18.10.20

Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στον Πολύγυρο 18-10-20 (φωτο)

Η Χαλκιδική Τίμησε  τη μνήμη και τη θυσία του Παύλου Μελά και τον αγώνα για την ελευθερία της Μακεδονίας και της Θράκης.
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 εορτάσθηκε  στην Πρωτεύουσα της  Χαλκιδικής τον Πολύγυρο η   ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.
Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, η τέλεση της Δοξολογίας  πραγματοποιηθήκε  σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως η κατάθεση στεφάνων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 Η  δοξολογία τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  και η εκφώνηση επετειακής ομιλίας  από τoν κ. Χρήστο Φυλαχτό, εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων.
Η επιμνημόσυνη δέηση και  κατάθεση στεφάνων έγινε  στο Μνημείο των  Μακεδονομάχων που βρίσκεται στον  περίβολο του διοικητηρίου της Π .Ε. Χα.λκιδικής 

 





Απ.Πάνας Κατάθεση Στεφάνου ως εκπροσωπος της Βουλής των Ελλήνων.

 

Χρήστος Φυλαχτός Ομιλία για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, σημερα 18-10-2020.

 Φωτογραφίες

Απόστολος Πάνας Βουλευτής