17.11.20

Ενημέρωση του Σύλλογου Γονέων 3ου Δημοτικού & 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου για τα διαδικτυακά μαθήματα που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 18/11/2020.


 Φίλοι γονείς
Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη. Η εξ Αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις παρούσες έκτακτες συνθήκες, που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας της
πανδημίας.
Οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών διαμορφώνουν το εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της σύγχρονης εξ Αποστάσεως διδασκαλίας, λαμβάνοντας υπόψη τις υπουργικές αποφάσεις που το καθορίζουν.
Για τα Δημοτικά το διαδικτυακό μάθημα διαρκεί 30 λεπτά, με ενδιάμεσα 10λεπτα διαλείμματα, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα :
1η ώρα: Από  14:10 Έως 14:40
2η ώρα: Από 14:50 Έως 15:20
3η ώρα: Από 15:30 Έως 16:00
4η ώρα: Από 16:10 Έως 16:40
5η ώρα: Από 16:50 Έως 17:20
Η υλοποίηση της κατά τα ανωτέρω σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιείται μέσω κατάλληλης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου ή/και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές/τριες. 

Προς τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει στη διάθεση των Διδασκόντων/ουσών και των μαθητών/τριών όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας την υπηρεσία σύγχρονης τηλεκπαίδευσης με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex Meetings της εταιρείας Cisco Hellas A.E.
Η Υπηρεσία αυτή έχει διαμορφωθεί ειδικά για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις ανάγκες παροχής της σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, και παρέχεται δωρεάν προς το Ελληνικό Δημόσιο, έχει δε ενταχθεί στις διαπιστευμένες εφαρμογές του ΠΣΔ. 

Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες δύνανται να χρησιμοποιούν εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα, κινητό, και στην περίπτωση μαθητών/τριών και σταθερό τηλέφωνο) .
Ας αποδείξουμε πως η εκπαιδευτική κοινότητα είναι εδώ, πως είμαστε όλοι παρόντες, πως είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα, πως είμαστε εδώ για να διατηρούμε την επαφή των μαθητών μας με τη γνώση και τη μάθηση, πως είμαστε εδώ για να συνδράμουμε την ελληνική κοινωνία στις δύσκολες ώρες που περνά.
Τα διαδικτυακά μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 18/11/2020.