18.9.21

"Τορωναίος: Μια Ανθρώπινη Ιστορία".Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμαριάς

 


Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2021 .
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου. Ώρα 21:30.
Υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και τη στήριξη του Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς , ο σύλλογος "Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση" marathon swimming kalamaria και το κολυμβητικό και καλλιτεχνικό κίνημα Swim or Die , θα παρουσιάσουν στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμαριάς το εμπνευσμένο από τους αγώνες ανοιχτής θάλασσας και τις προπονήσεις μαραθώνιας κολύμβησης στην πισίνα live δρώμενο ήχου και εικόνας με τίτλο "Τορωναίος: Μια Ανθρώπινη Ιστορία".
Οι θεατές θα παρακολουθήσουν το δρώμενο διάρκειας 30 λεπτών αποκλειστικά από τις κερκίδες τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για τον Covid με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test, ανάλογα.
Ώρα προσέλευσης στις κερκίδες : 21:00
 
 

“Τορωναίος: Μια Ανθρώπινη Ιστορία”

Η κολυμβητική και θεατρική ομάδα Swim or Die, τελικά δεν πεθαίνει ποτέ.  Ούτε και την περίοδο του κορονοϊού.  Σαν την Ελλάδα, «μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά». Η Swim or Die, τις δύσκολες αυτές εποχές, συνέχισε να κολυμπάει.  Άλλωστε όλοι τους αυτό έχουν μάθει να κάνουν. Να κολυμπούν μέχρι να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής.  Σε θάλασσες φουρτουνιασμένες ή ήσυχες, με ρεύματα να τους αλλάζουν την πορεία, με τον ήλιο και το αλάτι να τους καίει το δέρμα, με τις μέδουσες να τους τσιμπάνε, εκείνοι συνεχίζουν.  Προσαρμόζονται στις καταστάσεις, και συνεχίζουν να κολυμπούν. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος και εχθρός τους, ο ίδιος τους ο εαυτός. Οι σκέψεις τους.  Με αφορμή τον πιο σημαντικό αγώνα κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα στην Ελλάδα, τον διάπλου του Τορωναίου Kόλπου, οι Swim or Die, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Κυφωνίδη, έφτιαξαν ένα podcast με τίτλο: “Τορωναίος: Μια Ανθρώπινη Ιστορία”.

Δεν ξέρω πως θα το ακούσουν όσοι δεν έχουν κολυμπήσει τον διάπλου του Τορωναίου κόλπου, ή έστω κάποιον άλλον αγώνα μεγάλης απόστασης σε ανοικτή θάλασσα, όμως έχοντας κολυμπήσει δύο φορές τον Τορωναίο στο παρελθόν, συγκινήθηκα πολλές φορές ακούγοντας αυτό που ο Γιάννης Κυφωνίδης με τους Swim or Die έχουν φτιάξει.  Άκουσα και τις δικές μου σκέψεις, μέσω του κεντρικού ήρωα, του Βασίλη. Ένας αγώνας κολύμβησης μεγάλης απόστασης σε ανοικτή θάλασσα, σου δίνει όλο τον χρόνο να σκεφτείς διάφορα πράγματα και αυτές οι σκέψεις είναι πολύ σημαντικές για να σε κρατήσουν στον αγώνα.  Όσο προπονημένος κι αν είσαι, είναι σίγουρο ότι θα πονέσεις, θα απογοητευθείς, θα κουραστείς, θα βαρεθείς και θα σκεφτείς αν άξιζε τον κόπο να μπεις στην ταλαιπωρία αυτή. Ο Γιάννης Κυφωνίδης και η Swim or Die,  έκαναν πραγματικά εκπληκτική δουλειά.  Είναι ένα podcast που αξίζει να ακούσετε. Ειδικά, ενόψει και της 51ης διοργάνωσης του ιστορικού κολυμβητικού διάπλου αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου.  Το podcast που αισθητικά παραπέμπει σε Θέατρο στο Ραδιόφωνο είναι ουσιαστικά ένας μονόλογος βασισμένος κι εμπνευσμένος  από τις διηγήσεις και τα βιώματα αθλητών, ερασιτεχνών και μη που κολύμπησαν τον ιστορικό διάπλου.

 https://www.humanstories.gr/quot-toronaios-mia-anthropini-istoria-quot/