13.1.23

Απάντηση Τζίτζιου στον Ντέμπλα :Ειρωνικό ,υβριστικό και απολογητικό το κείμενο- Κοντός ψαλμός, αλληλούια..

 

Ιωάννης Τζίτζιος
Στο ειρωνικό, υβριστικό και απολογητικό κείμενο του απερχόμενου δημάρχου Σιθωνίας δε θα απαντήσουμε. 

  Τί κριτική να κάνεις στην αδράνεια; 

    Και τί καινούριο να πεις, δίχως να αναμασάς τη γνωστή σε όλους τραγική

πραγματικότητα που βιώνουμε όσοι ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο; 

    Εξάλλου η αίσθηση της πλήρους ανυπαρξίας, δημιουργεί την εντύπωση ότι  ο Δήμος Σιθωνίας έχει μπει στον αυτόματο πιλότο! 

   Κοντός ψαλμός, αλληλούια..

Ioannis Tzitzios



ΣΧΕΤΙΚΟ

Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπ. Ντέμπλας :Ο Τζίτζιος ως Μεσσίας απηύθυνε κάλεσμα προς τους πιστούς να προσέλθουν πλησίον αυτού.

 


Δηλώσεις Κυπαρίσση Ντέμπλα Δημαρχου Σιθωνίας και συμμετέχων ενεργά ως αντιδήμαρχος στη θητεία του τ.Δημαρχου Ι.Τζίτζιου που ο ίδιος  στήριζε ...και ευεργετήθηκε ...λαμβάνοντας το 'δαχτυλίδι ' του δημάρχου. 

Και εν μέσω των εορταστικών ημερών και του μηδενισμού του χρόνου -αίφνης(!)- ενεφανίσθη ως άλλο “παιδίον

νέον” ο τέως ηγήτορας του Δήμου Σιθωνίας, και ως Μεσσίας απηύθυνε κάλεσμα προς τους πιστούς να προσέλθουν πλησίον αυτού.

