23.8.22

Δήμος Σιθωνίας για αποτελέσματα αυτοψίας στην παραλία Νικήτης :Αναβολή μέχρι να προσκομιστούν τα απαραίτητα-ακριβή δικαιολογητικά για την έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής.

 


Από το πρακτικό της 12/2022 τακτική (δια τηλεδιασκέψεως) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας  (02  Αυγούστου 22 .

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δαλαβίτσου Αντωνία, έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο κ. Ντέμπλα Κυπαρίσση, ο οποίος εισηγούμενος το πρώτο (1ο ) θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, ανέφερε ότι:

Με την αρ. 128/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το κατεπείγον του θέματος και η συζήτηση του ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως στη σημερινή συνεδρίαση.

Θέτει υπόψη του Δ.Σ. το υπ’ αριθμ.; 5904/6-5-2022 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών με θέμα «Αποτελέσματα αυτοψίας στην παραλία Νικήτης».

 Σύμφωνα με το έγγραφο διαπιστώθηκαν κατασκευές εντός του παραχωρημένου από τη δημοτική αρχή κατ’ αρμοδιότητα κοινόχρηστο χώρο, οι οποίες στερούνται των απαιτούμενων αδειών.

Επίσης και το από 2.8.2022 έγγραφο του Νομικού Συμβούλου κ. Κόκκινου Δημητρίου, στο οποίο αναφέρει ότι σχετικά με την έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής, όπως αυτά αναφέρονται στο υπ’ αριθμ.; 5904/6-5-2022 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και στο υπ’ αριθμ.: 13759/28-7-2022 έγγραφο του Δημάρχου Σιθωνίας, για το νόμιμο και ορισμένο της έκδοσης Π.Δ.Α. απαιτείται ακριβής προσδιορισμός της καταληφθείσας έκτασης συνοδευόμενο από σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα.

Ο Δήμαρχος να αναφέρει ότι το έγγραφο δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα στοιχεία που απαιτούνται για την έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και μέχρι σήμερα δεν στάλθηκε σχετικό έγγραφο από την Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου.

Η κ. Καραδήμου Δήμητρα, Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, ενημέρωσε πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σχετική αυτοψία όπως αναφέρεται στο έγγραφό της.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους προς την κ. Καραδήμου.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων επί του θέματος.

Ύστερα από τα ανωτέρω, η Πρόεδρος κάλεσε το Δ.Σ. για να αποφασίσει σχετικά με την αναβολή της συζήτησης του θέματος μέχρι να προσκομιστούν τα απαραίτητα-ακριβή δικαιολογητικά για την έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Δημάρχου, τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα, τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, την τελική πρόταση προς ψήφιση και τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με το Ν. 4555/2018 και το Ν. 4623/2019,

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Κατά Πλειοψηφία

Την αναβολή του θέματος μέχρι να προσκομιστούν τα απαραίτητα-ακριβή δικαιολογητικά για την έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής.


Υπέρ ψηφίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: 1) Δαλδογιάννης Γεώργιος, 2) Δημητρός Δημήτριος, 3) Χριστοδούλου Νικόλαος, σύμφωνα με την εισήγηση του Νομικού Συμβούλου για την προσκόμιση στοιχείων, 4) Μαλλίνης Ιωάννης, 5) Μαλλίνης Αθανάσιος, 6) Ζαφείρης Δημήτριος, 7) Ληστής Θεόδωρος, 8) Ζέππος Ιωάννης, 9) Ζέππου Μάρθα, 10) Δαλαβίτσου Αντωνία, 11) Κωστίκας Στυλιανός, Πρόεδρος Κοινότητας Νικήτης.

Κατά ψηφίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: 1) Γιουβαρλάκη Αικατερίνη, 2) Γιοβανέκος Τριαντάφυλλος.

Λευκή ψήφο δίνει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σαλπικτίδης Αβραάμ.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 129/2022.

Έτσι έχει συνταχθεί το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως ακολούθως.

 Η Πρόεδρος Τα μέλη

Υπογραφή Υπογραφές

Ακριβές Απόσπασμα

Νικήτη, 02/08/2022

Η Πρόεδρος

ΔΑΛΑΒΙΤΣΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ


η απόφαση εδώ