29.9.21

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική -Αναμένεται η ανακοίνωση μέτρων

 


Αναμένονται να ανακοινωθούν μέτρα από την Πολιτική Προστασία. Πληροφορίες για προϋποθέσεις στην είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες.
Στο «κόκκινο» περνάει η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική, σύμφωνα με πληροφορίες, skai.gr  ενώ αναμένεται η ανακοίνωση μέτρων από την Πολιτική Προστασία. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρεται ότι η επιτροπή εισηγήθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι πολίτες να εισέρχονται μόνο με 3 προϋποθέσεις: με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή rapid test. Στο κόκκινο  παραμένουν και οι Π.Ε. Καστοριάς, Π.Ε. Δράμας,  Π.Ε. Ημαθίας, Π.Ε. Ξάνθης, Π.Ε. Πιερίας, Π.Ε. Πέλλας και Π.Ε. Καβάλας. 
Τα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο


Στις περιοχές που μπαίνουν σε mini lockdown ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Οι προϋποθέσεις για είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες , η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων εισηγείται τρεις συγκεκριμένες προϋποθέσεις για είσοδο των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα εισέρχονται ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή με rapid test οι ανεμβολίαστοι. Το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει από αύριο.