Στην επόμενη παρουσία του μάλλον θα κραδαίνει και τη δίστομο ρομφαία της κάθαρσης.
Επειδή όμως μεταξύ της εμφάνισής του και του καλέσματός του προς τους πιστούς έθιξε τα πεπραγμένα της διοίκησης μου, είμαι υποχρεωμένος να σηκώσω το γάντι και να απαντήσω θυμίζοντάς του τον ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ρόλο που έπαιξε η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιό του στην νίκη των εκλογών του 2010 που τον ανέδειξε και Δήμαρχο.
Και επειδή εγώ ΔΕΝ είμαι ούτε αχάριστος, ούτε κομπλεξικός, αλλά ούτε και αγνώμων, αναγνωρίζω ότι η πρώτη μας θητεία (2011-2014) ήταν μια περίοδος λαμπρή με παρεμβάσεις και κατασκευές σημαντικών έργων τα οποία αποδόθηκαν προς χρήση στη τοπική κοινωνία.
Ήταν μια προσπάθεια που στήριξα και πρόβαλλα ιδιαίτερα, όπως γνωρίζετε πολύ καλά. Τη σημαντική μου στήριξη σας την παρείχα για ακόμη μια φορά, στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2014 μιας και οι δημότες του Δήμου Σιθωνίας δείχνοντας ΞΑΝΑ τεράστια εμπιστοσύνη και αγάπη στο πρόσωπό μου με έφεραν πάλι ΠΡΩΤΟ Δημοτικό σύμβουλο με 2000!!! ψήφους (περίπου).
Τη πενταετία που ακολούθησε όμως (2015-2019), ποια έργα σχεδιάσατε, εντάξετε, υλοποιήσατε;
-Ποιά έργα έγιναν με την προβλεπόμενη διαγωνιστική διαδικασία;
-Μήπως οι αδιαφανείς διαδικασίες έγιναν μια καθημερινή ρουτίνα και ο Δήμος μια φάμπρικα παραγωγής δικαστικών αγωγών και πληρωμών δεκάδων εκατομμυρίων, που πόσο τόπο άραγε να πιάσανε ........
Η σημερινή διοίκηση , κύριε τέως ηγήτορα, κάτω από πρωτόγνωρα δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την ύπαρξη ΔΥΟ διαδοχικών κρίσεων, της υγειονομικής και της ενεργειακής αλλά και των μυρίων προβλημάτων που κληρονόμησε από την ανεύθυνη πολιτική σας, κατόρθωσε να φέρει μέσα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργα που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί , αξίας ΠΑΝΩ από 14000000 ευρώ. Εντάχθηκε και Δημοπρατήθηκε η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του λιμανιού του Νέου Μαρμαρά με 12321000 ευρώ, άνευ ΦΠΑ, και οφείλω να πω ότι με γενναιότητα αναγνωρίσθηκε από ΕΜΕΝΑ η σημαντική προσπάθεια σας όπως κ του κ. Ρεβενικιώτη σχετικά με την περαίωση της μελέτης του λιμανιού.
ΕΣΕΙΣ όμως, ΔΕΝ βρήκατε να πείτε κάτι για τη ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία της χρηματοδότησης και της δημοπράτησης αυτού του μεγάλου και σημαντικού έργου, που δεν αφορά μόνο το Νέο Μαρμαρά αλλά και όλη τη Σιθωνία.
Δεκάδες έργα επίσης εντάχθηκαν σε διάφορα προγράμματα (πράσινο ταμείο, leader, ΠΔΕ Φιλόδημος). Όλα αυτά κύριε ξεπερνούν τα 3000000 ευρώ! Και για όλα αυτά δουλέψαμε. Η ελλιπής σε στελέχωση τεχνική μας υπηρεσία, οι συνεργάτες μας, οι αιρετοί, όλοι μαζί καταφέραμε να πάμε παρακάτω. Τελειώσαμε έργα, συνεχίζουμε έργα και καταθέτουμε προτάσεις.
-Γιατί λοιπόν μηδενίζετε την προσπάθεια;
-Εσείς, αλήθεια, πόσα έργα εντάξατε στο "Φιλόδημος"; Ένα πρόγραμμα αντίστοιχο του προγράμματος “Αντώνη Τρίτση”.
-Μπορείτε να ενημερώσετε τους δημότες παρουσιάζοντας σχετικές συμβάσεις; Ξέχασα όμως πως η παραγωγή δικαστικών αποφάσεων ήταν ευκολότερη......
Αγαπητέ κύριε τέως σας ενημερώνω, γιατί μάλλον δεν το αντιληφθήκατε πως ως Δημοτική Αρχή του Δήμου μετά απο πολλά χρόνια κάναμε δημόσιο απολογισμό που αν κάνετε τον κόπο και τον ρίξετε μια ματιά, θα διαπιστώσετε πως υπάρχει χρηστή διαχείριση μέχρι και στο τελευταίο ευρώ του δημοσίου χρήματος και χωρίς να προβούμε σε ΚΑΜΙΑ αύξηση των τελών που αφορούν στους δημότες και ΧΩΡΙΣ τη λήψη δανείου όπως κάνατε ΕΣΕΙΣ που πήρατε δάνειο 3500000 ευρώ!
-Τοποθετήθηκαν τα χρήματα αυτά άραγε σε έργα υποδομής ή πήγαν σε έργα βιτρίνας;
Λίγο πριν κλείσω θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν κατά την διάρκεια της συμμετοχής σας από ηγετικές θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση που χρονικά καλύπτει ένα τέταρτο του αιώνα( 20 χρόνια Δήμαρχος Σιθωνίας και 4 χρόνια Αντινομάρχης έργων) κατορθώσατε να δώσετε λύση στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλούν οι φωτεινοί σηματοδότες της κεντρικής διασταύρωσης της Νικήτης.
-Δυστυχώς όχι! Παραδώσατε μόνο μια ημιτελή τεχνική μελέτη στη σημερινή διοίκηση η οποία την ολοκλήρωσε και την υπέβαλε στην Περιφέρεια.
Δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό του να σας ρωτήσω επίσης για την πραγματοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων στην Νικήτη και στην Τορώνη, περιοχών που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές και πως διαχειριστήκατε τον ΠΑΚΤΩΛΟ των εκατομμυρίων ευρώ που είχατε στην διάθεσή σας γι’αυτά .
-Τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια και τι λύσεις δρομολογήσατε για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νικήτη σχετικά με τον βιολογικό της καθαρισμό;
Η σημερινή διοίκηση κύριε ενεργώντας ΤΑΧΥΤΑΤΑ και αφού περαίωσε όλες τις διαδικασίες εξασφάλισε 6995000 ευρώ (!) για παρεμβάσεις και αναβάθμιση των βιολογικών Νικήτης και Ν. Μαρμαρά, έργο που αναμένεται να ξεκινήσει στο ΑΜΕΣΟ διάστημα! Επίσης ξεκινήσαμε και τις διαδικασίες επέκτασης του βιολογικού της ΝΙΚΗΤΗΣ.
Κύριε τέως ηγήτορα έχω την εντύπωση πως από την σημερινή μέρα αρχίζει μεταξύ μας ένας πραγματικά ενδιαφέρων διάλογος κατα την διάρκεια του οποίου εφόσον επιθυμείτε θα ειπωθούν πολλά και θα φτάσει μέχρι τις επόμενες εκλογές στις οποίες άραγε θα είστε υποψήφιος ή παρών στην εξέλιξή τους .
- Η σημερινή μου απάντηση είναι μόνο η αρχή.
- Τα ξαναλέμε, όποτε κι όταν θέλετε.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας,
ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ ΝΤΕΜΠΛΑΣ