17.9.21

Ένα πουλμανάκι για τον Α.Σ. Φοίνιξ Νικήτης χορηγία του Προέδρου


 Κατέφθασε το λεωφορείο για την ανάγκη κάλυψης των μετακινήσεων, αλλά και την ασφαλή μεταφορά των αθλητών μας, για τον Α.Σ.ΦΟΙΝΙΞ, Νικήτης.

Το συγκεκριμένο μέσο, θα μπορεί παράλληλα να καλύπτει και ανάγκες μετακίνησης ΑΜΕΑ και Συλλόγων παράδοσης και Πολιτισμού της περιοχής .

Η Ανάρτηση του Πρόεδρος Δ.Σ.• Α.Σ.ΦΟΙΝΙΞ, Νικήτης

Ιωακείμ Καλαμάρης που αναφέρεται και για την κατάσταση της ομάδας.

Αγαπητοί Φίλοι,

Αγαπητοί συντοπίτες,

για δεύτερη συνεχή χρόνια βρίσκομαι στο τιμόνι του ιστορικού, Α.Σ. ΦΟΙΝΙΞ Νικήτης, για εμένα είναι ιδιαίτερη τιμή.

Ανέλαβα προσωπικά, εξ ολοκλήρου την οικονομική, λογιστική και νομική στήριξη χωρίς να αξιώνομαι ουδεμία μορφή ανταποδοτικότητας.

Όταν ανέλαβα τον ιστορικό Σύλλογο, βρισκόταν με χρέη, στην τελευταία Β´Ερασιτεχνική Κατηγορία και ίσως δεν θα συμμετείχε καθόλου στο Πρωτάθλημα.

Από πέρυσι η ομάδα μας πια βρίσκεται στην Α1 Ερασιτεχνική Κατηγορία (δύο κατηγορίες υψηλότερα), πολύ κοντά στο να αναρριχηθεί στην Γ´Εθνική (Επαγγελματική) Κατηγορία.

Δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε την πανδημία, λόγω της οποίας διεκόπει και το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα.

Μάλλον ο «διάσημος» ιός (με παράξενες και ποικίλες αντιθέσεις) δεν φέρει ιικό φορτίο στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, αλλά παρα μόνο στο Ερασιτεχνικό.

Μια νέα πραγματικότητα που όλοι μοιραζόμαστε.

Παρόλα αυτά για το 2020, πάνω απο το 60% του προϋπολογισμού και των εξόδων διανεμήθηκαν σε προκαταβολές παραγόντων, ποδοσφαιριστών, εξοπλισμού, συντήρησης, καύσιμων, αναλώσιμων, καθαρίστριας, κλιματιστικών, ηλεκτρικές συσκευές, υπηρεσίες πλύσιμου -σιδερώματος, μεταφορικών κ.λ.π. 

Οι υποχρεώσεις που ανέλαβα υλοποιήθηκαν στο ακέραιο από την πλευρά μου.

Για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία του Αθλητικού μας Σωματείου δεν υπήρξε η διάθεση παραμικρής χορηγίας από τρίτους, εκτός από την συνεισφορά του Φαρμακοποιού κ.Άκη Κουγιουμτζόγλου για τις ανάγκες φαρμακευτικού υλικού, τον όποιον και βαθύτατα ευγνωμονούμε. 

Είναι βέβαιο όμως πως χωρίς την στήριξη των παρακάτω παραγόντων στο πλευρό μου και την στελέχωση τους στο Δ.Σ., 

του κ.Αγαπητού Μεϊμαρίδη, 

του κ.Μιχάλη Σπυριδόπουλου, 

του κ.Γιάννη Σμαραγδή, 

του κ.Αναστασίου Καραδήμου, 

του κ.Σάκη Χατζή,

του κ.Θωμά Παπαδόπουλου,

του κ.Ιωακείμ Καμπάνη και την τεχνική και νομική υποστήριξη της Δικηγόρου, κ.Δήμητρας Ζαχαριάδου δεν θα είχε υλοποιηθεί το ταπεινό αύτο όραμα.

Από αυτό το σεμνό βήμα, δράττομαι της εύκαιριας να τους ευχαριστήσω όλους βαθύτατα.

