου προάσπισης της υγείας όλων των εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου όπως αυτά περιγράφονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
👉👉👉Προτεραιότητά όλων μας θα πρέπει να ειναι η μείωση των πιθανοτήτων μόλυνσης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί και μέσω του περιορισμού των συναλλαγών με το κοινό. Όλοι μαζί θα πρέπει να προστατεύουμε το προσωπικό του Δήμου μας ώστε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα το κοινό καλό και χωρίς το κίνδυνο διακοπής των υπηρεσιών αυτών. "
Αυτά και άλλα πολλά θα συζητηθουν απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις εφτα το απόγευμα....η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγυρου 90.8📻
Την επόμενη φορά ευελπιστούμε και σε live streaming
ΥΓ. Τελευταία ενημέρωση:
Ο Β' Παιδικός Σταθμός κλείνει από Δευτέρα και μέχρι τις 13 Νοεμβρίου προληπτικά λόγω κρούσματος σε συνεργάτη της δομής.
ΥΓ2: Προσωπικά εύχομαι ταχεία ανάρρωση σε οσους ασθένησαν και μεγάλη προσοχή από όλους μας να περάσει ανώδυνα το πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο.