27.2.23

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ : Κάθοδος στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας με λεωφορεία 1Μαρτίου2023

 


Νικήτη 27.2.2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη κινητοποίηση των μελισσοκόμων της Χαλκιδικής, σε συντονισμό με την Ομοσπονδία μας. Με τάξη και ασφάλεια, η οποία βασίστηκε στην άψογη συνεργασία και συντονισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, πορεία 200 περίπου μελισσοκομικών φορτηγών αυτοκινήτων από όλη τη Χαλκιδική, κατευθύνθηκε στον Πολύγυρο όπου επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά μας στην Περιφέρεια.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία δύο εκ των τριών βουλευτών της Χαλκιδικής, της κας Κ. Μάλαμα (ΣΥΡΙΖΑ) και του κ. Α. Πάνα (ΠΑΣΟΚ), καθώς και της υπεύθυνης αγροτικού τομέα της Περιφέρειας στη Χαλκιδική κα Αικ. Ζωγράφου. Στη συζήτηση που ακολούθησε της επίδοσης του ψηφίσματος, επιβεβαιώθηκε η απόλυτη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής στα αιτήματά του μελισσοκομικού κλάδου, πολύ δε περισσότερο επειδή η μελισσοκομία αποτελεί έναν δυναμικό παραγωγικό κλάδο του τόπου μας, κορυφαίο στην Ελλάδα. Οι δύο βουλευτές προέβησαν σε κατεπείγουσες ερωτήσεις στη βουλή σχετικά με τα αιτήματά μας, υποσχόμενοι ότι παραμένουν δίπλα μας σε κάθε μελλοντική ενέργεια που θα προγραμματιστεί. Παράλληλα, ο κ. Ν. Χατζηγιάννης ως μέλος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε και ενημερώθηκε από το σύλλογό μας, για τα φλέγοντα ζητήματα που προβληματίζουν τον μελισσοκομικό κλάδο, καθώς και τις προτάσεις μας για την επίλυσή τους.
Παρά την επιτυχημένη κινητοποίηση της Χαλκιδικής και τις παράλληλες κινητοποιήσεις σε όλη της Ελλάδα από τους κατά τόπους συλλόγους στις έδρες των νομών, οι υποσχέσεις που δόθηκαν για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, δεν τελεσφόρησαν. Η δυναμική της ελληνικής μελισσοκομίας, που διατρανώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, δεν έπεισε την Πολιτεία για την αναγκαιότητα παρέμβασης, ώστε να μην αφανιστεί ο κλάδος. Είναι χρέος μας λοιπόν να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, ώστε να αποδείξουμε την επιμονή στα αιτήματά μας. Να αποδείξουμε ότι το ζητούμενο είναι η αποτροπή αφανισμού της ελληνικής μελισσοκομίας και παράλληλα η παύση της εξαπάτησης των καταναλωτών, μέσω της διοχέτευσης στην αγορά, υποβαθμισμένου εισαγόμενου μελιού και γλυκαντικών ουσιών που βαφτίζονται “Ελληνικό μέλι”.
Έτσι επόμενοι σταθμοί των κινητοποιήσεων ορίστηκαν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 12:00 στο Λευκό Πύργο.
Ο σύλλογός μας έχει ήδη προγραμματίσει την κάθοδό του στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας και έχει δρομολογήσει λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους μελισσοκόμους στο χώρο του Λευκού Πύργου, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Όλος ο μελισσοκομικός κόσμος της Χαλκιδικής θα συμμετάσχει στην πορεία, και θα διεκδικήσει την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του. Για τον καλύτερο προγραμματισμό, ο Σύλλογος σας καλεί να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή, ώστε να υπάρξει ο άριστος συντονισμός στα τηλέφωνα ενημέρωσης και δήλωσης συμμετοχής, τα οποία είναι:
6947257361 (Αλέξης Κασσανδρινός), 694262446 (Βασίλης Γιοβανέκος), 6974026353 (Νίκος Καζάκας), 6989604652 (Τέλης Κασσανδρινός).
Αν δεν διεκδικήσουμε, τίποτα δεν θα μας χαριστεί.
Για τον Σ.Ε.Με.Χ.
Ο Πρόεδρος

ΣΧΕΤΙΚΟ

Μεγάλη η συμμετοχή στην Διαμαρτυρία Μελισσοκόμων Χαλκιδικής στον Πολύγυρο 23/2/23 (φωτο- Video )

 


Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 09:00 το πρωί, οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής  μετά από συντονισμό του  Συλλόγου Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Χαλκιδικής πραγματοποίησαν  πορεία με 150 περίπου  μελισσοκομικά  αυτοκινήτων προς τον Πολύγυρο, στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής.


 Στην αντιπεριφέρεια μέλη του Συλλόγου συλλόγου ( Γιοβανέκος Β. Κασσανδρινός Τ. Κασσανδρινός Α. Μιχαλούδης Β. Μεταγγιτσινός Α.Κουρτζίδης Φ.) συναντήθηκαν με την Αικατερίνη Ζωγράφου Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας  παρουσία των Βουλευτών Κ Μάλαμα και Α.Πάνα  και ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου που οδηγείται  σε φτωχοποίηση .  

