21.10.20

H αντιπολίτευση του Δήμου Πολυγύρου ζητά μείωση δημοτικών τελών στον Δήμο .

 

Τα οικονομικά στοιχεία από το Δήμο Πολυγύρου ζητησαν με αίτημα τους οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο και Συνεργασία Πολιτών, προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη και να καταθέσουν πρόταση για την ανάλογη μείωση των δημοτικών τελών.

Από πληροφορίες σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο
επίπεδο, απορρέει η δυνατότητα για μεγάλες μειώσεις στα δημοτικά τέλη, που θα δώσουν «ανάσα» στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά του Δήμου Πολυγύρου.
👉 Από την δήλωση των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών προέκυψε τεράστιος αριθμός αιτήσεων που αντιστοιχεί και σε αντίστοιχη μεγάλη αύξηση των τετραγωνικών και του ανάλογου δημοτικού τέλους, το οποίο χωρίς στοιχεία δεν μπορεί να προσδιοριστεί επ' ακριβώς.
👉 Ο αριθμός των αιτήσεων έχει ξεπεράσει τις 6000, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το έσοδο από αυτή την «πηγή» μπορεί να ανέλθει και σε πολλές ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον δήμο μας.
✍️ Οι παρατάξεις στο σχετικό αίτημα ζητούν από τη δημοτική αρχή την άμεση διευθέτηση του θέματος του ελέγχου των δεδηλωμένων τετραγωνικών και την άμεση προώθησή τους στη ΔΕΗ, προκειμένου να υπάρχει ακριβής απεικόνιση των εσόδων, βάσει της οποίας θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το ύψος της πρότασης μείωσης των δημοτικών τελών για το 2021.
➡️ Ειδικά, αυτή την περίοδο που οι δημότες και οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αποτελεί ηθική υποχρέωση της Διοίκησης του Δήμου να συμφωνήσει στην από κοινού πρόταση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ώστε να γίνουν σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις.
➡️ Η κοινωνία του Δήμου μας ασφυκτιά κάτω από τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη που είναι τα υψηλότερα στους πέντε δήμους του Νομού Χαλκιδικής, από τα υψηλότερα σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο.
➡️ Αυτή τη στιγμή, από τη ρύθμιση των τετραγωνικών, προκύπτουν έσοδα που θα πρέπει να αξιοποιηθούν ανταποδοτικά από τον δήμο προς τους δημότες και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος είναι με ανάλογη μείωση των δημοτικών τελών.
➡️ Αναμένοντας την σχετική ενημέρωση για το θέμα , έχει ήδη συσταθεί από τις παρατάξεις επιτροπή εργασίας η οποία θα διαμορφώσει άποψη και θα καταθέσει την ανάλογη πρόταση ώστε σε ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί θέμα μείωσης των δημοτικών τελών.