18.11.20

Ο θυμός των υγειονομικών του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τη Πολιτεία κυρίως , αλλά και μικρή μερίδα πολιτών που συμβάλλουν στη διασπορά του ιού

 

Οι υγειονομικοί του συστήματος υγείας της πατρίδας το έχουν δείξει και το δείχνουν καθημερινά ότι στέκονται φύλακες στο μετερίζι που ετάχθησαν. Εναπόκειται στην πολιτεία και στην κοινωνία αν ο θυμός τους θα εκδηλωθεί με την αρχαιοελληνική ή νεοελληνική έννοια του όρου
Θυμός: κουράγιο, θάρρος, τόλμη (αρχαία ελληνική γλώσσα)
Στην αποκορύφωση της πανδημίας του κορονοιού, με το σύστημα υγείας της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης (επικέντρωση του μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας – αναστολή λειτουργίας κανονικών εξωτερικών ιατρείων και εκτέλεσης μη επειγόντων ιατρικών πράξεων που αφορούν άλλες ιατρικές παθήσεις), το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας αγωνίζεται με γενναιότητα, και θυμό για την επιβίωση των ασθενών συνανθρώπων. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των μαχόμενων Ανθρώπων (μεγαλειώδη πράγματι) είναι το αίσθημα τιμής και αυταπάρνησης μπροστά στο θάνατο . Όσοι ζουν από κοντά αυτή την κατάσταση αντιλαμβάνονται ότι αυτοί οι αφανείς ήρωες με υπέρτατο θυμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης φτάνουν στα όρια της ψυχικής και βιολογικής εξάντλησης βάζοντας σε κίνδυνο και τον εαυτό τους (πολλοί από αυτούς έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους).

Θυμός: έντονη δυσαρέσκεια η οποία εκδηλώνεται με εξίσου έντονο τρόπο (νέα ελληνική γλώσσα)


Οι υγειονομικοί, που έχουν επιφορτισθεί με την αντιμετώπιση της πανδημίας, αισθάνονται μία απέραντη μοναξιά στη μάχη. Ο θυμός τους έγκειται στο ότι παρά τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας που έλαβε η πολιτεία, μεγάλο τμήμα της κοινωνίας δεν συμπαρίσταται στον αγώνα τους δηλώνοντας συνειδητά ή ασυνείδητα αρνητές αυτών των μέτρων. Δυστυχώς σε αυτούς τους αρνητές και απείθαρχους που συμβάλλουν στη διασπορά του ιού περιλαμβάνονται επώνυμοι (με συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και πάρτι), θεσμικοί παράγοντες (εκκλησιαστικοί παράγοντες) και τμήμα της νεολαίας (συναθροίσεις και πάρτι).

Υποβόσκει επίσης ένας απέραντος θυμός των υγειονομικών, διότι παρά το ότι πολλοί , κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους, μπορεί να μολυνθούν από τον κορονοϊό ή άλλους μολυσματικούς παράγοντες, να νοσήσουν ή να πεθάνουν, δυστυχώς αυτή η εργασία δεν θεωρείται ανθυγιεινή. Επίσης από πλευράς της πολιτείας δεν έχει ληφθεί μέριμνα ασφάλισης των υγειονομικών που θα νοσήσουν ή θα πεθάνουν στον πόλεμο με την πανδημία του κορονοϊού.
Οι υγειονομικοί του συστήματος υγείας της πατρίδας το έχουν δείξει και το δείχνουν καθημερινά ότι στέκονται φύλακες στο μετερίζι που ετάχθησαν. Εναπόκειται στην πολιτεία και στην κοινωνία, αν ο θυμός τους θα εκδηλωθεί με την αρχαιοελληνική ή νεοελληνική έννοια του όρου.

 

Πηγή  ethnos.gr