19.10.20

Ανακύκλωση λαμπτήρων στην Κασσάνδρα


Η ανακύκλωση λαμπτήρων είναι πλέον γεγονός στην Κασσάνδρα καθώς ο Δήμος διαρκώς αυξάνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Εδώ και έναν μήνα ο Δήμος Κασσάνδρας ξεκίνησε συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης λαμπτήρων, σύμφωνα με την οποία έχουν τοποθετηθεί ειδικές συσκευασίες συλλογής σε 5 σημεία -πιλοτικά.
Πρόκειται για τα Κοινοτικά Καταστήματα Κασσάνδρειας, Ν.Φώκαιας, Φούρκας, Πευκοχωρίου και Πολυχρόνου.
Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Καθαριότητας στόχος είναι να αναπτυχθεί το δίκτυο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Μετά την ανακύκλωση ειδών ρούχισμου, γυαλιού,χάρτινων συσκευασιών,πλαστικού,αλουμινίου,η ανακύκλωση λαμπτήρων έχει σκοπό να αυξηθεί ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών που αποστέλλονται σε ειδικά αδειοδοτημένα συστήματα ανακύκλωσης για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στα ΧΥΤΑ.
Η Δημοτική διοίκηση Κασσάνδρας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια ανακύκλωσης στο Δήμο και να συμβάλλουν έτσι στις ενέργειες της διοίκησης για να διατηρείται η Κασσάνδρα καθαρή.
"Η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων και μας αφορά εξίσου για να ζούμε σ' έναν τόπο πανέμορφο από κάθε άποψη"δήλωσε η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά.