17.1.23

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Αθρόα ήταν η συμμετοχή πολιτών για εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και τη χρήση απινιδωτή.


Αθρόα ήταν η συμμετοχή πολιτών της Χαλκιδικής, που αναταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου για εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και τη χρήση απινιδωτή. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε 15/1/23 στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ως συνέχεια της
εγκατάστασης εξωτερικού απινδωτή στο κτήριο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, για δημόσια χρήση από τους First Responders της Κοινότητας Πολυγύρου.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε η Epomea Pavlou Mela Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Παύλου Μελά, ενώ στους συμμετέχοντες δόθηκε αναγνωρισμένη Πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ΓιάννηςΚουφίδης, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο τονίζοντας, πως η ανθρώπινη ζωή υπερέχει από κάθε τι άλλο. Αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία της ύπαρξης απινιδωτών σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία σε έναν τουριστικό προορισμό, όπως η Χαλκιδική, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τη θερινή κυρίως περίοδο.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής έχει ήδη χορηγήσει απινιδωτές σε συλλόγους της περιοχής, στοχεύοντας στο να αποτελεί η Χαλκιδική έναν ασφαλή, εκτός από ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Halkidiki Chamber