Η κ. Ζωγραφου έλαβε το ψήφισμα και δήλωσε ότι είναι μαζί τους. 

Οι βουλευτές Χαλκιδικής  Μαλαμα & Πάνας δήλωσαν με τη σειρά τους συμπαράσταση  και ότι  τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά λόγω των εκλογών



Στον προαύλιο χώρο έγινε ενημέρωση των μελισσοτρόφων τι ειπώθηκε στην συνάντηση  . Τονίστηκε ότι υπάρχει πανελλαδική κινητοποίηση και απευθύνθηκε έκκληση  να γραφούν όλοι στον Σύλλογο Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Χαλκιδικής . 

Ένα  μπράβο στην Τροχαία και την Αστ. Διεύθυνση Χαλκιδικής που συντόνισε  και  διευθέτησε την  στάθμευση των αυτοκινήτων   χωρις να δημιουργηθεί πρόβλημα στο κυκλοφοριακό.


  


















ΣΧΕΤΙΚΟ 

https://halkidikigr.blogspot.com/2023/02/23223.html


Πορεία Μελισσοκόμων με τα αυτοκίνητα 23/2/23 στον Πολύγυρο για την φτωχοποίησή τους που οδηγεί στον αφανισμό τους

 

Αρχείο

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Χαλκιδικής, πραγματοποίησε την  Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, Γενική Συνέλευση των μελών του με κύριο θέμα μεταξύ άλλων, τα προβλήματα της μελισσοκομίας.

Ο έντονος προβληματισμός σχετικά με την επιβίωση του Έλληνα μελισσοκόμου, λόγω γεωμετρικής αύξησης του κόστους παραγωγής, οι αθρόες ελληνοποιήσεις μελιών που προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό , καθώς και οι κενές περιεχομένου υποσχέσεις των υπουργείων, σχετικά με τη στήριξη του μελισσοκόμου, οδήγησαν στην απόφαση των δυναμικών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα και μετά από συντονισμό με την ΟΜΣΕ και άλλους μελισσοκομικούς φορείς από όλη την Ελλάδα , αποφασίστηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, πορεία όλων των μελισσοκομικών αυτοκινήτων προς τον Πολύγυρο, στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής.

Ταυτόχρονα, θα οργανωθούν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξουμε την φτωχοποίηση και τελικά στον αφανισμό, που οδηγείται ένας αγροτικός κλάδος.

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΌΜΩΝ ΝΌΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ


Ενημέρωση για συνάντηση στο Υπουργείο και έκτακτη οικονομική ενίσχυση
Συνάδελφοι,
Εχθές Δευτέρα και ώρα 13:00 το προεδρείο συναντήθηκε εκτάκτως με τον υπουργό κύριο Γεωργαντά στο γραφείο του συνοδευόμενο από τον υφυπουργό κύριο Κεδίκογλου. Μοναδικό θέμα της συνάντησης η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους μελισσοκόμους, έτσι όπως είχε συμφωνηθεί ήδη από καιρό μεταξύ της ΟΜΣΕ και του αρμόδιου υφυπουργού κυρίου Κεδίκογλου.
Δεν είναι της παρούσης να εξιστορήσουμε το παρελθόν και τις συζητήσεις , αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι παρ' ότι ο κύριος Γεωργαντάς πείσθηκε πλέον για το δίκαιον του αιτήματός μας, επίσημη τελική απάντηση θα λάβουμε την Τετάρτη το μεσημέρι μέσω επισήμων ανακοινώσεων του υπουργείου, όπως μας τόνισε.
Εάν η απόφαση του υπουργού συμπεριλαμβάνει τον κλάδο μας στις ενισχύσεις τότε οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης, άποψη του προεδρείου είναι, να πραγματοποιηθούν κανονικά έχοντας έναν συμβολικό χαρακτήρα, έτσι όπως έχει ορίσει ο κάθε σύλλογος αυτοβούλως.
Σε περίπτωση όμως που δεν είμαστε μέσα στις ενισχύσεις τότε η Ομοσπονδία έχει πρόθεση να κινηθεί διαφορετικά, ενισχύοντας και καθοδηγώντας πιο στοχευμένα και αποδοτικά την αγανάκτηση του κλάδου με στόχο την δικαίωσή μας.
Τέλος, επειδή είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σας συμβουλεύουμε/προτρέπουμε να έχετε όλοι οι σύλλογοι τα δύο ίδια αιτήματα:
· Έκτακτη οικονομική ενίσχυση
· Καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων κατά τις υποδείξεις της Ομοσπονδίας
Ένα αρνητικό στοιχείο που χαλάει την εικόνα του κλάδου είναι να μιλάει ο κάθε σύλλογος για διαφορετικά αιτήματα, αναλογιζόμενοι φυσικά ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται για οικονομικούς και μόνο λόγους.
Συνάδελφοι, ελπίζουμε αύριο να έχουμε θετική εξέλιξη για το καλό του κάθε μελισσοκόμου ξεχωριστά.
Ενωμένοι θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον αρκεί να υπάρχει πίστη και θετική συνεργασία
Giannis Rigoulis
Ενημέρωση από ΟΜΣΕ