Οι ίδιοι και οι οικογένειες τους θα πρέπει να είναι αποδέκτες και περαιτέρω συγχαρητηρίων, 

διότι έχουν δημιουργήσει, συντηρούν με ιδία έξοδα και προσωπικό χρόνο τις ποδοσφαιρικές Ακαδημίες παίδων και νέων - ΦΟΙΝΙΞ Νικήτης.

Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως τα παιδιά και οι νέοι της Νικητής και της Σιθωνίας γενικότερα έχουν ανάγκη ενασχόλησης με τις αθλοπαιδιές.

Είναι προτιμότερο να βρίσκονται στην φύση, σε ένα ποδοσφαιρικό ή γήπεδο καλαθοσφαίρισης και να γυμνάζονται, από ότι να αλιεύουν τρόπους ξεγνοιασιάς σε καφέ, σε γκάτζετς, σε βιντεοπαιχνίδια,  σε μηχανάκια κλπ.

Πράγματα που θα τους δημιουργούσαν εξαρτήσεις και θα τους αποκόβαν σε νεαρή ηλικία από την κοινωνική πραγματικότητα και ίσως τους οδηγούσαν στην εικονική εξωπραγματικότητα.

Αντιστρέφοντας ένα γνωμικό γνωστού πολιτικού, όπως:

Η Δύση μας ανήκει πριν να της «ανήκουμε» εμείς.

Θεωρώ πως η ένταξη μου στην τοπική κοινωνία, προϋποθέτει δεσμεύσεις κι έτσι πορεύομαι ανάμεσα σας. 

Το «one show man» - το υπογραμμίζω - δεν ήταν και δεν είναι συνθετικό της ιδιοσυγκρασίας μου, διότι είναι βαριά η «καλογερική», όπως σοφά λέει ο Λαός μας.

Θεωρώ επίσης, ως Έλληνας της Διασποράς και της Ομογένειας,  οφείλω και θα οφείλω στην Πατρίδα μου, στους νέους, στο κοινωνικό σύνολο κι αύτο είναι το μοναδικό κίνητρο της δικής μου ενασχόλησης και της επενδυτικής μου κίνησης.

Άλλωστε είναι γνωστό πως κανείς δεν δύναται να ζει μόνος του και για πάντα.

Η διάρκεια όμως των καλών προθέσεων, εξαρτάται από την διάθεση του συνόλου, εάν θα την αποδεχθεί ή αν θα την απορρίψει, εάν την αγκαλιάσει, αν την υποστηρίξει ή εάν θα την «πολεμήσει», αν της αντιταχθεί.

Το συγκεκριμένο Αθλητικό Σωματείο, στο παρελθόν λάμβανε πενιχρή κρατική οικονομική ενίσχυση, η οποία δεν δύναται να καλύψει ούτε την βαφή των γραμμών του χλοοτάπητα για την εκάστοτε σεζόν.

Δεν πραγματοποιείται επιμελής συντήρηση του χλοοτάπητα και ηλεκτρολογική συντήρηση των Αθλητικών εγκαταστάσεων,  όπως απορρέει από τις υποχρεώσεις του Δήμου (οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην Δημοτική Αρχή), παρά τις εκάστοτε συμβάσεις με ανάδοχους συντηρητές και εξοφλήσεως αυτών.

Άρα το Σωματείο μας, οι νέοι μας δεν απολαμβάνουν οφέλη που απορρέουν από υποχρεώσεις τρίτων.

Τα κρατικά και δημοτικά έσοδα, δεν είναι έξοδα «ελεημοσύνης», συλλέγονται από τους φόρους μας, το πως διανέμονται, είναι ορθό, αλλά συνάμα παραμένει μεχρι στιγμής αναπάντητο ερώτημα.

Δεν περιμένω τίποτε το αυτονόητο, άλλωστε οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι με δικες τους προτεραιότητες και προσωπικές επιδιώξεις. 

Μόνοι μας, με την βούληση του Θεού κι όπου βγει.

Γνώμονας είναι η μεταλαμπάδευση της άμιλλας μέσα από τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό,  διότι η βαριά βιομηχανία, της Σιθωνίας, της Μακεδονίας μας, 

του τόπου, της Πατρίδας μας δεν είναι απαραίτητα μόνο ο Τουρισμός,  αλλά πρωτίστως ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός κι έπειτα ακολουθεί το τουριστικό προϊόν.

