25.1.23

Δήμαρχος Σιθωνίας Κ.Ντέμπλας « ..δεν ενδιαφέρομαι για την εξουσία αργότερα .. έχω μάθει να κερδίζω..» - Τι είπε για τους κόμβους στην Νικήτη και Βιολογικούς.

 


Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Κυπαρίσης Ντέμπλας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης 24/1/23 με απουσία 6 Δημ. Συμβούλων της πλειοψηφίας σε έναν ‹χαριτωμένο διάλογο› με τον Δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Ζέππο και με πολλά υπονοούμενα δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την εξουσία αργότερα,  έχει μάθει να κερδίζει και δεν είναι χαζοβιόλης όπως είπε.

Οι διάλογοι

Δήμαρχος προς Ζέππο    "...σε βλέπω πολύ επαναστάτη ετοιμάζεσαι για εκλογές πάλι τι γίνεται , έχεις το κουράγιοo " 

Συνέχεια με διαλόγους και γέλια ..

Δήμαρχος:   "  Γιατί στοχεύομαι εγώ από πρώην Δημοτικούς Συμβούλους πρώην αρχηγούς , γιατί στοχεύομαι ενώ έχω την δηλωμένη στο ότι δεν ενδιαφέρομαι για την εξουσία αργότερα, γιατί στοχεύομαι ...." 

Φωνή στην αίθουσα  .. αυτό να γραφεί στα πρακτικά

Ζέππος :"   .. που θα πας δεν θα πας πουθενά.."

 Δήμαρχος: "... εγώ  έχω μάθει να κερδίζω δεν  είμαι χαζοβιόλης.." 

Ζέππος : " ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα,,,, επειδή είναι επί της ουσίας θα πω το εξής,  ότι δεν έχει σημασία μόνο ο στόχος έχει και το ταξίδι ....""

Στην συνεδρίαση δεν ήταν παρόντες 2 αντιδήμαρχοι Χ.Ν & Δ.Γ. και 4 σύμβουλοι  της παράταξης του κ.Ντέμπλα ,

Παρόντες ήταν και οι Πρόεδροι Νικήτης Ν.Μαρμαρα Μεταγγιτσίου.

Παρούσα μετά από απουσίες και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δαλαβίτσιου Αντωνία η οποία  προσπαθούσε  να φέρει σε τάξη τον Δημοτικό Σύμβουλο  της αντιπολίτευσης Α.Μ. που απειλούσε και φώναζε χωρίς ουσία πάλι . Γενικώς η πρόεδρος σε αυτή  την οχλαγωγία τα πήγε καλά  αλλά οι παρόντες  'φύγανε με πονοκέφαλο'. 

Στην τοποθέτηση ο Δήμαρχος αναφέρθηκε για την συνάντηση στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής , παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, κατά την οποία έγινε παρουσίαση των έως τώρα επιτευγμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΑ 2014-2020) και το επόμενο ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στην οποία πήρε και τον λογο.

Στην αποστροφή του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ότι το δεύτερο πόδι επιτέλους πρέπει να αποχτήσει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο Ρώτησε τον περιφερειάρχη αν μπορούσε να πει κάτι περισσότερο εάν έχει προγραμματισθεί από πλευράς περιφέρειας συγκεκριμένη μελέτη αλλά δεν έδωσε χειροπιαστές απαντήσεις, είναι ένα έργο τεραστίου κόστους δεν μπορεί να το αναλάβει η Περιφέρεια άρα πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις για να επιτύχουμε αυτό το τεράστιο έργο. Είπε κάποια πράγματα για δρόμο Θέρμη Γαλάτιστα Πολύγυρο, Κελί διασταύρωση 'τριεθνές" (στον Συνεταιρισμό Νικητης) αλλά είναι μόνο στις σκέψεις και όχι ουσιαστικό

http://sithonianews.blogspot.com/2017/
11/blog-post_350.html

Σχετικά με την ερώτησή του για παράκαμψη Νικήτης και κόμβοι ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σαφέστατα ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Οικονομική Επιτροπή
της Περιφέρειας και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για παράκαμψη της Νικήτης δεν υπάρχει τίποτα στην Περιφέρεια

Σχετικά με ερώτηση για τα φράγματα στη Σιθωνία ο Περιφερειάρχης είπε φέρτε μελέτες

Επίσης ο δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους βιολογικούς και κυρίως της Νικήτης και τον Μύλο του Μεταγγιτσίου που είναι της διαχειριστικής αρχής

Η αναβάθμιση του βιολογικού Νικήτης και Ν.Μαρμαρά είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα

Για τον Βιολογικό της Νικήτης με τον Περιβαλλοντολόγο έχουν βρει ένα ακίνητο αριστερά και του δόθηκε να κάνει την περιβαντολογική μελέτη για να γίνει επέκταση του Βιολογικού δηλαδή να γίνει δεύτερη μονάδα με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Για τους Βιολογικούς στη περιφέρεια θα είναι πιο εύκολα.

Ο κ.Κωστίκας πρόεδρος της Νικήτης είπε ότι η σύμπραξη πέρασε από το Κοινοτικό Συμβούλιο πρέπει να περάσει και από το Δημοτικό

Για τον Βιολογικό της Συκιάς δεν υπάρχει κάτι


Ακολούθησε η συζήτησε και οι αποφάσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σε έντονο ύφος κυρίως με τις φωνές του συμβούλου Μ.Α. πους μας έφεραν πονοκέφαλο .

Με την απουσία συμβούλων της πλειοψηφίας μερικά Θέματα δεν πέρασαν .

Την άλλη φορά αν τυχόν θέλετε να παρακολουθήσετε τις συνεδριάσεις πάρτε χάπια για πονοκέφσλο να σωθείτε από ξεροκέφαλο. !!!!