18.11.20

Δήμος Πολυγύρου: Αναλυτική κατάσταση με τα έσοδα και τις δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που προκύπτουν στον δήμο και τα νομικά πρόσωπα ζητά η αντιπολίτευση.

 


Αναλυτική κατάσταση με τα έσοδα και τις δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που προκύπτουν στον δήμο Πολυγυρου και τα νομικά πρόσωπα αυτού( ΝΠΔΔ Αριστοτέλης και ΚΕΔΗΠΟ) ζητησαν με αίτημα τους οι Δημοτικές παρατάξεις Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο και Συνεργασια Πολιτών.
   Ως γνωστόν σύμφωνα με την αρ. 2/17012/ ΔΠΓΚΚ /15.04.2020 εγκύκλιο του Υφυπουργού Οικονομικών (ΑΔΑ:
9ΨΤΚΗ-7ΒΘ) καθιερώνεται διακριτή μηνιαία παρακολούθηση :
α) των δαπανών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που προέκυψαν και θα προκύψουν από τη λήψη και υλοποίηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και της οικονομίας από τον COVID-19,
 β) των εσόδων τους από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.
   Σε αυτό το πλαίσιο, οι οικονομικές υπηρεσίες των δήμων, των περιφερειών και τα λοιπών νομικών προσώπων του υποτομέα των ΟΤΑ υποχρεούνται να υποβάλλουν, σε μηνιαία βάση, συμπληρωμένους τους πίνακες «9Α. Έσοδα ΟΤΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19» και «10Α. Δαπάνες ΟΤΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19» του συνημμένου στο παρόν έγγραφο αρχείου, στη Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΔΟΙΚΤΑ) του Υπουργείου Εσωτερικών, σε επεξεργάσιμη μορφή (excel).
Καλούμε την δημοτική αρχή να κοινοποιήσει σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις πριν την έναρξη της επόμενης  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τα συγκεκριμένα αρχεία για τους μήνες Μάρτιο 2020 έως και 16 Νοεμβρίου του 2020 δεδομένου ότι είναι σημαντικό να πληροφορηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι την αναλυτική κατάσταση εσόδων και εξόδων που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα αρχεία υπάρχουν ήδη.
Η ενημέρωση κρίνεται επιβεβλημένη λόγω της έξαρση της πανδημίας στον Δήμο μας,κατάστασης που οδήγησε στο κλείσιμο του Δημοτικού μεγάρου, καθυστερημένα κατά την άποψή μας, αλλά και της ανάγκης να γνωρίζουμε τους διαθέσιμους πόρους προκειμένου να υποβάλουμε ενδεχομένως προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίησή τους.