28.11.20

Χαρδαλιάς για lockdown και περιοχές στο «κόκκινο» και η Χαλκιδική


 Ο Νίκος Χαραδαλιάς τόνισε ότι η απόφαση για παράταση του lockdown που ανακοινώθηκε μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου «βασίστηκε σε ένα και μόνο γεγονός, το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει υψηλό. Μάλιστα ορισμένες περιοχές της χώρες φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες και τέτοιες περιοχές, με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής 18 σε σύνολο 74 περιοχών: Η Πέλλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Πιερία, η Ημαθία, οι Σέρρες, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Καρδίτσα, ο Έβρος, η

Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα. Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα, ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή. Προφανώς, βέβαια, αστοχίες ή μη τήρηση μέτρων και σε άλλες περιοχές πολύ εύκολα μπορεί να τις φέρει στην θέση αυτών των 18 περιοχών».

 Ο ίδιος τόνισε ότι ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία, δηλαδή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία αποτελούν περιοχές που αυξάνεται, το τονίζω, αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο και η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για τα επόμενα 24ωρα.