Προϊόν το οποίο θα πρέπει να προσφέρεται με όρους συντεταγμένης πολιτικής, σχεδιασμού, σύγχρονων δομών μακροοικονομικής σκέψης και επιστημονικών εργαλείων, αμφίδρομα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές,  κρατικούς Θεσμούς και επαγγελματίες κι όχι άναρχα από τους πρώτους.

Με αποτέλεσμα να υπάρχουν τζίροι, αλλά να «εξατμίζονται» τα έσοδα και τα κέρδη. 

Προσωπικά απεχθάνομαι να ζητώ οτιδήποτε, με καθιστά ευτυχή περισσότερο η ανιδιοτελή προσφορά κι εκεί ρίχνω το βάρος, διότι πιστεύω πως ο κάθε δρόμος θα πρέπει να μας οδηγεί στην άκρη του εαυτού μας κι όχι απαραίτητα σε ζώνη ανέσεως.

Το περιεχόμενο της Επιστολής αυτής δεν αναζητά να ενδώσετε σε μια αλληλουχία οικονομικής ενίσχυσης του ιστορικού Συλλόγου, αλλά να ενσκήψετε σε ένα ζήτημα που μας αφορά όλους κι έχει να κάνει με το παρελθόν, το παρών και το μέλλον των παιδιών μας.

Η κάθε είδους συνεισφορά από την πλευρά σας, π.χ. με εξασφάλιση καρτών διαρκείας,  με την συμμετοχή σας ως φίλαθλοι στους αγώνες, με εθελοντικό έργο,  με εγγραφή έμψυχου υλικού στις Ακαδημίες και στην Ανδρική ομάδα κλπ, είναι αποδεκτή και απαραίτητη.

Εάν πράγματι κάνουμε κάτι καλά, εάν πράγματι αξίζει να συνεχίσουν οι παράγοντες το έργο τους,  οι νέοι και τα παιδιά να έχουν δικαίωμα απο την πλεύρα τους να οραματίζονται.

Ζητούμε την έμπρακτη συμμετοχή σας, την στήριξη σας, είναι υπόθεση όλων μας!

Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουμε την ρήση του Ξενοφώντα, πως υποφέρουμε πολύ γιά το ελάχιστο που μας λείπει και χαιρόμαστε ελάχιστα γιά το πολύ που έχουμε.

Σήμερα 16.09., μια ημέρα απο την Γιορτή του Αγίου Νικήτα (Πολιούχου της Νικήτης), δυο ημέρες από τον λαμπρό εορτασμό του Τιμίου Σταυρού, η Μητέρα μου έχει γενέθλια.


Σήμερα κατέφθασε και το λεωφορείο για την ανάγκη κάλυψης των μετακινήσεων, αλλά και την ασφαλή μεταφορά των αθλητών μας, για τον Α.Σ.ΦΟΙΝΙΞ, Νικήτης.

Είναι η χορηγία που επιφύλαξα, ήταν υπόσχεση και έγινε πράξη.

Το συγκεκριμένο μέσο, θα μπορεί παράλληλα να καλύπτει και ανάγκες μετακίνησης ΑΜΕΑ και Συλλόγων παράδοσης και Πολιτισμού της περιοχής μας.

Είναι το δώρο που δεν θα λάβει και δεν θα επωφεληθεί πότε η Μητέρα μου, αλλά είμαι πεπεισμένος και το γνωρίζω εκ των προτέρων πως κι εκείνη θα έπραττε το ίδιο με εμένα, προς όφελος της αιμοραγούσας Πατρίδας, της κοινωνίας και των παιδιών.

Θα έθετε το «Εγώ», μετά το «ΕΜΕΙΣ» κι όχι το αντίθετο.

Καλοτάξιδο λοιπόν και ούριος άνεμος στα πανιά του.

Μετά τιμής,

Δρ,Ιωακείμ Καλαμάρης

•Πρόεδρος Δ.Σ.• Α.Σ.ΦΟΙΝΙΞ, Νικήτης

•Καθηγητής Οικονομίας και Διοίκησης Α.Ε.Ι. Αλλοδαπής

•Πρόξενος επί Τιμή


Ioakeim Kalamaris